mandag 29. oktober 2012

Detaljer

Mange vil si at det er detaljene som teller, og jeg stiller meg ikke helt uforstående til et slikt utsagn selv heller. I dette innlegget er det uansett detaljene det dreier seg om. Utsnitt av helheten er forøvrig noen jeg liker å feste til kameralinsen og jeg koser meg med å ta slike bilder. 
Inne i osteklokka med påskriften Chocolate har jeg endelig fått lagt dekorative plater med sjokolade. Dette er deilig fransk sjokolade som sikkert kunne tilfredsstilt en søthungrig gane, men i denne omgang er det kun estetikken som gjelder. Sjokoladestabelen, som ble kjøpt på kjærestetur til fantastiske Paris nylig, skal få bli liggende under osteklokka og tilfredstille øyet ei god stund i stedet.




 
 

 
 
Singer symaskinen er veldig dekorativ i seg selv, men tar gjerne i mot både lerkekvist med kongler og sinkhjerte.
 
 




Ei sjarmerende, hvitmalt hylle med to små skuffer av gammel årgang. Denne fikk vi av besteforeldrene mine for mange år siden og jeg er jo ekstra begeistret for den av den grunn. Jeg husker godt bestefaren min som hentet den fra uthuset deres og gav den til oss. Den gangen var den umalt, mens nå har den vært hvitmalt i åresvis og henger i stua vår med en gammel, rustikk nøkkel hengende til pynt på den ene lille knotten.


 
 
 
 
Et nærbilde av en liten bukett med roseknopper og noen kvister snøbær. Jeg ble overrasket da jeg så at Albarosen Maidens Blush hadde kommet med et par etternølende roseknopper nå i slutten av oktober. De måtte straks klippes av og bli med i buketten med vakre snøbær, slik at jeg fikk nyte synet av dem.
  


 
 
 
Den vakre smijernskrukken har fått fin patina siden jeg kjøpte den i Provence for fire år siden. Den kler godt planter som henger ned over kanten og myker opp inntrykket. Planten i urnen er en sedum, og skulle vel egentlig vært plantet ute i hagen nå, men jeg satser nok på at den overlever vinteren inne også.
I dag tidlig våknet vi opp til et hvitt vinterlandskap ute og kong vinter banker absolutt på døra. Litt tidlig for meg da, men mørketiden er jo over oss og det er koselig å tenne stearinlys når det mørkner utenfor vinduet. Kongler i bunnen på lykten synes jeg er dekorativt, lunt og hjemmekoselig. Imidlertid må man passe ekstra godt på når lyset har brent en stund så ikke konglene antennes, men foreløpig ingen fare...
 
 

 
Snart november, og tiden flyr så fort som bare det. Ta vare på hver en dag.

Klem Trine
 

tirsdag 9. oktober 2012

Høst i huset

Det er høstferie og aktivitetsnivået synker. Det kjennes deilig etter travle uker. Høsten er på sitt vakreste akkurat nå. Naturen gløder i fargesprakende farger og været har vært gnistrende flott i dagesvis. Jeg kjenner at naturen inspirerer meg til å skape mer lunhet og høststemning innendørs også. Jeg liker jo så godt å bruke naturmaterialer innendørs, og hadde lyst på å tilføre et mer høstlig og varmt preg i huset. 
 


Saueskinnsfellen er god og lun og jeg har fått så sansen for disse fellene, både i lyst og mer brunlige nyanser. De tilfører en deilig og myk lunhet i stua. I hagen har bourbonrosa Louise Odier fremdeles blomster å by på som er kjærkomment å putte i vasen.

 
 
 
Lønnetreet er jo blant de trærne som får de vakreste høstfarger, og med noen greiner fra ei viftelønn i sinkkanna ble det straks litt mer høstlig innomhus.



 
 
 
Sommerlige tepper og quilter har blitt byttet ut med varme ullpledd i naturtoner. Pleddet over pallen er et gammelt pledd fra besteforeldre til mannen min, mens pleddet til høyre i sofaen er et helt nytt pledd som vi fikk av ei koselig venninne da vi feiret 40 årsdagen vår i sommer. Det er et ganske tynt, men veldig mykt pledd i alpaccaull, som blir deilig å bre over seg på kjølige høstkvelder. 

 




Rosen Louise Odier har nydelige farger i nyanser av rosa og lilla. Her står hun i vase sammen med et par små kvister av viftelønnen, og på fatet har jeg lagt noen kongler som ble plukket på fjellet i helga.























 





Det lysner av dag utenfor stuevinduet.  Da minstegutten våknet i dag tidlig og kom ned i stua med tente lys og grålysning utenfor vinduet, fikk han skikkelig julestemning. En av de beste følelser jeg vet er akkurat den...julestemningen..... Litt tidlig, men jammen går det fort!
 


Kvist og kvast i stua. Brunlige og rustikke naturmaterialer møter finere materialer som prismer, glass og malt panel. Kontraster mellom røft og sart er med og skape stemningen jeg gjerne vil ha.






Lysekrona kjøpte vi på antikkmarked i Nice for fire år siden. Den er vi glade i, og synet av den minner om en opplevelsesrik og herlig ferietur til Provence.







 
 
 
 
Morgenen er i ferd med å bli dag, og jeg vil til slutt ønske deg en fantastisk dag!!!
Jeg får noen gode venninner på besøk i kveld og gleder meg til det. :-)
 
 
Klem fra Trine