søndag 30. desember 2007

Snart nyttår

Romsjulsdagene går bare så fort! Det har vært både moro og avslappende, mettende og familiert. For å nevne noen romjulsaktiviteter har vi vært på "brunsj" hos venner og hatt middagsgjester, og vært i overraskelses-40årslag, vært på familie-sparktur og spist masse godteri!!!



I dag kom ei venninne som har flyttet til en annen kant av landet for noen år. Hun hadde med seg familien sin og det var kjempekoselig å se dem igjen. Men så skjedde det noe som var leit...


Da min kjære skulle ta ned denne mugga fra skapet, glapp han taket og den fine mugga etter mormor og morfar ble ødelagt i tuten... Uff, så leit, det er jo en av skattene våre etter avdøde besteforeldre. Jeg er jo så ekstra redd for denne mugga!!! Men slikt kan jo skje...


Den flotte mugga er engelsk og under står Ancient towers og Johnson Bros og Ironstone. Kan noen hjelpe oss å få tak i en ny (selvfølgelig ikke ny i alder, men ny for oss)? Det blir jo ikke det samme som å ha den som mormor og morfar brukte, men vi har både en bolle og skåler i samme mønster, så jeg vil gjerne ha en mugge som er inntakt. Er det noen der ute som kan gi tips om hvor jeg kan få tak i en slik, så blir jeg veldig, veldig glad!



I kveld skulle våre eldste gutter ut i nabolaget og gå julebukk. Lillebror ville også så gjerne gå julebukk, så pappa ble med ham til naboene slik at han fikk vist seg frem. Det ble ikke til at han turte ikke synge noe for dem, men litt godteri i den lille kurven sin fikk han for det.
Se så rar og søt han var!




Denne duftposen har spredd den skjønneste juleduft rundt i stua vår i julen. Oppi er en luktepose som inneholder ganske sterk, men nydelig duft av jul og kanel.

Det er snart nyttår, og jeg vil ønske alle dere som leser dette et skikkelig godt, velsignet og innholdsrikt nytt år! Måtte alle deres ønsker, håp og drømmer gå i oppfyllelse i 2008!!! Ha en skikkelig flott nyttårsaften også! Takk for alt det gode, varme og oppløftende dere har gitt meg i dette året! Jeg leser alle kommentarene med den største glede!!! Nyttårsklem fra Trine


tirsdag 25. desember 2007

Jeg er så glad hver julekveld!

Alltid litt rart og bittelitt vedmodig når julaften er over, synes jeg (selv om den startet med at ungene kom løpene opp til oss og ropte at juletreet hadde veltet.... )Men det er jo deilig å tenke på at julen såvidt har begynt og at det ligger mange dager foran oss som vi skal kose oss sammen.




Vi hadde en fin kveld på julaften. Spiste ribbe og pølse av mormor og morfars gamle servise. Og himmelsk lappskaus og multekrem (min kjære måtte ha multekrem!) til dessert. Vår eldste sønn på åtte leste juleevangeliet for oss.




Emmeline hadde et julegavenønske fra sine barn; nemlig denne søte osteklokka som hun fortalte om på bloggen sin. Jeg er svak for osteklokker og dro til Kremmerhuset for å ta den i nærmere øyesyn. Slik ble årets gave fra meg selv til meg selv denne koselige osteklokka med skriften Chocolate utenpå. Passer jo bra til en sjokolademums som meg... Takk for godt tips, Emmeline, håper julegaveønsket ditt også gikk i oppfyllelse!






Ei drøy uke før jul tok jeg med gutta våre på en handletur der de skulle få kjøpe noen julegaver selv. Det er første gang de får noen kroner for å kjøpte litt til venner og hverandre. Å være på kjøpesenter med en liten rakker på snart 3 og en på 6 og 8 år er en utfordring og et pes i seg selv, men de største gutta var veldig flinke og løp etter han lille når han plutselig fant på å stikke sin vei! Men vi hadde det koselig også, og de eldste gutta var stolte over å ha noen penger mellom hendene som de skulle disponere helt selv! Denne fine stjerna kjøpte de til mammaen og pappaen sin til jul. Den første julegava de har valgt ut til oss fra dem... Det vil jeg alltid huske!



De som leste det forrige innlegget mitt, husker kanskje at jeg var så spent på ei pakke fra ei god venninne. Jeg har allerede fått tilbakemeldinger på bloggen at noen vil vite hva som var inni, og her kommer det. Inni den fine gava lå denne skjønne juletrekula som venninna mi hadde kjøpt da hun var i Kjøbenhavn nå like før jul. Den er fra Lisbeth Dahl, og jeg synes den er helt bedårende! Nå må dere tilgi meg at det blir litt mange bilder av det samme her, jeg synes nemlig det har blitt så moro å ta slike stilleben-bilder og knipser i veg av hjertes lyst!




Se så nydelig det vedhenget som henger under kula er! Ei bittelita krone med strass, og perler under. Ble så glad for denne! Tusen takk min gode, gode venninne!!!!


Håper alle sammen har det riktig godt der ute og at dere nyter dagene! I går var vi i barnedåp hele dagen, så i dag er planen å være hjemme og kose oss med gavene vi har fått og bare være sammen! Ønsker dere fortsatt god jul!!! Klem fra Trine




søndag 23. desember 2007

Gledelig jul!

Her har vi enda ikke kommet ordentlig i mål, men jeg hadde så lyst til å få lagt ut et innelgg til på bloggen før julaften kom. I dag er alle de fire lysene i adventskransen tent. Det er jul!





I går havnet ei lita koselig pakke i postkassa fra ei kjær venninne. Vet det bare er en liten ting, men det betyr alikevel så mye. Gleder meg veldig til å pakke opp denne nydelige pakken.



Den gamle benken vi har i stua er pyntet til jul. Utenfor stuevinduet er det likevel aller vakrest...




Plantebordet ute er også dekorert etter årstiden. Jeg synes det er så koselig å kunne stå ved kjøkkenbenken inne og kikke ut på dette på uthusveggen.



Den røde parafinlampen ble kjøpt på siste auksjon for noen få tiere. Har ikke fått prøvd om den virker enda, men vi kommer vel til å test den nå i julen.

Emmeline gav meg utfordringen om å nevne mine sju juleønsker. Takk for at du tenkte på meg, Emmline. Du har vel kanskje lurt på hvor de blir av, men....
Mine ønsker for julen 2007 kommer her.

Først de mer alvorlige og viktige ønskene:

1) At alle mennesker skal få kjenne Fred og Kjærlighet i hjerte, sjel og sinn.

2) At all fattigdom, sult, lidelse, krig, nød og urettferdighet opphører.

3) At jorden blir et godt sted å leve for alle og alt som lever der.

Så litt mer persolige ønsker, men som også er viktige for meg:

4) En fredfull og harmonisk jul med masse koselig samvær.

5) Tid til ektefelle, tid til barna, tid til å kunne gjøre litt av det jeg selv vil (føler det er svært så passende juleønske nå her jeg sitter med heiste skuldre og problemer med å puste med magen...)

6) Ønsker meg så inderlig ny sofa!!!!

7) Like vakker natur ute gjennom hele julen som den vi har ute nå.



Da vil jeg gjerne få ønske dere alle der ute en velsignet jul!!! Takk for alt dere gir meg. Måtte julen deres bli skjønn! Juleklem fra Trine



tirsdag 18. desember 2007

Jul i stua

Det gamle spistestuemøblementet kjøpte vi fra et eldre ektepar i 2002. Da hadde det stått på en låve i 7 år, og for spisestuebord, seks stoler, speilbuffet og anretningsbord betalte vi den nette sum av 1500 kroner.
Nå er det pyntet litt til jul. Jeg har lagt kuler i fattigmannssølv på fatet, og satt to amaryllis i kurven sammen med granbar og store kongler.







Slik så amaryllisene ut for noen få dager siden.....







...slik ser den ut i dag. Amaryllis er nydelig!







Litt kanel, anis og julekrydder i en gammel skål på stett for å få frem gode julelukter. Må innrømme at denne blandingen ikke lukter så mye i år, for den er spart fra i fjor i en boks riktignok, men lukta har likevel forsvunnet. Men esetisk synes jeg det fremdeles har verdi. Det gamle smykkeskrinet i messing fulgte med på kjøpet på en auksjon for noen år siden. Det er stort sett fremme til jul.

Denne femarmede lysestaken i messing har fulgt oss i alle år. Den fikk vi av min manns eldste bror til jul i 93, eller deromkring, og har siden vært sentral i vårt interiør, uansett moter eller trender.




På anretningsbordet ligger det nye testementet som er helt fra 1883. I mine øyne er et slikt gammelt testamente vakker julepynt der det ligger med juleevangeliet mellom de slitte permene.





De hvite lysene fikk vi av eldste sønnen til jul i fjor. Dem har han støpt selv, og jeg har ikke hjerte til å brenne de fine lysene. Koselig å bruke dem som pynt.



Mine kubbelys i teracottapotter med mose rundt, som vist før. Nå har pottene fått julebånd rundt magen (men det synes jo ikke så godt på bildet ser jeg nå...). Hyggelig stemningsbilde uansett...





I ettermiddag har vi hatt en vennefamilie på beøk til grøtmiddag og julekaker. Vi pleier å gjøre dette hvert år i desember; invitere venner til uformell julegrøtmåltid på en hverdag og by på kaffe og julekaker etterpå. Det er en fin måte å treffe venner på i førjulstiden, og vi synes det er koselig å få besøk når man har pyntet til jul og kunne by på julekakene man har bakt.




I julegrøten er det såklart en mandel, og den som finner den i grøten sin får pakka på bildet. Mandelen havnet i tallerkenen til vår mellomste sønn denne gang, og han var såklart storfornøyd med å få en pose med sjokolade og marsipan helt for seg selv!





Ungene og jeg har holdt på en del med å pakke inn pakker og lage til og fra-lapper de siste dagene, sånn innimellom slagene. Jeg brukte rett og slett bølgepapp og limte et ubestrøket (heter det visst), miljøvennlig papir over. Så ble disse pyntet forskjellig med hjerter og sløyfer i hyssing. De har en litt rustikk "look" med avrevne kanter, er superlette å lage og ganske hyggelige med plass til å skrive litt mer personlig enn de vanlige kjøpte lappene.


Nå er det snart jul! Jeg gleder meg stort, men egentlig er vi der allerede nå, føler jeg. Sånn like før juleferien starter og alt er bare hyggelig og kos. I morgen skal jeg på min siste avslutning, dagen etter på familietreff og så på kirkekonsert. Masse på programmet og dagene flyr fort avsted! Ha fine dager alle som er innom! Klem fra Trine




fredag 14. desember 2007

Pynt til jul

I dag viser jeg bilder fra rundt omkring i huset, litt her og litt der. Ting som for meg skaper julestemning.
Denne krona fra Lene Bjerre kjøpte jeg i fjor. Synes den bare er fin.





Osteklokka mi er jeg glad i, selv om jeg ser den samme rundt omkring på mange blogger og i blader. Å bruke fattigmannskuler inni osteklokka til jul, gjorde jeg i fjor også og det var jeg så fornøyd med at det gjentas i år. Men jeg har tenkt til å bli flinkere til å variere innholdet inni klokka i året som kommer. Fått inspirasjon på andres blogger, vet du....


Nærbilde av min søte engel som henger i det ene stuevinduet.


En av (ihvertfall foreløpig) svært få fornyelser til julen er denne puta med brodert god jul. Dette er jo slikt som mange av dere tryller frem fra symaskinen (og gjerne i mye finere utgave også). For meg som ikke er noen kløpper ved denne maskinen, så synes jeg denne var litt koselig. Når det gjelder videre innkjøp til jul, så har jeg planer om noen flere kuler i fattigmannssølv til juletreet.



Bethlehemskrybba mi som jeg kjøpte da jeg var i Jerusamlem for en omtrent 12 år siden. Den har vært fremme til jul hvert år siden. Da jeg kjøpte den tenkte jeg at denne alltid skal frem til jul slik at ungene forbinder den med julen hjemme, og tanken er at den skal gå videre i arv etter meg. I år var jeg faktisk litt treg med å ta den frem. Jeg var så fornøyd med kommoden s lik den var pyntet at jeg hadde litt vondt for å fjerne det. Men jeg kom heldigvis på bedre tanker. Klart at julekrybba laget i oliventre som jeg kjøpte i Jerusalem skal frem til jul! Det er jo tross alt dette julen handler om!!! Et barn er født i Bethlehem....




Det gamle speilet fra ungenes oldeforeldre med "glædelig jul". Bare det utsagnet gir meg nostalgiske assosiasjoner.




I gangen har jeg hengt kvistkransen som jeg også har hatt noen år nå. Den har hengt litt forskjellige steder, blant annet på ytterdøren før det ble lyskrans der. Nå pryder den en av de koselige knaggene i yttergangen.






Naturen betar meg stadig. Synes det er bare så vakkert når kvister og greiner blir dekket av rim slik som her. Nå om dagen er det ganske kaldt her jeg bor, men akk så nydelig for øyet der ute!!! Ha det fint alle dere, god helg og ha fine dager fremover mot jul! Klem fra Trine


søndag 9. desember 2007

2. søndag i advent

Så tenner vi to lys i kveld.
To lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er til stede.
Så tenner vi to lys i kveld.
To lys for håp og glede.
Inger Hagerup



Det er allerede 2. søndag i advent, og jeg vet at fra nå av går tiden ekstra fort frem til selveste julaften. Kalenderen er ganske så full av avtaler, avslutningstreff og et par konserter før jul. Men det hører med.
Forrige søndag hadde vi gjester i hus og fikk denne skjønne amaryllisen av dem.




Kjøkkenbordet er temmelig enkelt pyntet. Svibelen har fått en kvist rundt løken og en skål under potta. Kubbelyset står nesten alltid og brenner når vi er hjemme.



I går var jeg ute og gikk meg en deilig og lang tur, og kom over en busk med einer som jeg plukket med meg en bukett av. Denne står nå i en gammel mugge med et par hjerter i fattigmannsølv og pynter opp i gangen.





Her er vårt seneste lille prosjekt. Denne hyllen har min kjære laget for lenge siden og den henger høyt på veggen over sofaen i stua. Det er taklisten dere ser i grått der. Før hang det et eldre maleri under hyllen, men jeg ville så gjerne hatt et sted der jeg kunne henge små ting som lykter og annet koselig. Derfor fikk jeg han til å lage den planken som er under hyllen og knaggene vi kjøpte i Vikingskipet før i høst kom nå til nytte. Så nå kan jeg henge mine kort og julestæsj i små klyper eller i knaggene. Moro med litt forandring er det iallefall!



Må tilslutt takke for alle koselige kommentarer på forrige innlegg. Det er utrolig hyggelig å lese og man blir jo så glad av alle gode ord som dere gir. Tusen takk! Ønsker dere fine førjulsdager og velkommen tilbake. Å, nå begynner det faktsik å snø!!! Så herlig! Klem fra Trine

torsdag 6. desember 2007

Jul i inngangspartiet

Det vitner etterhvert om jul hos oss både ute og inne om dagen. Adventshelga fikk jeg pyntet og gjennomført planene jeg hadde for inngangspartiet/bislaget. Grankrans med lys på døra er koselig, synes jeg. Det har etterhvert blitt fast takst. Bildene ble tatt da det var idyll ute med snø og herlig julestemning. Nå er det dessverre bare blåholka igjen. Men vi håper og tror at snøen atter vil falle igjen før jul.


Denne lykta kjøpte vi på ferie i Danmark i fjor sommer. Er så glad i denne altså. Den er akkurat slik jeg hadde ønsket meg, stemningsfull og nostalgisk.

For noen år siden kjøpte min kjære denne gamle kjelken av en eldre mann. Det var mens eldstegutten vår bare var en liten pjokk. Hæ, sa jeg, hva skal du med den? Jo, kjelke skulle han ha, for den gav så gode barndomsminner. Vi må vel innrømme at kjelken har stått inne i uthuset mesteparten av tiden siden da, men i år blir den brukt. Iallefall som pynt.


Her er benken vi kjøpte på auksjonen som jeg har nevnt før. Denne gav vi kr 50 for og nå er den malt i utendørsmaling (husmaling) slik at den skal tåle litt mer. Jeg ble selv veldig fornøyd med dette lille arrangementet der mye er hentet fra naturen. Oppi terracottakrukkene er det lagt mose med epler oppå. På en tur med ei venninne plukket vi kvister fra et lerketre med kjempesøte små kongler. De store konglene som jeg hadde fra før er også med.



Her ser man ovenifra. Naturlig og rustikt. Ønsker dere som er innom gode adventdager videre!!! Klem fra Trine