fredag 20. august 2010

Omveltninger på gang

Slik så det ut hos oss for noen få uker siden. Jeg har tidligere ytret min begeistring over sommerlivet jeg har hatt i sommer til nå. Fremdeles er det sommer om vi kikker på kalenderen, men jeg må nok innrømme at i løpet av denne første skoleuka har høstfølelsen kommet snikende. Selv om det ikke er lenger enn fem dager siden at jeg koste meg på stranda og badet i Mjøsa, så man skal da aldri si aldri...
Jeg avsluttet sist innlegg med å røpe at vi holder på med noe her på Godager om dagen, og jeg erkjenner at det gode liv nå er over her hos oss. For denne sesongen da.

Legg til bilde

For når man tillater at slike store monstre får komme inn gjennom porten (ja, det var bare såvidt at det gikk også...), så må man bare ta konsekvensene for det den steller i stand.


Den første spede skrapingen på gårdsplassen gjorde ikke allverden, kanskje. Men etterhvert som den store grabben fortsatte både med skraping og snart graving, så ble det raskt unntakstilstand mellom hus og uthus.
Slik så det ut etter at gravemaskinen hadde holdt på ei lita sutnd. Deler av rekkverket vårt på terrassen måtte demonteres, men heldigvis hadde min forutseende mann laget det slik at det kunne fjernes bit for bit ved behov. Nå ble det virkelig bruk for slik forutseenhet. Selv om det slettes ikke kjentes særlig godt å fjerne det fine rekkverket vårt.
MEN, det er jo en grunn til at vi gjør dette da. Nå er vi nemlig i gang med å bygge ut kjøkkenet vårt litt, slik at det blir et lite utbygg i gavelen på huset vårt. Det blir på høyde med husets føste etasje med flatt tak og rekkverk slik at den danner en balkong til gutterommet oppe. I tillegg utbedrer vi kjelleren vår, slik at vi får en mye bedre kjeller. Det er i korte trekk vårt "lille" prosjekt.
Det svelges en del kameler når gravemaskinen kjører over plenen, etterlater seg spor som hauger med jord og stein og hompete plen etter hjulsporene. Når man må grave opp en del av sine kjære planter for at monsteret skal grave der, og man ser terrassestolpenee står på en snei... Det er ikke så veldig hyggelig akkurat, men man må jo bare prøve å tenke på resultatet. Vi er overbevist om at dette blir bra tilslutt! :-)Det er vel i slike perioder med uorden og kaos at man får testet seg om man klarer å glede seg over de små ting. Det å se sine selvsådde Verbena Bonariensis rave høyreiste på tynne stilker med vakker blålilla skjermblomst over rekkverket (deler som fremdeles står ordentlig og pent).Det å se og kjenne den fantastiske duften av erteblomstene hver gang man går forbi.......og dessuten plukke inn en bukett som står og dufter på kjøkkenet akkurat nå, og nyte synet av den herlige fargeblandingen. Det er noe med de små ting her i livet...de fortjener oppmerksomhet, og ekstra særlig viktig tenker jeg det er å glede seg over dem i slike kaostider vi har rundt oss nå. Så gleder jeg meg atter til våren og en ny sesong i hagen hvor vi skal brette opp ermene og skape det hyggelig rundt oss igjen der det har blitt rotet til. I vinter blir det nok å gjøre innendørs med å lage et nytt, stort kjøkken. Et skikkelig allrom. Spennende tider, ja.
Klem Trine

15 kommentarer:

Mona. sa...

Oiiiii,for et spennende prosjekt !!! Men skjønner innmari godt at du svelger en hel flokk kameler,ja.....ikke morsomt å se dette monsteret gå løs i hagen din,som er så koselig :) Men til slutt blir det nok supert,og hagen kommer nok også til å bli like fin,som den var før,det er jeg helt sikker på ! Gleder meg til du viser bilder av nybygget......om du vil dele det med oss,da :) - kos deg videre,og ha en toppers helg !

Mitt hvite hus sa...

Så spennende da... Et større kjøkken..
blir nok veldig fint ..
men skjønner godt du må svelge kamelere når denne saken kommer inn i hagen din..


Masse lykke til med byggingen..og god helg.

liven sa...

Heisann!!
Ja dette var nok ikke enkelt for deg....uffa meg for et monster da!!

Men du må vel bare lukke øynene og tenke på hvor flott det kommer til å bli :o)
Heldige deg som skal få et sort nytt kjøkken....
Mitt er nytt men ikke stort!!

Her fikk vi ikke sommer før nå....og det har vært en deilig uke med ganske mye sol og deilige temperaturer!! Burde jo hatt ferie og kunne nytt det skikkelig men den er nok over!! Og nå er visst finværet over også........

Ha en fin helg Trine

Ann-Helen sa...

Så spennende! Blir helt sikkert kjempefint til slutt, selv om det er et styr når det står på!!

God helg:)

Anonym sa...

Heia. Dette blir kjempebra til slutt, og planlegging og tilrettelegging av nytt kjøkken er noe av det artigste i et hus. Vi bor fremdeles i leid hus i Rindal. Oppussingen av huset vårt ble mye mer omfattende enn vi trodde, og akkurat nå det maling og atter maling (utendørs). Gleder meg til å se litt bilder av kjøkkenet underveis. Lykke til. Britt

nr14 sa...

Ikke noe LITE prosjekt akkurat;) Gravemaskin på besøk i hagen er ikke bare bare nei men samtidig så blir en jo litt fasinert over hva et sånt monster kan utrette selv om det ser ut som det har vært bombenedslag underveis. Spennende planer dere har og skal bli gøy å følge med videre for å se hvordan det blir.

Vi skal ha gravemaskin til våren, sukk. Gruer og gleder meg til det;)

Ønsker deg en fin helg videre:)

mvh
Marit i nr14

Lisbeth sa...

Uha det er et spændende projekt I går igang med nu og ja sådanne projekter kræver meeeeget tålmodighed. Det er hårdt indimellem at se det rod og kaos det medfører, men ja målet gør det til at holde ud - siger jeg der mere eller mindre har haft gang i byggeprojekter de sidste 10 år! God arbejdslyst og god weekend:o)

Josefine sa...

Heisan..

Først må jeg si at huset ditt er utrolig fint. Du er jammen heldig som bor i en sånn prakt bygning!

Det blir spennende med nytt kjøkken.
Vi tåler mye rot og støy når vi venter på noe godt...hi.hi

Ja nå kommer høsten snikende,en rekke tegn på det ja. Men erteblomstene står heldigvis fint enda hos meg også. Takk for tipset om plukking av dem, jeg fyller vasene hele tiden:)

God lørdag til deg og dine, klem fra meg

Helen sa...

Jeg er sikker på at det blir kjempebra til slutt. Alt dere har gjort før har jo blitt det.

Huset i skogen sa...

Ja det er som du sier, en får teste seg litt! Så kjedelig å se alt rotet som blir, men alt blir jo så mye bedre når alt står ferdig. Skal bli morsomt å se resultatet:)

Monica fra Koseleg sa...

Vet akkurat hva du mener- for denne prosessen har vi vært igjennom selv! Først på ene siden av huset og nå på den andre siden- oppryddingsarbeidet er ikke ferdig ennå... Men det kommer seg. Neste sommer har det kanskje begynt å ligne på det bildet jeg har inne i mitt hode?! Lykke til- og trøst deg med å tenke på hva som blir resultatet. Jeg er sikker på at det blir riktig flott! Ønsker deg en fin ny uke!

Karen Eline sa...

Oi oi oi... Dette blir kjempe bra... =) Gleder meg til å se det ferdig! Har dere noen idèr for kjøkknet inne da? Ønsker dere lykke til...

betina sa...

Hejsa Det er lidt sjovt at du har været i Farsø på Livstilgaard der har jeg været mange gange og det er et rigtig hyggeligt sted :o)Klem Betina sommerhusstil.blogspot.com

Hvit Villa sa...

Spennende! Nydelig hus dere har, bor i et svaeitserhus fra 1903 selv...når er dette opprinnelig bygget? Titter innnom igjen :-)

Linda sa...

Kjenner godt følelsen som kommer når gravemaskinen rulle rinn i hagen... hadde besøk selv for litt siden, men har slapp heligvis å kjør einn i hagen, jeg ble sååå glad:) Spennende med prosjekter:) Lykke til:)