tirsdag 13. november 2012

Inspirasjon i mørketiden

Denne årstiden hvor kveldene har blitt lengre og dagene kortere, fortsetter behovet for å bruke farger i mer varme nyanser innendørs. Jeg ønsker å skape omgivelser med lunhet, hygge og varme i kontrast mot det kjølige og mørke høstværet utenfor. Naturmaterialer som kongler, kvister, tre og mose er med å skape en mer rustikk og lun stemning i huset. Jeg liker også møtet mellom grove materialene og finere materialer som porselen, glass og tekstiler og synes kontrastene gir en spennende effekt. Og selvfølgelig er det veldig viktig å tenne lys for tiden - masse lys.
 
 
 
 
Her om dagen kjente jeg på den deilige inspirasjonen til å gjøre små forandringer i det største vinduet i allrommet vårt. Det er så godt å kjenne seg motivert til å bruke den kreative siden av seg selv, og det gir meg energi å få holde på å pusle litt i heimen. Jeg er sikker på at mange kjenner igjen den gode følelsen man får når man er skikkelig inspirert, og mye av inspirasjonen får jeg jo selvfølgelig fra dere bloggvenner!




Pelargoniene mine er ferdig med jobben sin for denne sesongen, og har fått vinterferiei husets kaldeste rom, mens noen ting som gir meg assosiasjoner til mørketid og snart jul har fått vidusplass.


 


Disse tregjenstandene ble tilskuddet til ny julepynt i fjor, men disse koselige tingene er da hyggelige å nyte ei stund før jul også. De gir herlige nostalgiske assosiasjoner til barndom og barneleker i en annen tid. Pinoccio med lang nese sitter på ei spilledåse, som er bare så koselig å trekke opp og høre spille, og det er vel noe med gode assosiasjoner til barndommens gyldne skjær der også...
 
 





I sinkkanna har de gyldne høstbladene som ble satt der i tidligere, blitt byttet ut med kvister av or. De har så søte små kongler som er både dekorative og sjarmerende å ta med inn.



 

 



 
 
 
 
 
På langbordet i allrommet vårt står flere ting som spiller på lag, og som for meg er med å skape hyggelig stemning ved bordet. Kastanjenøtter på stettfat, plukket litt her og der som på Frogner og Bygdøy og de sist ankomne ble plukket nå i høst på kjærestetur til Paris (på selveste Champs-Elysees), levende lys og oktoberbergknapp hentet fra hagen. Ei nydelig bok som også ligger her er fra ei barndomsvenninne. I den har jeg begynt å skrive fine vers og gode ord jeg vil ta vare på.


 


 

 
 
 
 
 
Takk for inspirasjonen som jeg får av dere. Det er så mye koselig å se rundt omkring, og det oser jul og hygge på mang en blogg. Det er en glede å titte og kjenne forventningene til jul.
Jeg har også lyst til å si takk for gode ord jeg får i kommentarer fra dere. De blir satt pris på alle sammen.

Ønsker dere fortsatt fine dager i november.

Klem Trine