fredag 14. oktober 2011

Epleinnhøsting

Epletrærne i hagen vår har jeg mange ganger gitt lovord her på bloggen min. De gamle, krokete og grove trærne som absolutt er med å gi preg på hagen, hele året. Nå er tiden inne for å høste av frukten de gir, og selv om ikke eplehøsten har vært så rik i år, har det da blitt noen kurver med frukt.

De to yngste sønnene våre og jeg var ute i høstsola nylig, og hadde en fin stund sammen med innhøstingen. Kurven fyltes av deilige røde epler fra trærne våre, både Lobo, Sefstadholm og Åkerø.














































Kurven med Sefstadholmepler stod godt til tua med kattemynte og en rødbladet snøballbusk i bakgrunnen. I hagen min er det en del som blomstrer ufortrødent videre, selv om vi er midt i oktober. En god del sol de siste ukene og gode temperaturer gjør at både stauder og noen roser holder tritt. Kattemynten er ei utrolig plante (jeg har nevnt lang blomstringstid hos nyseryllik tidligere, den holder fortsatt på der ute), den har også blomstret siden juni og står på fremdeles. Slike blomster er da virkelig kjærkomne i hagen. I tillegg har den nydelige små lysende blå leppeblomster, bladverket lukter deilig mynte om man gnir på det, men katten vår blir ikke slik begeistret som jeg hadde trodd faktisk. Mulig mange andre katter synes den har en henrivende duft.


























Innendørs er det kjekt å kunne sette frem en kurv av hagens epler. Jeg har nesten akkurat lest ut denne boka "Tilbake til Riverton" av Kate Morton. Ei fin bok om du liker 1800-tallets England, med storslåtte herregårder, tjenerstab, loyalitet, kjærlighet og dramatikk. Ei skikkelig god bok å kose seg med i godstolen, og anbefales herved videre.







Høsten er en fin tid, det blir jeg bare mer og mer klar over for hvert år. Koselig er det å tenne mer lys innendørs igjen er det også, gjøre det trivelig og lunere rundt seg. Den rustikke lykten er min nyeste innen lykter, kjøpt i vår i en koselig livsstilsbutikk som heter Stuttedrag landhandleri i Romedal. Sinkbøtten med de små blå fiolene (Viola hederacea) er flyttet inn, og er jeg heldig overvintrer dem og jeg får slike søte små i blomst igjen til våren.




























Ei fin høsthelg ønskes deg.
Klemmer fra Trine