onsdag 24. september 2014

Borddekking til en venninnekveld

Travle dager for meg igjen, og bloggen har dessverre ikke fått pleie på lenge. Men nå er det nytt innlegg på gang! Jeg hadde en herlig bukett jenter rundt langbordet forrige helg, og koste meg med å pynte bordet på forhånd. De første ukene i september var jo så ekstremt milde og solrike, og hagen har kvittert med å by på ny blomstring etter hvileperioden i midten av august. Så klart jeg ville høste fra hagen når jeg skule i gang med borddekking for gode venninner! 






Blomster og blader, kornstrå fra åkeren og ranker fra klematisen ble hentet inn og satt i små, søte vaser. Klematisranken "Summer Snow" fikk jobben å slynge seg rundt vaser og lysestaker, og den gjorde sitt til å skape frodighet på bordet.




Den lave vasen i fattigmannssølv som jeg kjøpte på Skafferiet for noen år siden, passer alltid på et festbord. Jeg fylte den med krystatemum, en rosa vill ryllik og røde nyper fra rosa Glauca.






Til og med små kvister fra hekke ble satt i vaser. Det er faktisk første gang jeg bruker både korn og kvister fra blankmipselhekken i buketter. Moro å prøve noe nytt og kanskje litt utradisjonelt?



Nypene fra rosa Glauca gav et godt høstlig preg på bordet sammen med kornaksene som stikker opp. Ellers plukket jeg blomster fra klokkebusken som kom med et nytt flor, legestokkrose, rødt høstbladverk og krystantemum.



Legestokkrosen er ei flott plante på denne tiden, og jeg må si den har en virkelig nydelig rosanyanse.



Min lille innsats var vel verdt de skjønne damene som senere på kvelden inntok langbordet, og vi hadde en ordentlig hyggelig kveld. Jeg er så glad for hver og en! :-)


Håper du har fine dager i september!
Klem fra Trine