tirsdag 26. juli 2011

Goder fra hagen

Dagene har vært preget av det forferdelige som skjedde på fredag, hele landet vårt er i sorg. Min dypeste medfølelse til de som er direkte rammet.
Blomstring i hagen innbyr til små hagevandringer, noe som også er godt for å få litt avstand til det man stadig ser og hører gjennom media. Hagen får tankene over på andre ting, og jeg velger nå å se fremover og prøve å normalisere livet.

Jeg har vendelrot (valeriana) rundt omkring i hele hagen, og de fleste er nå avblomstret og klippet ned for at de ikke skal frøformere seg ukontrollert. Men denne staute og høyreiste planten ved terrassetrappen står på sitt vakreste fremdeles. Hver enekelt blomst består av massevis av bittesmå blomster og danner fine blomsterskjermer. Slike som mang en gang har sagt at jeg liker så godt.









































Vi har endelig fått på plass terassekrokene på hver side av glassverandaen etter omveltningene her i høst. Jeg har savnet sitteplassene i sommer, å kunne sitte i le for vinden. Det var da vi skulle ha bursdag for eldstegutten i midten av måneden at husbonden innså at vi måtte jo kunne tilby gjestene våre et sted å sitte utendørs om sola skulle skinne den dagen. Det gjorde den imidlertid ikke, men sittekrokene våre har vi fått bruk for og vil få bruk for resten av sommeren. For meg er det iallefall veldig greit å slippe å se terassedeler utover plenen, og en glede å se at de nå er på plass der de skal være, og rekkverket likeså. Til husbondens lille hyllest skal det siest at han var så vis da han bygde terassen vår for 11 år siden, at han lagde disse terassekrokene våre i hele deler, slik at både gulvet og rekkverket enkelt kunne demonteres. Ingenting ble ødelagt og delene kunne settes på plass like hele året etter.




Her en kveld gikk jeg atter en liten rundtur i hagen og kikket litt. Minstegutten ville være med, og selv om det kanskje var i seneste laget for ham, han burde vel strengt tatt ligget med nesetippen under dyna på den tiden, måtte jeg jo la ham få være med mammaen sin og gå og se og lukte på blomstene. Kan synet av fine blomster og de deilige dufter gi ham gode øyeblikk og gyldne barndomsminner, så er vel ingenting bedre.
En av skjærsminbuskene i hagen blomstrer fremdeles med en del blomster i toppen. Da jeg bøyde en kvist for at gutten min skulle få kjenne den herlige duften, knakk kvisten likesågodt. Dermed ble den satt i et lite melkespann og plassert på bislaget. Et hyggelig syn som møter oss på vei inn og ut av huset.




























Austinrosen Eglantyne måtte jeg også vise den lille på hagevandringen vår. Er den ikke helt skjønn?





















Blomster er for meg alltid godt og gir meg noe positivt. Og spesielt når man kan gå med ei lita barnehånd i sin for å nyte dem. Det gir mening. Man kjenner seg rik.


Beste hilsner og alt godt ønskes dere fra Trine

tirsdag 19. juli 2011

Mer nostalgi på kjøkkenet

Jeg fortsetter altså litt på kjøkkenet. Vi har jo fått nytt kjøkken i vår, laget av en lokal snekker. Som jeg nevnte i forrige innlegg vil vi gjerne at kjøkkenet skal få en viss personlighet, gjøre det mest mulig genuint og nostalgisk, samtidig som det selvfølgelig er praktisk og godt å jobbe på.























Vi kjøpte hylla gjennom Finn.no for flere år siden, og har oppbevart den med tanke på bruk i vårt nye kjøkken. På det gamle kjøkkenet vårt hadde vi også ei koselig hylle med skuffer i, men av plast. Denne er nok en eldre utgave, skuffer av glass og merket Hadeland under.





I tillegg til å være hyggelig og nostalgisk er ei slik hylle veldig kjekt. Matvarer som ris, pasta, havregryn og havsalt er svært lett tilgjengelig.






I vår kjøpte jeg nye emaljerte kjøkkenredskaper. Det var faktisk gjennom bladet Kamille at de solgte slike herlige kjøkkenredskaper fra Nigella Lawson, og det med 40 % avslag. Jeg er så svak for slike emaljerte ting til kjøkkenet, og synes de er superfine i min hollandske krukke på kjøkkenbenken. Og ja, praktisk også! :-)


























Det emaljerte melke/fløtespannet ble kjøpt i fjor sommer i en bruktbutikk på Lena.























I skrivende stund regner det her hos meg. Det har regnet en del de siste dagene og det skal komme mer. Men innimellom skinner sola og gir den gode sommerfølelsen. Jeg har tenkt å starte prosessen med å male utemøblementet i hardwood i dag. Det er en del jobb med stolene, så jeg tar en stol nå i første omgang, og ser hvordan det går.

Ha en riktig fin dag og fortsatt god sommer, i sol eller regnvær. :-)
Klem fra Trine

søndag 10. juli 2011

Blåmalt kjøkkenhylle

Jaaaaaaa, jeg har endelig greid å få til noe som jeg lenge har strevd med; nemlig to bilder ved side av hverandre.(!) Så enkelt egentlig, men bloggmalen min var visst litt smal, så etter mye møye og strev har jeg endelig fått orden på ting her, og resultatet ble ny bloggmal. Moro med litt forandring. :-)
De siste innleggene har handlet mye om hage, noe som nesten er uunnværlig for meg på denne siden av året, men nå vil jeg ta dere med inn på det nye kjøkkenet vårt igjen. Den koselige kjøkkenhylla henger nå på kjøkkenveggen, der den hører hjemme. Hylla er av god gammel årgang og har en orginal herlig blåturkise farge som jeg synes er helt vidunderlig fin.





Det er vel opprinnelig ment å bruke pyntehåndkle i kjøkkenhylla, for å sjule mindre fine ting som henger bak. Men jeg har glede av å sette litt småting oppå den, som ei søt gammel krukke og gamle småskåler, og henge gamle, emaljerte kjøkkenredskaper og ei lykt på spikrene under. For oss betyr det å tilføre kjøkkenet vårt mer personlighet og særpreg når vi tilfører det slike gamle og nostalgiske ting. Ting med sjel.









Jeg kjøpte nydelige dus blå stemor tidlig i vår til å ha ute på bislaget, og har hatt glede av dem helt til nylig faktisk. Men nå har plantene vokst seg så lange og ranglete at de ikke er så fine lenger. Jeg har plukket inn noen blomster og satt i en kaffekopp fra Wegdewood. Dette serviset begynte jeg å spare på i fjor sommer, og synes det er veldig tidløst og fint. Fargene sammen på hylla, blomsten og esken fra Isabella Smith i bakgrunnen er behagelige pastellfarger, og er skjønne som de søteste sukkertøy!








En raus bukett med stemor til langbordet ble det også. Den prikkete lille mugga stammer fra mormoren til mannen min, kjempesøt og sommerlig.





Jeg fortsetter fra kjøkkenet i neste innlegg også.
Ha fine julidager fortsatt! Koselig at du tok deg tid til å besøke min blogg.

Juliklem fra Trine