søndag 30. desember 2012

Vårt hus - velkommen!

Årets siste innlegg er av hus og inngangsparti. Ei kjær venninne og jeg var ute og gikk her en kveld, jeg hadde kamera med. Jeg er fremdeles i eksperimentfasen med mitt nye kamera (Canon Powershot G12), og det å ta bilder i mørket mot lyspunkter kan vel gi utfordringer til noen og enhver. Her er vårt hus og uthus,  med lys i vinduene og juletre i hagen. Om man ser godt etter synes en høy flaggstang  med vimpel også.
 
 
 



Tujaen som ble plantet for 11 år siden, er nå både høy og bred. I år har vi endelig nok juletrebelysning til å få lysslyngen rundt hele treet, og jeg har hatt stor glede av å kikke på det lysende treet i hagen gjennom hele desember.


 
 



Velkommen hjem til oss!
Inngangspartiet danner et bislag, som et overbygd lite rom foran døren. Jeg har tidligere fortalt litt om den gamle døren og det gamle vinduet, som du kan lese om og samtidig få en omvisning innenfor døra her.








Inne på bislaget vårt står en gammel, enkel benk som mannen min fant på avfallsplassen en gang han skulle kjøre bort søppel. Vi var så heldige den gangen, for benken var jo slettes ikke det eneste han kom hjem med.
Jeg pynter alltid med naturmaterialer inne på bislaget, lys i lykter og til jul har vi juletre og store kongler. I år har jeg også lagt frem et par gamle strikkede selbuvanter i grått og hvitt. De er utrolig koselige, men noe tynnslitte og hullete etter mange års bruk og derfor ikke de beste mot kulda lenger. Fine på benken, da!







Koselig stemning med sink, lys, og krans av kvist og røde epler. Også snø da! Den er smeltet akkurat nå for i dag er det skikkelig mildvær, til gutta mine sin store fortvilelse.

















På steintrappa står ei lykt med tent lys i snøen og den gamle sjarmerende kjelken står lent opp mot gelenderet i år også. Et par gamle skøyter henger rundt rattet og forsterker følelsen av jul, vinter og vinteraktiviteter.




Den nest siste dagen i dette året er her, det er alltid litt vedmodig og trist å forlate det gamle, men jeg gleder meg til hva det nye vil bringe. Det inneværende året har vært godt, men også bydd på utfordringer. Mitt håp og mitt ønske er at 2013 vil bli et år med helse, glede og fremdeles masse kjærlighet, velsignelse og takknemlighet!!!



Ønsker alle som følger med på bloggen min, alle som leser dette et fantastisk og herlig år i 2013!!!
Samtidig vil jeg ønske alle gamle og nye lesere velkommen til å følge Trines Hus og Hage videre i det nye året.


Varm nyttårsklem fra
Trine 

onsdag 26. desember 2012

Deilig jul

Jeg er så glad i disse deilige juledagene med kos og avslapning. Opptrappingen til julaften blir alltid litt hektisk her i huset, det er alltids en del som skal ordnes like oppunder jul. Men når juledagene kommer er det rom for å senke skuldrene skikkelig og la humla suse. Det er magiske dager der hele familien er hjemme, vi koser oss i stua med film, godteri, ungene sitter og fikler med noe av det nye de fikk til jul og dagene går sin gang uten for mye opplegg. Julen er også en tid for å treffe familie og venner, og senere i dag skal vi på 2. juledagsmiddag hos foreldrene mine.
 
 
 

På bildene sees det nye tilbygget som hører med til allrommet. Det lille juletreet har tidligere stått i stua gjennom hele desember, men når det store juletreet kommer, må det lille vike plassen sin. Men jeg synes det ble så ekstra koselig i kroken under vinduet med den sart grønne krakken, den emaljerte bøtta med det lille juletreet, pyntet med små kuler og julekurver.
.


 
 
 

Jeg fryder meg over å fyre i ovnen, gjøre det koselig rundt meg med tente lys og god mat på bordet. Det er hyggelig å sitte i godstolen med en kopp te, kikke litt i et blad eller blogge litt, og jeg koser meg virkelig i juleepyntet hus og over julestemningen som er i heimen.


 
 
 
Lysene brenner både på dagtid og kveldstid, og dette er ekstra fint med sjablong som ønsker god jul.

 
 
På speilbufeen ligger en gammel Bibel fra 1922, oppslått på Lukas evangelium, kapittel 2.

Men det begav sig i de Dage, at ett Befaling udgit fra keiser Augustus, at al verden skulde indskribes i Mandtal. Denne første Indskrvning skede, da Kvirinius var Landsherre i Syrien. Og alle gik for at lade seg indskrive, hver i sin egen Stad. Men ogsaa Josef gik op fra Galilæa, fra Staden Nazaret, til Judæa, til Davids Stad, som kaldes Betlehem, fordi han var af Davids hus og slegt, for at lave sig indskrive med Maria sin trolovede hustru, som var frugtsommelig. Med det skede, da de vare der, blev tiden fuldkommet, at hun skulde føde. Og hun fødte sin Søn, den føstefødte, og svøbte ham og lagde ham i en krybbe; thi de hadde ikke rum i herberget. (vers 1-7)
 
 
 
 
Jeg vet at alle har ikke slike dager som meg i julen, og jeg er så takknemlig for å kunne nyte en så fredfull, velsignet og trygg jul, omgitt av dem jeg er glad i. Det er ingen selvfølge, det vet jeg.

Med ønsker om en fortsatt god jul til dere alle!!!

Juleklem fra Trine

mandag 24. desember 2012

Julemorgen

God jul i stua!
Julemorgenen er her og juletreet står der  med lys, julekuler og søte, heklede hjerter etter min mormor. Man har deilig og forventningsfull stemning i brystet, ungene koser seg allerede med julefilmer, klementiner og sjokolade - ja, jeg også  :-)
Ute laver julesnøen ned.
Kjenner meg takknemlig for at jeg har det så godt.
 


Jeg er så glad hver julekveld, for da ble Jesus født.
Da lyste stjernen som en sol,
og engler sang så søtt.

Ha en nydelig julefeiring alle sammen!



Juleklem fra Trine

tirsdag 18. desember 2012

Et julevindu

Vinduet i allrommet/kjøkkenet vårt pyntes på sin egen måte, temmelig likt fra år til år. Jeg liker jo å bruke naturelementer innendørs, og henger en grein i vinduet. På den henges søt pynt som jeg har har fått og kjøpt selv. 
 

 


Nye leker i nostalgisk stil som minner om en barndom fra svunne tider.


Juletrepynten fra Lene Bjerre er julekuler med det lille ekstra, og er blant mine favoritter.
Kremmerhuset har jeg fått til jul av en god kollega. På jobben min kjøper vi gjerne en liten ting til hverandre, vi som er på samme team. Det er så koselig på julaften å pakke opp disse små oppmerksomhetene fra kjære kollegaer.

 



Vinduet har fått et lite nytt innslag i år, nemlig julebjellen i fattigmannssølv som henger midt i vinduet. En søt liten sak som spiller på lag med julepynten ellers i vinduet.

 
 
 
 





















Kongler i kledelig samspill med ei gammel mugge i vinduskarmen.
 






 
 



















I hjørnet ved julevinduet i allrommet, står en gammel stol med et hjemmestrikket sjal og ei pute i polkastriper. Magebeltene til gardinene er i samme stoff, sydd av ei tilsvarende pute. Et sjal som henger fremme kan være godt å legge over seg om man er litt frysen, og er i tillegg hyggelig å se på.
























Jeg nyter nå til fulle den herlige tiden med juleaktiviteter og hyggelig samvær med venner. For noen dager siden hadde jeg eksamen (videreutdanning), og det er deilig å være ferdig og slippe å ha det hengende over seg lenger. I tillegg er jeg superfornøyd med resultatet, og da er alt såre vel. :-)

Øsnker deg som er innom en riktig fin førjulsdag!

Klemmer fra Trine
 

onsdag 12. desember 2012

Jul i hvert et vindu og hver en krok...

Enkel julestemning i viduet mot gårdsplassen og uthuset på det lille småbruket vårt. Ute har naturen blitt hvit av et tynt dekke med snø, og inne er julegardinene i polkastriper for lengst kommet opp, samt tyttebærkransen som alltid henger i kjøkkenvinduene. Det blir liksom ikke jul uten!
  





Dette sinkhjertet ble kjøpt i fjor, men har ikke vært hengt opp før denne julen. Jeg synes det ble koselig i kroken med litt granbar og sløyfebånd til sinkmaterialet. Enkelt og hyggelig!
 
 
 
Tusen takk til snille bloggvenninne Hjørdis fra den nydelige og inspirerende bloggen Husmannsplassen i Hidlesundet som har lært meg bildecollage. Det var så artig å lære, og moro å kunne variere litt på bloggen. Om du ikke kjenner til Hjørdis sin blogg, kan jeg anbefale den på det varmeste. Følg linken over og bli inspirert, kos deg og drøm deg bort på hennes idylliske, gamle husmannsplass.

I morgen er det Luciadagen. Det er pleier alltid å være en hyggelig førjulsdag. Ha en fin Lucia!

Klem Trine
 
 

søndag 9. desember 2012

2. søndag i advent

 Jeg har fått pynetet det meste av huset til jul og særlig i allrommet har julen fått skikkelig tak. Det er så koselig å pynte tidlig og kunne glede seg hele desember over julestemningen det gir.

I dag er det 2. søndagen i advent, og lysene i adventstaken på langbordet ble tent til søndagsfrokosten.





 
Viser dere litt mer fra allrommet om få dager. Vi skal snart på kino nå sammen med en annen vennefamilie. Gleder meg til å se "Reisen til julestjernen". Tenker nok at julestemningen ikke daler akkurat.....
 
Ha en fin søndag i advent!

Klem Trine

mandag 3. desember 2012

Adventstid!

Det er herlig at vi allerede er inne i adventstiden! Det kjennes nesten litt rart også, at vi  allerede er i den etterlengtende julemåneden. Desember har startet med overraskende mange og kalde tall på gradestokken, og overgangen fra en mild høst ble litt brå.Et godt snølag hadde gjort seg, både for dekke til hagens vekster (jeg er bekymret for rosene mine), og fordi det snart er jul!  
 
 

 
























Inne tenner jeg lys i alle krinkler og kroker.Det hører virkelig med til innekosen for meg. Levende lys i mørketiden lager en varm og god stemning og er selvskreven når huset pyntes i juleskrud. Med enkle midler som kvister i vase og litt sløyfebånd og et par vakre bøker, får den gamle kommoden i stuekroken en hyggelig atmosfære.





Og med lyden av knitrende ved som brenner i rundovnen, blir den gode følelsen av innekos og julestemning ytterligere forsterket. Den gamle rundovnen fra slektninger i Alvdal er virkelig god å ha. Den varmer skikkelig godt i stua og jeg er så glad i denne vakre ovnen. Ikke bare er den en viktig varmekilde vinterstid, men den er også et smykke i stua vår. Om du vil lese mer om rundovnen vår merket med Bærums verk, kan du klikke her og finne et eldre innlegg om ovnen.






















 

























Vedkurven er fylt til randen med ved, for nå om dagen må det til med god, gammeldags vedfyring for å holde stua lun og varm.




 





Ha noen fine dager i adventstiden med masse kos og hygge!
Klem fra Trine