tirsdag 26. februar 2013

Trivsel i glassverandaen

Med merkbart lengre og lysere dager, sol og nydelig vintervær som vi har hatt i det siste, så kommer også lengten mot vår hos meg.  I glassverandaen flommer sollyset inn gjennom de store de store vinduene. Det skarpe lyset inspirerer meg til å gjøre det koselig rundt meg, fornye bittelitt i heimen, og ikke minst få inn farger.






Pastellfarger er vidunderlige farger om våren, og nå er jeg spesielt begeistret for den lyse vårgrønne fargen. Vasen med den hvite tulipanen er en gammel sjarmrende sak fra Egersund, kjøpt på et vårloppemarked for noen år siden. Den er hyggelig å ta frem fra skapet nå. I vinterferien kjøpte jeg noen nye terracottapotter med nettingbeholdere, i ristikk stil. I pottene har jeg plantet noen små sukulenter som jeg synes passet til terracottafargen, både den vårgrønne og den blågrå fargen på den stjernelignende sukkulenten i den høyeste potta.







Dessverre kan jeg ikke navngi sukkulentene nærmere, men det er det kanskje noen andre som kan?






Om vinteren brukes ikke glassverandaen noe særlig. Da kjennes det bedre å krype sammen i stolen foran ovnen med tekoppen sin. Men fra nå av og fremover vårparten, er det virkelig herlig å ha en glassveranda å oppholde seg i, spesielt om man er hjemme mens det er lyst. Plantene vokser og trives også så godt der ute, og når sola skinner bader rommet i sollyset.



Opp gjennom årene har vi gjort en del auksjons- og loppefunn. Både det gamle spillebordet og kurven er ropt inn på auskjon. Kurven rommer en del pledd og quilter og om sommeren er den fin til putene som vi bruker på terrassen.
Brystningen på veggen i glassverandaen vår er det mannen min som har laget selv på et lokalt snekkerverksted. Panelen er omtrent hundre år gammel perlestaff fra et hus som skulle rives i Alvdal, nensomt skrapt og pusset av min kjære. Det er noe eget med å kunne bruke gamle materialer. Matrialer i samme kvalitet finner man ikke lenger, og er man så heldig at man får tak i, anbefales det absolutt å ta dem i bruk.



Ha en strålende dag!

Klem Trine

onsdag 20. februar 2013

Mot lysere tider

Sola skinner fra skyfri himmel om dagen, og det er så vakkert vintervær at jeg blir helt henført! Det kjennes så utrolig godt når sola står på og man kjenner den gode varmen i fjeset.
Jeg har småpuslet litt, og pelargoniene mine har fått komme tilbake i stue og glassveranda. De tørre bladene er fjernet og noen har blitt klippet. Det er noe optimistisk og vårlig med å både lyset og planter inn i stua igjen, og jeg må si jeg liker det skikkelig godt.




I en årerekke nå har vinterferien vært startskuddet for pelargoniene mine. Da pusses de, vannes godt, tas ned i varmen og da lages det stiklinger for nye, store planter som pryder glassveranda og terrasse sommerstid. Stiklinger av pelargonium kan absolutt anbefales, det er en enkel og billig måte å få mengder med planter på. I fjor laget jeg et innlegg på bloggen min,"Vinterferitid er stiklingtid", og er du interessert i å se bilder av vakre pelargonier og hvordan lage dine egne stiklinger, kan du se innlegget her.


 

Jeg kjøpte en raus bukett med tulipaner da vi kom hjem etter ei fin helg på fjellet. Her ser du en fargerik tulipanbukett mot glassverandaen, som nettopp har fått flere pelargonier på plass i vinduskarmen. 
 


Den nærmeste blomsterforhandler der jeg bor, dyrker tulipaner i egne drivhus og disse er derfor knasende sprø og ferske blomster. Jeg prøver å være flink og huske å sette tulipanene i kjølerommet om natta og om dagen når vi er på jobb, og pleier jeg å ha tulipanene mine omtrent i to uker. Litt snitting av stilker og skifte av vann av og til, vet jeg også de er takknemlige for.






Fint fargespill mellom puta i glassverandaen og nyinnkjøpte tulipaner. Ah, jeg får herlige vårfornemmelser!



Ønsker deg som titter innom noen fine dager - om du har vinterferie eller ei!   
Herlig er det iallefall at vi går mot lysere tider!!!

Klem Trine

søndag 10. februar 2013

Mamma mia...

...for en koselig morgen å få mannens nybakte sjokoladekake med is, kaffe og pakker på senga. Gutta og hadde skrevet koselige ord til mamma`n sin og slikt betyr mye for meg. Utrolig hyggelig å bli gjort så stas på!  :-)
 
 


Et brett med masse godsaker! Asjettene er i koselig stråmønster fra Porsgrunn Porselen og er hyggelig å bruke både til kake og til frokost. Koppene kjøpte jeg hos Søstrene Grene for noen uker siden, de hadde slik passende størrelse til kaffe fra kaffemaskinen.





Tror du ikke at etter pakkeåpningen, så var det enda noe mer bak soveromsdøra.....nye ski!!! Wow, utrolig flott, de gamle jeg hadde kunne knapt kalles ski, ifølge mannen. Ja, da var det vel egentlig duket for en søndagsskitur med hele familien.






Jeg er jo så glad i å ta bilder, og husket heldigvis på kamerat. Se, så vakkert! Det har falt lette snøfiller fra himmelen i hele dag, og det har kommet en god del snø. Det betydde helt nydelig silkeføre for oss skigåere og herlig vinterlandskap langs turen.



 




Det er utrolig kjekt å bare kunne spenne på seg skiene hjemme og starte turen med det samme. Alltid godt å komme hjem igjen også, når en har vært på tur ei stund.

Her synes huset fra en uvanlig vinkel, vi må ut på jordet for å se huset slik. Tilbygget til venstre er inngangsparti og barnerom, og tilbygget til høyre er glassveranda og kontor oppe.



Vel, hjemme tok jeg fatt på det kasserte juletreet og klippet av granbar som jeg la over en del av rosene i hagen. Jeg pleier alltid å gjøre dette i februar, da sola begynner å varme. Hensikten er å lage skygge for rosene slik at ikke de skal begynne å skyte knopper, for det er jo tele i jorda og røttene greier ikke å tilføre plantene vann. Dermed har jeg gjort mitt for at rosene bare fortsetter vinterdvalen sin litt til, og ikke blir lurt til å våkne opp på solfylte vinterdager.

Ha en fortsatt fin dag alle gode damer og mammaer!

Noen dager er bare bedre enn andre dager!  :-)
Beste hilsen fra Trine