tirsdag 31. desember 2013

Tilbakeblikk av året 2013 del 2

Jeg fortsetter med årskavalkaden. Det er enda vanskeligere å velge ut bilder fra dette halvåret, så resultatet ble enda litt mer å kikke på. En god del av disse bildene har aldri før vært vist på bloggen min.

Juli
Høysommermåneden juli er en fantastisk flott sommermånded, med sol fra morgen til kveld hver dag. En helt utrolig flott sommermåned! Rosene i hagen spiller førstefiolin mye av juli, men pionene er også helt bedårende den tiden de står på. De rosa rosene er en gammel, men dessverre ukjent rosebusk for meg. Den har aldri vært vakrere enn den er i år. 





Roser som den yndige, hvite Albarosa Madame Legras de St. Germain plukkes inn, mens de vakre riddersporene pryder ute i hagen. Blomstene veves inn i hverandre i bedene, og det er bare å nyte blomstringen. Foruten å nyte sol og sommer i hagen, drar vi på flere hyggelige båtturer med den lille båten vår, og ungene har glede av å henge etter i tube.



August
I august plukkes flere store buketter inn fra hagen og settes i sinkmugga som jeg er så glad i. Jeg koser meg med synet av yndige blomster mot den rustikke murveggen vi har på kjøkkenet.
Jeg faller helt for et par Green Gate kopper som har så fin grønnfarge, og ute på terrassen har pelargonene jeg satte som stiklinger i vinter, blitt store og blomsterrike planter.



Vi har et stort familieselskap hjemme hos oss, og jeg rekker såvidt å få malt benken grønn, som jeg har hatt som mål at skulle males i sommer. Bordet pyntes med minner fra Italiaturen, steiner på fat fra stranda og fjelltur, en liten flaske fra turen vi gikk da vi besøkte de fem havnelandsbyene Cinque Terre, telysholder fra middelalderbyen Lucca, og sifonflaske og kaffekverner fra bruktmarked i Roma. Den blå duken er kjøpt i Lido de Camaiore, like ved stranden vi badet. Hyggelige minner samlet på bordet. Den fine rosebuketten fikk av familie den hyggelige dagen vi var sammen.




September
Den første høstmåneden har jeg bursdag, og inviterer en venninner til hyggelig samvær. Denne gangen brukes duse nyanser av rosa og sart blålilla når bordet skal pyntes til fest. Duftene erteblomster, roser og legestokkroser harmonerer godt med nyansene i duken.
I kjøkkenvinduet tas de samme fargenyanser opp igjen i rosekopper og den fine konvolutten fra Isabella Smith under osteklokka.



Klemtatisen Hagley Hybrid klatrer oppover stokken i vestbedet, og jeg kjøper et par store rød solhatt for å øke blomstringsperioden i hagen på ettersommeren og høsten.
Jeg er ivrig loppegjenger denne høsten, og er superglad over å endelig få tak ei passende fillerye til kjøkkengulvet.



Oktober
Høsten er varm, solrik og naturen viser seg fra sin beste side. I oktober kommer vårfargene og alt gløder utendørs. Blankmispelhekken vår blir nydelig rød og hele eiendommen rammes inn i gyldne nyanser.
Gulv og rekkverk på tilbygget ferdigstilles endelig, og vi er hoppende glade og fornøyde med resultatet.





Det er tid for å tenne mer lys inne igjen, men ute i hagen blomstrer det fremdeles vakkert flere steder. Klematisen ved lekestua, Blue Angel, har helt nydelige fargenyanser i lavendeltoner.
Vi reiser til fjells i høstferien og har herlige dager med turer i naturen som hovedgeskjeft.





November
November er den store ventemåneden før adventstiden, med innetid, stearinlys og te. Midt i måneden reiser vi til London sammen med venner. Vi drikker Afternoon Tea i Kensington og er på blomstermarked i Brick Lane. Fantastisk! En del julegaver blir med hjem i en stappfull koffert.





Desember
Så er endelig advent her og jeg pynter og stuller en del hjemme. Julekjøkkenet består i hovedtrekk av julegardiner i polkamønster, gamle kjøkkenhåndklær med røde striper, hyasinter i en gammel kjele og Carl Larson-figurene jeg liker så godt, står på kjøkkenhylla over vasken. Den blå lysengelen på kjøkkenbenken er også en kjær julefigur som har fulgt oss i mange år.



Hele familien baker pepperkaker, tradisjonen tro, men denne gang med hjemmelaget pepperkakedeig, og slik blir det også heretter. Et par-tre nye julekuler henges opp i vinduet over den gamle kjøkkenbenken, og det tennes lys i hver en krok.




Så er det endelig jul på ordentlig, og vi pynter juletreet og feirer jul sammen med familie, 11 tilsammen rundt bordet. Vi har en kjempehyggelig julaften, og romjulsdagene som har gått har vært deilige, avslappende og hyggelige med familie og venner. Akkurat slik jeg håpet og kjente at jeg trengte.



I dag er den siste dagen i året, og som alltid synes jeg det er rart å tenke på at et nytt år har gått. Som alltid tenker jeg på hva det nye året vil bringe, og håper det vil bli et godt år der vi får fortsette å være sammen som familie, være friske og kunne nyte livet. Om jeg stikker fingeren i jorda, så ønsker jeg meg litt mer tid i hverdagen. Tid til å være sammen med mine kjære og tid til å bare være meg.
Jeg er takknemlig for året som har gått. Det har vært et år med så mye fint vær og fine opplevelser utendørs. Jeg har aldri reist så mye som jeg har gjort dette året, både til Amsterdam, Italia (Toscana og Roma) og London. Jeg har vært så heldig, fått masser av flotte inntrykk, herlige opplevelser både med familie og venner og hatt mange, mange fine stunder i 2013.

Jeg ønsker alle dere som titter innom bloggen min et velsignet og fantastisk godt og minnerikt år i 2014. Jeg vil også takke for følge til de som trofast titter innom.  Det setter jeg stor pris på.

Ta vare på dere selv, ha en fin nyttårsfeiring i kveld og ha et

Godt nytt år alle sammen!!!
Nyttårsklem fra Trine

mandag 30. desember 2013

Tilbakeblikk av året 2013 del 1

Januar
Det nye året begynner med å renske bort julepynten og innrede med mer mer duse nyanser innendørs igjen. Det begynner å merkes at sola var snudd og det spirer optimistisk i potta med kløverplanta mi. Men ute er det likevel skikkelig vinter, vakkert og hvitt.




Februar
Tulipaner i nydelige nyanser fortsetter å komme i hus, og tidlig i februar feirer vi morsdagen. Jeg får nybakt sjokoladekake på senga og nye ski som prøves samme dag. Det er litt av en forskjell i skisporet, og jeg har endelig ski med spenn! Med ski på beina får vi anledning til å betrakte huset vårt fra en vinkel vi vanligvis ikke ser.






Sola varmer i glassverandaen, og man begynner så smått å få vårfølelse der inne. Vinterferie på hyttetur innbyr til mer ski og friluftsliv med familien.


Mars
Den første vårmåneden er her, og det er pastellfarger som gjelder. Til påske kjøpes påskeegg og flere av eggene har den vakre grønnfargen jeg har fått helt dilla på. Eggene får ligge leeenge i skåla, før noen av gutta oppdager at det er marsipanegg. :-)
Jeg kjøper en bukett rosa ranunkler som holder seg nydelig vakker i lang tid. Den gir meg masse glede og pynter opp langbordet i ukesvis. Kjøkkenstolene rundt langbordet males sart blå og vi blir godt fornøyd med å få inn mer farge i interiøret.





April
I april merkes det godt at det er vår. I glassverandaen gror det som bare det, og plantene fryder seg over sola som strømmer inn gjennom alle vinduene. Loppissesongen starter og jeg kjøper et grønt bord som jeg setter i glassverandaen. Moro med litt forandring. Jeg innfører mer og mer grønt i huset, og de nye grønne putene gir god vårfølelse.




Mai
I mai reiser jeg på den årlige venninneturen, men denne gangen går ferden til Amsterdam i stedet for København. Jeg blir så begeistret for denne byen, vakre bygninger, korte avstander og gode shopping- og cafèmuligheter. Vi koser oss masse!




Juni
I juni gror det for alvor til i hagen, og jeg koser meg med forsommerblomster som veronika, akeleie, snøballbusk og vendelrot.





I juni går også turen til Italia, Toscana. Her fikk vi oppleve druedyrking rett ved huset vi bodde i, de fem vakre havnelandsbyene Cinque Terre, og videre Roma med Trevifontenen og Colosseum. En fantastisk tur!





Dette er første halvdel av 2013. I morgen fortsetter jeg med en liten kavalkade fra siste halvdel av året.

Takk for at du kikket innom!

Beste hilsen fra Trine

onsdag 25. desember 2013

God jul i stua!

 Julefreden har senket seg hos oss, og det skal bli deilig å nyte rolige juledager etter ei førjulstid som ble litt mer hektisk enn jeg hadde planlagt og håpet. Derfor setter jeg nok ekstra pris på disse dagene som ligger foran oss nå, hvor vi har tid til å være sammen som familie, slappe av og ha det godt.



 Julaften ble en kjempekoselig dag hvor vi dekket til eleve til julemåltid. Da kirkeklokkene ringte julen inn klokka.17, satte vi oss til bords. Julemåltidet bestod av ribbe, julepølser og innmatpølser, hjemmelaget rødkål, poteter og tyttebær, samt lefse og sennep, som jeg liker så godt.




Bordet var pyntet enkelt i julemodus. Det viktigste er selvfølgelig de hyggelige menneskene som man er sammen med, men det skader jo ikke at bordet innbyr til et godt måltid og herlig samvær.
Serviset er fra ungenes oldeforeldre, og brukes alltid til julemåltidet på julaften. Glass på stett gir et festpreg, tenkte lys i flere lyspunkter på bordet gjør det levende og stemningsfullt. Når serviset, stettglass og lys er på plass, er det bare å supplere med små juleting å hvile øynene på.




Litt blankt, litt rødt og litt natur preger julebordet til årets festmiddag på julaften. .




Hvite nellik har jeg aldri før kjøpt, men synes de ser søte ut i en liten vase på bordet. 





Juletreet står pyntet og i skrud, mens pakkene ligger klare til at forventningsfulle hender skal åpne papir og bånd.... 








Julaften er en herlig dag - juledagene likeså. Kos dere videre!

Med ønske om gode, fredfulle og velsignede juledager.

Juleklem fra Trine


søndag 15. desember 2013

Glade jul i inngangspartiet

Huset er i julemodus, inngangspartiet intet unntak. Her står julegrana, benken har fått sin julepryd og lyskransen henger på døra, akkurat slik den pleier i desember. 





Den hvite benken er pyntet  med blant annet naturmaterialer, som forskjellige typer kongle, granbar og røde epler. De gamle lengdeløpsskøytene er et artig tilskudd på den julepyntede benken i år, og de er absolutt med å sette et nostalgisk og vinterlig preg på det hele.




Jeg synes naturmaterialer er så herlig å bruke. Så enkelt å finne i nærområdet, koselig å gå og plukke noen lerkekvister og litt granbar. De store konglene synes jeg er veldig dekorative og brukes hvert år. Jeg fikk en del av en kollega for noen år tilbake, og har tatt vare på dem slik at jeg kan plukke dem frem til jul.



Det er hyggelig med pynt og stemning utenfor døra i tråd med årstidene. Akkurat nå vitner utedekorasjonen om at snart er det jul!







Når vi først fikk ordentlig vinter, er det veldig synd at gradestokken bestemte seg for å vise røde tall og dermed begynte det å dryppe fra hustakene. Vi hadde et helt nydelig vinterlandskap i går, mens varmen vi fikk i dag var ikke nådig mot snøen som hang vakkert og tungt på greinene. Vi får bare krysse fingrene og håpe på at det snart vil snø på ny, og at vi får en hvit jul dette året også.

Jammen snart jul!!! Gleder meg masse!!!
Ha noen fine førjulsdager fortsatt!

Klem Trine

tirsdag 3. desember 2013

En herlig tid!

Adventstiden er her, og jeg gleder meg virkelig over det! Jeg liker desembermåneden så godt, med mye lys og glede i mørketiden.
Jeg har pyntet og laget jul i det største vinduet i allromet vårt, slik jeg har gjort det noen år nå. Kvisten er på plass i vinduet og jeg har hengt opp hyggelige små juleting i den.





Til vanlig har jeg ei kappe som gardin i dette kjøkkenvinduet, men jeg synes det er ekstra stas med julegardinene mine, som er lange fra gulv til tak og luner mer enn de som vanligvis henger der. For to år siden kjøpte jeg hvitt linstoff og sydde på bånd øverst i rødt og hvitt. Magebeltene er sydd av samme stoff som putetrekket på stolen. På samme måte som jeg liker blått og hvitt på kjøkkenet ellers i året, er jeg veldig glad i rødt og hvitt til jul. Koselig og friskt med de røde og hvite polkastripene.










På kvisten i vinduet henger jeg opp små kuler, juletrepynt i fattigmannssølv, røde ullepler laget av guttene mine og flere småting som jeg har fått eller kjøpt. Her henger små juleting som jeg synes er med å lage en nostalgisk og koselig stemning i vinduet. Julekvisten må liksom på plass for å få den rette julefølelsen på kjøkkenet. Med tente lys og kongler i vinduskarmen blir det ekstra hyggelig.





På den gamle stolen henger et sjal jeg har strikket, som har fått sin plass over stolryggen. Det er kjekt å ha det hengende der, for om jeg er litt frysen, er det bare å henge på seg sjalet over skuldrene.
Polkagrispute er med og luner og mykner opp i kjøkkenkroken.





Det er koselig å tenne lys inne på langbordet på morgenkvisten mens dagen gryr.


Det starter å bli jul i heimen og jeg kooooooser meg med det. Det er jo en litt travel tid, men ofte travel på en hyggelig måte. Det ligger så mange fine stunder foran oss denne måneden, og jeg tenker at jeg vil prøve å nyte og ta innover meg alle de gode øyeblikkene som julen gir.





I dag kommer ei venninne jeg er veldig glad i, og vi skal bake de deiligste Sarah Bernard. Gleder meg!

Ønsker alle som kikker innom bloggen min fine førjulsdager - nyt de gode øyeblikkene og stemningen.
Adventsklem fra Trine