tirsdag 29. januar 2008

Mitt andre maleprosjekt

Her viser jeg nå mitt andre maleprosjekt. Dette er egentlig en gammel kjøkkenbenk fra 1800-tallet. Tenk så lave og små de måtte være, og tenk på alt denne benken har vært med på! Om den bare kunne snakke... Mannen min og jeg har hatt denne siden 1994. Den står i stua vår og huser blant annet fat og boller. Jeg har vist denne på bloggen min flere ganger før. Lenge har jeg lurt på om den skulle males, og landet etterhvert på et ja. Men det syntes jo ikke mannen min, så da har det ikke blitt til at den har vært under penselen. Det var bloggen til Lantlifsanette som gjorde susen. Hun forteller hvordan man skal male møbler slik at de ser gamle ut på bloggen sin, og etter å ha fremstilt denne maleteknikken for mannen min, så snudde han! Jeg har lovt at jeg skal fortelle om hennes maleråd. Men bare se først hvordan den gamle kjøkkenbenken så ut før:





Det Anette sier at at hun blander en blanding av shellack, rødsprit og brun umbra og maler blandingen først på møblet hun skal male. Dette gir jo en brun farge, og når man senere skal pusse på møblet så pusser man ned til dette strøket. Jeg fikk ikke tak i verken shellack eller brun umbra så lett i malerforretningene rundt der jeg bor, men fikk råd om å bruke brun beis i stedet. Det gjorde jeg, og brukte brun lakkbeis av merket Herdins. Etter å ha beiset kjøkkenbenken, så den slik ut:



Vi har malt alle møblene våre i eggehvit, så derfor kjøpte jeg eggehvit maling til denne også. Hos oss er det liksom oljemaling som gjelder, i allefall er alt hos oss malt med oljemaling, untatt denne. I følge Anette skulle man bruke vannbasert maling og så tynne ut den med vann igjen. Jeg tror jeg halvblandet maling og vann omtrent, kanskje noe mer maling enn vann. Det ble en ganske tynn blanding, veldig lett og god å jobbe med synes jeg. Kjekt hvis man får noe på fingere elller noen prikker på gulvet, for det er bare å tørke bort eller vaske med vann. Jeg malte tre strøk og pusset ned der som det naturlig er slitasje på et møbel mellom hvert strøk. Tilslutt pusset jeg over benken med klar antikkvoks av merket Liberon med en nylonstrømpe. Da det var gjort, så den slik ut:




Sjarmerende skuffer på enden av benken, fine til dvd-filmer og cd-plater.





Her ser man at vi har pusset i kanter og rundt klaffen slik at det skal se ut som naturlig slitasje.




Det fiks ferdige resultatet med tingene på plass. Jeg ble godt fornøyd, og heldigvis så synes min kjære det ble fint også! Håper dette kan være til hjelp og inspirasjon for andre! Det var såklart veldig koselig å lese alle hyggelige tilbakemeldingene jeg fikk i forrige innlegg om skapet jeg malte. Takk skal dere ha! Klem fra Trine


lørdag 26. januar 2008

Bursdagsfeiring og malerprosjekt

Dagen her i huset begynte med nybakte muffins og kaffe eller brus på sengen. Familiens minste pode fyller nemlig tre år i dag, og den snille pappaen stod tidlig opp og bakte noe godt som vi kunne kose oss med. Ikke minst de største gutta setter veldig pris på slik kakekos på senga når noen har bursdag.






Det er jo rart for en mamma å tenke på at denne lille hånda allerede har blitt tre år. Dette bildet ble tatt sommeren 2005 på ei sandstrand på Sørlandet, der vi ferierte det året. Nusselig, sant? Akk, så fort som tiden går, og så fort de små blir store. Men fremdeles er han jo liten (vil gjerne tviholde på det..) og han er til stor glede for oss alle. Gratulerer med dagen, lille, søte sjarmør!




Ny tulipanbukett i anledning selskapligheter i helgen. Disse er jo bare nydelige, men jeg må innrømme at jeg aldri har kjøpt så dyre tulipaner før. Her gjelder det å skifte vann ofte, sette de kjølig om natten og gjøre alt jeg kan for å ha glede av dem lenge, lenge...



Etter å ha sett og lest den svenske bloggen Lantlif med stor begreistring og iver, har jeg også fått lyst til å male dette skapet som står på eldstegutten sitt rom. Det ble kjøpt på et loppemarked for 17 år siden, og etter å ha lutet det og malt døra burgunder (som jo var helt topp den gangen), har det stått slik. Det har fulgt oss på hybel og vært en del av interiøret vårt siden den gang. Lantlifsanette har malerskole på bloggen sin nemlig, og siden jeg lenge har hatt lyst til å male dette skapet, ble jeg skikkelig motivert av å lese hennes måte å male på slik at møblene ser gamle ut. Min nyervervede malerkunnskap og erfaringer tenkte jeg å dele med dere på neste innlegg, for jeg har nemlig malt mer de siste dagene!
I site liten før jeg satte i gang, kom jeg på at det alltid er moro å se før- og etterbilder, derfor knipset jeg alstå bilder med aviser lagt på gulvet rundt. Min kjære laget lister som vi satte på døra, og det ferdige resultatet ble ganske bra synes jeg. Vel, se selv!

Av en eller annne grunn greier jeg ikke å få skrevet noe under disse bildene, så da ønsker jeg dere i samme slengen ei god helg. Og så vil jeg få takke for alle herlige og koselige kommentarer som dere legger igjen hos meg. De gir meg glede! Klem fra Trine


torsdag 17. januar 2008

Den tålmodige får sin lønn

Ja, jeg er så glad! Noen av dere vet at jeg lenge nå ha ønsket meg ny sofa i stua vår. Den vi har passer alldeles ikke inn i interiøret vårt, selv om jeg gjør så godt jeg kan med å kamuflere den med tepper og puter. Man forandrer gjerne smak i løpet av en tiårsperiode, og jeg tror vi har utviklet oss og at vi gradvis har funnet stilen vi trives med i hjemmet vårt.
Endelig, etter MYE bearbeiding av husbonden i lengre tid, har vi bestilt ny sofa på pianohjul med pall til. For fruen i huset er dette bare helt utrolig!!! Det å finne sofaen vi begge likte var heller ikke gjort i en håndvending, og å velge stoff nesten like vanskelig, men også moro! Tilslutt har vi alstå kommet i mål, og er kjempespente på hvordan dette blir. Det ble ingen helt lys sofa, og det var det nesten jeg som var mest bestemt på. Jeg ser hvordan vår gule ørelappstol har blitt i løpet av årenes løp med tre små i huset, og har blitt litt skeptisk til helt lyse tekstiler før ungene er større (mulig det sier noe om våre små også, de er ikke blant de som søler og griser minst akkurat...)Derfor har vi havnet på en brunt stoff som jeg tror vil passe fint her. Den gule ørelappstolen skal trekkes opp i samme stoff, så det vil ta tid før alt er på plass. Men den som venter på noe godt, venter jo ikke forgjeves!
Dere skal nok få se bilder av alt senere, både sofaen vi har nå, som jeg har gått og skult på i flere år faktisk, og den nye. Men jeg vil vente til sofaen vår kommer og alt blir i orden her. Da skal jeg vise før- og etterbilder, og glede meg over forskjellen!
Selvfølgelig måtte min kjære få en stor bukett tulipaner fordi han har gledet kona si stort!


Fint med disse nyansene på tulipanene, synes jeg. Noen er kremfargede og noen er hvite.


Her en kveld hadde jeg en koselig gjest på besøk. Da fant jeg frem mine coockies fra jul og la på et gammelt stettfat jeg er glad i. Jeg skrev det før jul også vet jeg, at jeg liker slike julekaker som man like gjerne kan spise etter jul, og det føler jeg man virkelig kan med disse. Så ble det te i de engelske tekoppene og nøtter i skåla, og ikke minst hyggelig prat over tekoppen.


Synes det er så hyggelig å dekke på med slike ting som dette gamle stettfatet som jeg kjøpte på et marked bare dager før minstemann ble født. Det ble sagt at fatet er fra siste halvdel av 1800-tallet (om det er så gammelt er jeg ikke helt sikker på), men det er ihvertfall et skikkelig hyggelig fat å ta frem fra vitrineskapet og legge hjemmelagede coockies til en gjest på det.

Det nærmer seg helg igjen og jeg vil passe på å ønske alle dere ei skikkelig fin helg! Jeg skal på sesongens første møte i staudeklubben som jeg er medlem i, og gleder meg såklart stort! Dette møtet er liksom kick-off for hagesesongen. Da kommer jeg hjem med frøposer, også er det hele i gang! Ha det fint alle dere!!! Klem fra Trine

torsdag 10. januar 2008

Back to basic

Hadde aldri trodd jeg skulle si det, så glad som jeg er i julen, men litt godt synes jeg det faktisk er å rydde bort julepynt og komme "back to basic". Nå har jeg fått ordnet litt på de siste juleblomstene som fremdeles står i blomst. Jeg er av den typen som ikke kaster blomster når de står og viser sin skjønnhet, juleblomst eller ei, så derfor kuttet jeg av stilken på denne svibelen og satte den i en liten vase av pressglass. Der kan den fremdeles spre glede en stund til.






Det samme gjorde jeg med amaryllisen som stod i potte med granbar og kvister rundt. Granbaret ville ikke beholde nålene på lenger, og det var derfor greit å gjøre kort prosess. Bort med potte og ting som drysser og så kan denne siste stilken få komme i blomst i en vase på stuebordet.





Alt som har vært rosa har vært klinisk fraværende i mitt julehus, men nå skal de små detaljene med rosa frem igjen. Det ble så mye mer vårlig da jeg satte tilbake pionene i silkeblomst i vinduskarmen, der amaryllisen hadde lånt plass i julen.





På fredag hadde jeg og min kjære en kjempehyggelig dag sammen. Vi reiste en tur til Oslo, bare jeg og han. Plutselig kjørte vi forbi en butikk som het Gult, og jeg roper "stopp, der vil jeg gjerne inn!" Det er sikkert en del av dere bloggere som kjenner til denne butikken, men for meg var den et nytt bekjentskap. Det var en kjempekoselig butikk (hadde dessverre ikke med kamera), og julepynt m.m. var på salg. Vi handlet en del nytt til juletreet som vi får glede av til neste jul, og så kjøpte vi denne lysestaken som jeg syntes var skikkelig flott. Den er merket Bohemia og er i krystall. Ordentlig tung sak.




Jeg syntes den var så staselig, og prisen var da også stiv, kr 1500 kostet den. Men da det var
70 prosent avslag, ble det ikke så verst!




I dag er det mildvær hos meg. Det drypper litt fra takene, og sola skinner. Det er så deilig når sola skinner! Jeg fikk skikkelig vårfølelse og syntes det er så koselig at sola kaster sine stråler inn til meg her jeg har holdt på med ordning og rengjøring. Eføyen har akkurat også blitt pottet om fra en juledekorasjon jeg har fått gjennom jobben, og står nå på spisestuebordet. Dere ser kanskje at ingen her i huset er noen store konfektspisere, for her har ingen rørt konfekten i osteklokka siden jul (selv om sjokolademomsen i familien er meg selv, men mørk sjokolade liker jeg rett og slett ikke!)






Tenk, vi går lysere tider i møte, og sola vil etterhvert komme frem bare oftere og oftere! Det er da fint å tenke på!!! Gleder meg så til å se de første spirene titte opp av jorda! Men først, ta vare på hver en dag og leve her og nå. Viktig det også!





Fikk denne søte "You make my day award" fra Emmeline. Takk, Emmeline, jeg synes såklart det var kjempekoselig! Denne bringer jo også bud om vår med sine små tusenfryd som lyser opp under en blå himmel.
Jeg vil gjerne gi denne hyggelige utmerkelsen videre til 10 andre, og da velger jeg disse bloggvennene:


Ellie, Interiør og hage, My little footprins, Modern country, Mias Landliv, Madicken, Helens dagbok, Dans på roser, Nostalgias, Ninas gale verden,

Ha det fint alle sammen! Klem fra Trine











fredag 4. januar 2008

Et eventyrlig hjem del 2

Her kommer mer bilder fra min gode venninnes hjem. Hennes hjem er et helt spesielt nydelig hjem, synes jeg. Det er bare så utrolig gjennomført og det er noe vakkert å hvile øynene på hvor man enn snur seg. Dessuten er venninna mi så flink til å tenne lys rundt i huset, varte opp med noe deilig ved bordet og gjøre det hun kan for at gjestene skal trives og ha det bra.

Noe av det jeg liker aller, aller best i hennes julehjem, er denne mosebekledde stanga som henger fra taket mellom kjøkkeneavdelingen og spiseavdelingen. Her henger så mange fine ting, mange kjøpt i Danmark. Jeg synes dette arrangementet er så utrolig fint! Festbordet på nyttårsaften ses i bakgrunnen.




Tok bilde av denne lille oppsatsen på bordet, og den var så søt at jeg måtte ha den med. I virkligheten var den en god del finere, jeg tok mange bilder av den, men greide ikke helt å få frem hvordan den virkelig så ut. Skåla under er en sjarmerende sinkskål og oppi ligger mose, brudeslør, en hvit rose og hjerte i fattigmannssølv, samt to hvite lys. Legg merke til den fine Lene Bjerre-duken også.





Men jeg var ikke helt ferdig med å vise den mosekledde stanga. Her ser man noen av de lekre tingene som henger ned fra den litt bedre. Stuens andre lysekrone kan skimtes bak i bildet. Den henger over sofagruppa, og er også en gammel lysekrone (tror jeg) som er kjøpt i Danmark.







Og her ser man man detaljer fra mosestanga ENDA bedre. Denne trompeten synes jeg er så nostalgisk og sjarmerende. Bedelys som henger i hampetråd er slettes ingen dum idè.




Jeg fasineres ordentlig av denne stanga (skjønner?), og tok masse bilder av den. Her har jeg fotografert mot kjøkkenet, og mot den fine røde skiferen på veggen over ovnen. Skulle ønske jeg kunne vise dere flere bilder av det vakre kjøkkenet i huset, men det kan jeg kanskje gjøre en annen gang.





Ei lita hylle i hjørnet ved kjøkkenvinduet fikk jeg imidlertid tatt. Her står kaffe- og tekopper både til pynt og er lett tilgjengelig når de skal brukes. Det er så fin dekor på disse koppene. Jeg vet dessverre ikke hva det heter. Vertinnen putter telys i disse fine kjøkkenglassene på stett fra Sia (slike glass har jeg faktisk selv).



Et lite, nærmest konsollbord ved gangen. Fullt med lys som skaper hygge!



Kulene i fattigmannssølv ved speilet i nærmere øyesyn. Den største er temmelig stor og veldig flott.




Og så juletreet! Venninna mi elsker tette Donald Duck-juletrær. Hun fortalte meg at mannen hun pleier å kjøpe juletre av hvert år, etterhvert har skjønt dette. Derfor tenkte han på henne og tok ut dette treet til henne spesielt da han var og hugde juletrær som skulle selges i Norge! Hun må da ha gjort litt godt inntrykk på ham... Treet pyntes i beste amerikanske stil, alltid gjennomført i rødt og gull. Hun har selv laget polkagrisstaver i trolldeig for mer enn ti år siden. Ideen fikk hun da hun så Donald Duck julefilm på tv. Jeg greide ikke få et bilde som rettferdiggjør dette treet heller. Juletrær må da være eksepsjonelt vanskelig å ta bilder av... Det stråler fantastiskt mot deg i virkeligheten, tett i tett i tett med små lys!




Stilleben på små hyller er det flere av her i huset. Dere begynner sikkert å skjønne dedt når jeg sier at det er noe vakkert å hvile øynene på overalt i huset!




Fant et fint bilde til fra hylla i gangen og de tingene som henger fra dem. Åh, jeg synes det er så fint! Kransen i mose og kremmerhusene lager venninna mi selv. Hun er både kreativ og svært talentfull når det gjelder dekorering, men det behøver jeg vel egentlig ikke å fortelle...




Tilslutt bilde av husets lille, søte kanin. Hun er bare to måneder gammel og er helt bedårende! Feline heter dette lille søte vesen, og med bildet av henne avsluttes besøket vårt hos ei god venninne. Takk til deg, venninna mi, og takk til alle dere som ville kikke innom. Håper dere har like stor glede av å se bildene og blir like inspirert som meg selv! Det er lørdag kveld og jeg skal lage pizza til mine kjære. Så skal vi kose oss. Ha en fin lørdagskveld alle dere gode jenter!
Klem fra Trine






onsdag 2. januar 2008

Et eventryrlig hjem! Del 1

Nyttårsaften feiret vi sammen med to gode vennepar og familiene deres. Vi var hjemme hos et av venneparene, og dette hjemmet er bare så utrolig nydelig at jeg tenkte jeg kunne vise noen bilder.
Kos dere og nyyyt!


Bare man svinger inn porten, slår stemningen innover en. Her er tente lys i lykter, vakre stilleben og lysslynger i mosebelagte krukker foran garasjen.


Kjempelekkert spør du meg! Her er det samme stilleben tatt fra siden.




Når man beveger seg mot inngangspartiet, møter man dette fine arrangementet med stemningsfulle lykter og lys både i trær og på bord, og min venninnes amerikanske dekkstol som hun bruker i hagen om sommeren.




Her er den flotte trappa og inngangspartiet. Du har sikket allerede skjønt at min kjære venninne elsker lys og er svært dyktig til å dekorere og få frem en herlig stemning. Vel, her kommer fortsettelsen; nå går vi inn døren og inn i gangen... Det vakre stopper nemlig ikke her!




Dette er det første som møter gjestene i gangen. Her føler man seg velkommen (i tillegg er vertskapet veldig flinke til å fortelle deg at man er varmt velkommen og gir klemmer når man kommer. Koselig!)




En nærmere kikk på trekassen med plass til mange små, søte ting oppi.




Bilde fra en vegg i tv-stua. Venninna mi har hengt opp en hampetråd på veggen og henger opp ting hun er glad i i denne. Det er så mye å se på i hjemmet hennes! I mine øyne har hun en utsøkt smak og er utrolig flink til å sette sammen ting og klekke ut gode ideer for å få det koselig rundt seg. Vet det gir henne masse glede å skape og få frem gode stemninger. Samtidig er ikke dette noe hjem det ikke leves i, her brukes tingene og med tre barn i huset og en nydelig kanin (skal nok vise bilde etterhvert) er dette et hjem som er i bruk!





Her har hun dekket festbordet! Er det rart at maten smaker fortreffelig? Sjekk lysekronen i taket.... Den er gammel og kjøpt i Danmark. Vakker! (Et ord jeg kommer til å bruke mange ganger i dette innlegget merker jeg!)





En kvist henger fra taket med små lys, prismer og et par søte kremmerhus. På bordet under står masse fine ting. Jeg sa hun hadde sans for detaljer...


Fra spisebordet kan man sitte og se på flammene fra den kjempefine peisen. Venninna mi har alltid en slik girlander av granbar med lysslynge i oppå peisen og gullkonglene og de to englene i gull hører til her hver jul. Her er også plassen for de selvlagede julestømpene i ekte amerikansk stil, en for hvert barn med brodert på føste bokstav i navnene deres.

Jeg har mer bilder på lur... Men dere skal få fordøye dette sålenge, så kommer jeg tilbake i neste innlegg med flere bilder av dette eventyrlig vakre hjemmet. Jeg får den følelsen nemlig, nesten som å være i et eventyr!
Ellers vil jeg bare takke for alle gode tips når det gjaldt den engelske mugga som ble knust i romjulen. Vi har sett en lignende mugge på ebay, men selgeren sender ikke til Norge. Det som er bra er at min kjære mann fant frem araldit-limet sitt samme kveld, og greide å lime det ødelagte ganske bra. Den kan iallefall fortsatt brukes og det er jeg så glad for! Men jeg håper dere sier ifra om noen kommer over en slik mugge. Og det rare er jo at Hulda også har ei slik mugge som ble knust rett før jul! Merkelige greier!!!


Ha det godt så lenge! Klem fra Trine