torsdag 11. juni 2009

Solrike minner

Jeg fortsetter litt videre fra der jeg slapp sist.... Er man glad i å holde på i hagen må man såklart passe på å vært mye ute i hagen når anledningen byr seg, og særlig i de få varme og solrike dagene vi har hatt til nå. Da har jeg også tatt en del bilder. Etter den spesielt fine helga har det både blåst og regnet mye og jeg er sikkert ikke den eneste som lengter etter skikkelig sommervær nå, men det kommer nok! I mens får man nyte solskinnsminnene av de deilige sommerdagene vi hatt.Vakker og frodig hvit petunia i ei lita sinkbalje på en gammel og sliten taburett, et gammelt melkespann kjøpt på auksjon og lykt fra Odense i Danmark er stemningsskapende utenfor lekestua.


Ikke det beste bildet dette, men det hørte liksom med å vise fronten på lekestua. I den store sinkbalja skal jeg fylle med vann og legge flytelys og roser oppi.Koselig stilleben ved epletreet.

Den hvite "Carl Larsson-benken" under epletre og en kurv med broket pelargonium foran. Yndlingsbedet med søte akeleier synes i bakgrunnen.


Forglemmegei og hvit akeleie ble kjempesøtt sammen. Her har jeg ikke hatt noen finger med i spillet, men naturen har ordnet seg på egenhånd. Det synes jeg virkelig den greide på nydelig vis!


Blomstringen til de søte vårblomstene forglemmegei er nok snart et tilbakelagt kapittel i hagen min, selv om de stadig er i blomst. De like søte vårblomstene vårkjærminne blomstrer også ufortrødent videre, og den er kjempefin å bruke som bunndekke. Jeg har den både under syringer og under roser. Vårkjærminne vil gjerne bre seg utover og kommer stadig med nye utløpere. Om man har plass, er det fint å gi den litt rom for å få nydelige tepper med sjarmende og klare blå blomster. Bladverket er også fint når blomstene etterhvert gir seg.

Jeg har tidligere vist min rosa alpeklematis i overdådig blomstring ved inngangspartiet. Jeg har en blå også - den som er mest vanlig, og den fortjener også en liten visning. Denne ble satt ned her ved gjerdet og innkjøringen til eiendommen vår. Jorda er skrinn her og det blir ikke en dråpe vann utenom det som naturen gir. Men se - lange ranker med grønn frodighet og et vell av koselige blå blomster gir den hver forsommer.


Utsnitt av huset vårt tatt fra hagen.

Lyst til å bli med opp på terrassen en tur?Vi har to sittegrupper på terrassen, en på hver side av glassverandaen. Denne i hardwood har vi hatt i mange år, og jeg har egentlig lyst til å male den hvit. Vi får se etterhvert om det blir noe av det....

Jeg liker å bruke samme blomsten flere steder for å skape helhet, og her ser du igjen hvit petunia, nå brukt på terrassen. Her står den i hjørnet på et hvitmalt lite bord i ei gammel lita sinkbalje som jeg liker godt.Det var littegrann fra hagen igjen og littegrann fra terrassen. Sommerferien nærmer seg med stormskritt for mitt vedkommende. Gleder meg veldig, men det blir nesten litt rart også, det kommer litt brått på liksom. Sol og skikkelig sommervær vil vi aller helst ha, men så er det noe med det å nyte og sette pris på dagene med det været vi har, om det er slik eller slik. Det er kanskje flere med meg som ikke alltid klarer å tenke slik, men det er jo noe å strekke seg mot iallefall.
Ønsker deg gode sommerdager videre! Klem fra Trine

12 kommentarer:

Nina i Paradiset sa...

Du kommer med super-bilder igjen du! :)
Kjekt å ha så mye vakkert å ta bilde av da! Og du er så flink til å dandere stilleben rundt omkring!
Ha en flott fredag!
Klem fra Nina

Tonerose sa...

Hagen din er NYDELIG!! :o) Veldig fint med blomster som går igjen flere steder, selv om vi har liten hage pleier jeg prøve på det samme selv. ...i år blei det tidlig kjøpt inn mange pakker med rosa petunia, men jammen var det lekkert med hvitt hos deg!!

Og DEN klemeatisen da!! Skikkelig frodig og herlig. Tenk så søtt det vil bli med roser og flytelys i den store balja, nydelig.

Ønsker deg en vidunderlig helg!

...forresten; jeg har blitt tagget, og sendte den videre til deg! :o) se bloggen min

Klem fra meg!

Margrethe sa...

Så stemningsfulle og koselige bilder :) Skikkelig sommerlig og sjarmerende!

Carl Larsonbenken din var flott! Tatt rett ut av en av hans malerier :)

Hilsen Margrethe

liven sa...

Det er så koselig å se bilder fra hagen din og uteplassene:o)
denne klematisen minner om min nye!Din hadde en nydelig blåfarge!!
Håper min tar seg her og at jeg får se den i blomstring til neste år!!
En koselig benk du har og kanskje du tar bilder av den sammen med rosene dine i år også!!
Jeg blar til stadighet i dine gamle innlegg skjønner du:o)
Ha en fin helg:o9

Anonym sa...

du har en innmari fin blogg! :) følger med på den hver dag, å blir svært inspirert! :)

jeg har laget en blogg for jobben, og lurte på om du kunne tipset dine lesere om siden vår? vi er en interiørbutikk på Hamar, og har lyst til at så mange som mulig får vite om sidne vår :) hadde vært kjempesnilt!

adr er: wwww.gaveoginteriorglede.blogspot.com.

Findus sa...

HER var der mye fint , VELDIG fin og koselig blogg du har ;O) Ta deg gjerne en innom meg og ;O) . GOD HELG!!! jeg kommer garantert innom deg igjen

Aalerud Stall sa...

Hei Trine:-)

Måtte bare innom en kveldstur og legge igjen en kommentar! Har vært litt sløv med bloggingen i det siste, og har definitivt ikke vært flink til å legge igjen kommentarer...men bedre sent enn aldri:-)

Nå har jeg kost meg med vakre bilder fra din flotte hage! Jeg elsker gamle sinkbaljer med hvite blomster i, det er virkelig sommer! Skulle bare ønske sommeren kom, for nå er det jammen meg alt for kaldt... Satser på finvær til helgen. Vi skal feire sankthans på hytta ved Næra, sammen med familien. Ønsker deg og dine en riktig fin sankthanshelg!
Stor klem fra Britt:-)

Blomsterpikene sa...

Så utrolig mye fint det var her... her kommer jeg nok mer innom.(legger deg til på min blogg jeg!!) Også fant jeg ut en ting også... den blå alpeklematis har jeg også i hagen min og jeg har spurt min litt eldre nabo om hva det er for noe. Den vokser i hekken vår. Han mente det bare var ugress??! Vel da fant jeg ut det. Takk for titten... komer igjen:)
Ha en strålende kveld;)

Nooria sa...

For en skjønn eiendom du har! Huset ditt er nydelig, epletreet koselig, Carl larson benken helt herlig... ja man må bare rett og slett bli glad av å se på bildene dine.

Og takk for tipset om alpeclematis som blomstrer flott i skrinn jord! Jeg elsker clematis men var litt uheldig med de to første jeg plantet. Nå plantet jeg to nye i fjor, og de ser ut til å stortrives, og jeg vil ha fler.

[morgrethe] sa...

Hallo Trine.

Nå tenker jeg du er fornøyd med sommerværet, og får brukt hele dagen i den fine hagen din.

Jeg satt ute med symaskin til kl.23 i går. Så deilig!

Ønsker deg en flott sommer Trine

Klem Grethe

Anonym sa...

Lurte litt på denne Klematisen som du ikke vanner... Er det i fuktig klima på Vestlandet dere holder til?

anywhere_Smile sa...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.