mandag 13. mai 2013

Blått og grønt i harmoni

For noen innlegg tilbake fortalte jeg om et prosjekt som gikk på å male stolene rundt langbordet vårt. Vi har i alt 12 stoler som vi plutselig fant ut at ville gjøre seg med blåmaling i stedet for å være hvite. Da var det bare å ta penselen fatt, det vil si min bedre halvdel har sørget for å få malt dem blå, jeg malte de hvite for noen få år tilbake. Vi er fornøyde med resultatet, koselig å få inn litt farger i alt det lyse interiøret.





Min begeistring for den duse vårgrønne fargen fortsetter, og jeg synes grønt rett og slett er skjønt for tiden. Derfor falt jeg for disse smårutete grønne putene med dekor som roper vår! Jeg synes grønnyansene og blånyansene kler hverandre godt, og gir et trivelig og vårlig preg rundt langbordet. For den som er interessert, kan jeg røpe at putene er kjøpt hos Skeidar.


Når det gjelder maling, sverges det til oljemaling her i huset, særlig mannen min tar bevisste malevalg. Denne malingen er Jotun Yachting Shipolin med helblank glans (egentlig båtmaling da den vanlige oljemalingen er utgått hos Jotun) og blåfargen heter S2010-R90B.

 


Ønsker deg som titter innom her en god 17. maifeiring om noen dager, og nyt maidagene videre.

Klem Trine

onsdag 1. mai 2013

I en grønn fase

Ah, det er så godt at det er vår!!! I glassverandaen min begyynner det å bli ordentlig frodig og ordentlig grønt. Forrige helg satte jeg inn et nytt grønt bord som jeg nylig kjøpte på loppis. Jeg er rett og slett inne i en grønn periode for tiden, både klær og interiør har blitt grønnere i det siste. Så dette bordet synes jeg derfor var ganske så fint, og det var dessuten koselig å få litt forandring inn i glassverandaen.
 
 




Pelargoniumstiklingene jeg tok i vinterferien, har blitt pottet om, og begynner virkelig å vokse til. På det nye bordet mitt står pelargonium i forskjellige potter og kasser. Det første året vi bodde på det lille småbruket vårt, malte jeg terracottapottene i grønt og blått. Faktisk husker jeg at jeg satt utenfor huset og malte akkurat på 1. mai for 17 år siden. Pottene har stått oppbevart i uthuset i åresvis, men denne våren har de plutselig fått audiens innomhus. Jeg kjenner jeg er mer åpen for litt farger nå enn tidligere, og synes plutselig at pottene er litt tøffe og rustikke med sin avskallede maling.




Det er herlig å se hvordan plantene vokser og trives i den solfylte glassverandaen.




Jeg sår litt hvert år, og i år er intet unntak. Jeg bruker bare minidrivhus i vinduskarmen, og det går greit, selv om jeg absolutt kan drømme om et lite, engelskinnspirert drivhus. Et grønnmalt et skulle det bli, i dus grønnyanse på tegelsteinsmur og rutete vinduer.... Snart må disse små prikles, og da begynner det å bli trangt om plassen i glassverandaen.....


Takk for at du tittet innom her! Så får vi håpe på en herlig maimåned med masse sol, vekst, blomstring  og gode stunder! :-)

Klem Trine