tirsdag 27. august 2013

Sensommerhagen med innendørs

For lengst på tide med et livstegn fra Trines hus og hage igjen. :-)
Jeg har flere ganger denne sensommeren tatt med meg kurven min ut og plukket den full av blomster til å lage rause buketter til kjøkkenøya inne. Som jeg har nevnt flere ganger før her på bloggen min, er det å  kunne gå ut i hagen med en kurv på armen og beskjæringssaks i hånda og klippe blomster til å lage buketter av, en av mine store gleder ved å ha en forholdsvis innholdsrik hage. Jeg har absolutt ingen sensommerhage, heller en forsommer- og midtsommerhage, men ønsker å ha nok blomster i hagen hele sesongen slik at jeg med god samvittighet kan klippe litt her og der og legge i kurven.
 
 
 



Her har jeg satt frøkapslene til avblomstrede valmuer, eplemynte, stormarikåpe, kattehale og rosespirea i sinkkanna mi på kjøkkenøya. Denne buketten holder seg temmelig godt og står like fin i dagesvis.



Jeg har latt meg fascinere av blomstenes vakre form og farger og mot den snart 100 år gamle murveggen vi har i kjøkkenkroken.
























Frøkapslene til valmuene er utrolig dekorative å bruke i buketter. De blir jo værende slik når de er avmodnet, og kan gjerne brukes alene i ei mugge eller lignende uten vann. Da står de så lenge du vil ha dem der. Lurt å drysse av frøne før du bruker dem i buketter, ellers kaster de frøene sine på bordet.





Den gamle blå stolen har en så skjønn blåfarge, og jeg elsker den mot murveggen og som en herlig fargeklatt i kjøkkenet vårt.
 
 















Hagesesongen er heldigvis ikke over enda, og det er bare å gå ut og plukke, nyte, stelle og la seg inspirere av alt det vakre som finnes der ute akkurat nå.

Ønsker deg en herlig augustdag!
Klem Trine