fredag 25. mars 2011

Ei god stund ved kjøkkenøya

For en strålende morgen å våkne til! Jeg har fri og allerede klokken kvart på åtte i dag var alle tre ungene ute i hagen for å teste lillebrors nye radiostyrte fly! Like etter var det hyggelig å se skoleguttene mine sykle av sted til skolen for føste gang denne sesongen. Glade over å endelig kunne trille på selvdrevne hjul nedover bar asfalt.
Vårfølelsen er her, og det er flott å se vårlyset som strømmer inn i vårt nye kjøkken. Vi har fått et så mye lysere rom etter at vi fjernet veggen mellom kjøkken og spisestue, og får nå lys inn fra flere kanter. Narcissene som jeg kjøpte forrige helg står nå i fullt flor, og fyller faktisk hele rommet med godlukt.





Fredagsmorgenene er gode og avslappende morgener hvor jeg har mulighet til å nyte en god kopp te og ta en langsom frokost. Jeg fylte en kopp med god te og har nytt stunden med et rykende ferskt og vårfriskt Lev Landlig. Faktisk er det første gangen jeg sitter her på barkrakken ved kjøkkenøya vår og spiser et måltid. Langbordet vi skal ha her inne har kommet i hus, og fikk et malingsstrøk i går kveld, derfor passet det godt å ha ei øy å benke seg inntil. Og jammen er det sikkert på tide også. :-)





Jeg er kjempeglad for at vi valgte øy på kjøkkenet vårt. Den har fire store kolonialskuffer på hver side og to mindre, og rommer mye av nødvendighetene som må til i et kjøkken. Både baking og matlaging har blitt prøvd ut og fungerer kjempefint ved denne kjøkkenøya, og nå også det å sette seg ned med frokost og te. Jeg tror den skal bli kjempefin å sette frem mat og kaker til gjester på også, når vi kommer så langt at vi ber inn til kalas.





Denne koppen er ny. En rosa, og raus kopp som det går masse te i. Jeg fikk den av min kjære på morsdagen. Han vet at jeg er glad i slike store og romslige kopper til mine daglige doser te. :-)





Nå skal jeg benytte meg av arbeidslysten som vårlyset gir, og vaske ut byggeskitt fra glassverandaen. Det er godt å få "shinet" rommene etter all støvingen som har vært i forbindelse med husprosjektet. Fremdeles sages og hamres det i huset vårt, men det støves ikke i så stor skala som før. Det skal bli godt å kunne sette seg i en ren og ryddig glassveranda igjen. Den har vært god å ha som lagringsrom for pappesker med ting. Jeg tenker nok at lunsjen skal inntas der inne i dag. Det kommer nok et innlegg hvor dere får se både langbordet i kjøkken/allrom og glassveranda om ei stund. :-)




Koselig at du tittet innom bloggen min. Ønsker dere alle ei super helg!
Vårklem fra Trine

mandag 14. mars 2011

Kjøkkenglimt!

Jeg har holdt kortene om min nye kjøkken inntil brystet lenge nå. Men her kommer i hvertfall en liten sniktitt. Flere har ymtet frempå flere ganger om å få se, og det er koselig at noen viser interesse. :-) Det er dessverre ikke skikkelig ferdig enda, listverk mangler, ledninger henger og slenger, gardinger, samt en del av mine gamle skatter av ting og tang som er med og tilfører sjel i rommet. Det står stille på den fronten, da det er kjølerommet som har min manns fulle oppmerksomhet for tiden.

Men kjøkkenet vårt er nå i bruk, og har vært det noen uker nå. Og jeg er så fornøyd!!! Og glad!!! Og stolt!!! Og føler meg så heldig og priviligert!!!




De som kjenner til Lidhults kjøkken, ser at vårt kjøkken er sterkt inspirert av denne kjøkkenleverandøren. Vi falt for Lidhults måte å lage kjøkken på, hvor skroget synes godt mellom skuffer og skap. Slik var det jo fra gammelt av, og da har det lett for å falle i god jord hos oss. Det synes på bildet at vi er fremdeles i prosessen, og det er like greit synes jeg, for slik er det.





Jeg er kjempeglad for vitrineskapene vi har, hvor koselige gamle tekopper og søte glass kommer til syne, og ikke bare lukkes og gjemmes bak tette skap.



Noen få pastellfargede primulablomster i ei søt lita medisinflaske på kjøkkenbenken. Lite som skal til for å skape vårfølelse - og kjøkkenlykke!



Jeg måtte le da jeg leste på en blogg at denne vasken kalles for "bloggvasken". :-) Men du, så fornøyd jeg er med denne doble porselensvasken! Den er kjøpt på Ikea og kostet derfor ikke skjorta. Under har vi en romslig skuff under til søppppel. For en forskjell fra slik vi hadde det før!





Mitt vidunder av en kjøkkenvask er stor og med god dybde slik at om man har noen småting nedi den, synes det ikke lang lei. Og for ei som hadde propp med lenke for å tette vasken i den forrige oppvaskkummen, kjennes det helt flott å gi bunnen et lite trykk og så er vasken tett. Jeg er mektig glad for krana vi har fått også. Vi bestilte fra England fordi vi likte den så godt. Men da firmaet ikke ville sende til Norge, var vi mer enn heldige da mine engelske søskenbarn kunne motta krana og ta den med seg til oss bare dager etterpå.




I 90 graders nostalgisk stil med bølger og kuler og tohåndskran til varmt og kaldt vann, er denne krana av merket Franke ei kran jeg synes sto godt til den rektangulære vasken.




Søte perleblomster i potte er et must for meg hver eneste etterjulsvinter/vår. I bakgrunnen skimtes den gamle opprinnelige murveggen av håndbanket teglstein som kom til syne da vi rev bort eternittplatene som lå over. Vi elsker veggen som den er, rustikk og ganske ujevn, men skikkelig herlig kontrast til de lyse panelveggene ellers i rommet.




Er det et sted jeg for tiden oppholder meg mye når jeg er hjemme, så er det i dette kjøkkenet. Eller allrommet som vi ynder å kalle det. Det har blitt et oppholdsrom i mye større grad enn før, ja, virkelig husets hjerte slik man leser og hører om. Overgangen fra "kjøkken" på vaskerommet og å stå med oppvasken i utslagsvasken er stor, og jeg er så utrolig glad for dette kjøkkenet. Vi er i ferd med å få vårt drømmekjøkken!

Klem fra Trine