fredag 7. november 2014

Inn i sofakroken

 En litt hustrig novembermorgen hvor små kuldegrader er på plass utendørs, tenkte jeg å ta dere med inn i sofakroken i stua. I skrivende stund høres knitrende ved fra rundovnen og tekoppen er god og varm. Slike øyeblikk er så verdifulle i en hverdag hvor man løper hit og dit og tiden ikke strekker til.
I løpet av høstmånedene har stua fått et lunere og varmere uttrykk. Litt nytt av puter og pels har kommet til, som pelsputa og strikkeputa i sofakroken. Den broderte lille puta er også ny her i huset. Den har tilhørt moren til husbonden, og jeg synes rosebroderiene og fargene er utrolig vakre.




Tepper og quilter i stua har blitt byttet ut med pledd i ull. Dette gamle pleddet er så koselig å ta frem igjen etter sommermånedene. Jeg blir liksom aldri lei av de jordnære fargene og fine mønster. I tillegg er også teppet arvegods fra mannens besteforeldre, og da blir man jo ekstra glad i  det, sant? I høstferien begynte jeg på å strikke ei pute i Alpakka ull, kanskje til sofakroken hjemme eller kanskje til en annen sofakrok...?



I år har jeg anskaffet et vakkert skinn i grått som henger over godstolen i stua. Det er fra tibetansk sau og kjennes herlig mykt og deilig mot ryggen.
Kurven på gulvet kjøpte jeg på loppis i høst. Den har fin og avlang kurvfasong og er akkurat passe stor til mitt lille strikketøy
.



Det er så hyggelig å skifte ut noen puter og pledd, tilføre litt skinn og pels og vips har stuekroken fått mer preg av lunhet og innbyr til hyggestunder i de kalde månedene. Til våren blir det like stas å legge bort ull, pels og duse farger og få frem igjen mer det lyse og fargerike i bomull og lin. Jeg kunne godt ønske meg gardiner til som gir mer høst- og vinterpreg. Kan hende jeg kommer over noe en vakker dag?


Jeg må jo bare fortelle at vi har vært så heldig å få kjøpt ei søt, lita tømmerhytte som vi allerede har rukket å bli veldig glad i. Den er  sliten utvendig, og trenge absolutt en hjelpende hånd, men vi er optimistiske og holder på en god del der oppe nå før vinteren virkelig setter inn. Så jeg har altså enda en liten stuekrok som vi håper vil gi oss masse hyggelige stunder i vinter. Gleder meg masse til det!




Ønsker alle sammen gode og hyggelige stunder i november!

Klem fra Trine