tirsdag 13. november 2012

Inspirasjon i mørketiden

Denne årstiden hvor kveldene har blitt lengre og dagene kortere, fortsetter behovet for å bruke farger i mer varme nyanser innendørs. Jeg ønsker å skape omgivelser med lunhet, hygge og varme i kontrast mot det kjølige og mørke høstværet utenfor. Naturmaterialer som kongler, kvister, tre og mose er med å skape en mer rustikk og lun stemning i huset. Jeg liker også møtet mellom grove materialene og finere materialer som porselen, glass og tekstiler og synes kontrastene gir en spennende effekt. Og selvfølgelig er det veldig viktig å tenne lys for tiden - masse lys.
 
 
 
 
Her om dagen kjente jeg på den deilige inspirasjonen til å gjøre små forandringer i det største vinduet i allrommet vårt. Det er så godt å kjenne seg motivert til å bruke den kreative siden av seg selv, og det gir meg energi å få holde på å pusle litt i heimen. Jeg er sikker på at mange kjenner igjen den gode følelsen man får når man er skikkelig inspirert, og mye av inspirasjonen får jeg jo selvfølgelig fra dere bloggvenner!
Pelargoniene mine er ferdig med jobben sin for denne sesongen, og har fått vinterferiei husets kaldeste rom, mens noen ting som gir meg assosiasjoner til mørketid og snart jul har fått vidusplass.


 


Disse tregjenstandene ble tilskuddet til ny julepynt i fjor, men disse koselige tingene er da hyggelige å nyte ei stund før jul også. De gir herlige nostalgiske assosiasjoner til barndom og barneleker i en annen tid. Pinoccio med lang nese sitter på ei spilledåse, som er bare så koselig å trekke opp og høre spille, og det er vel noe med gode assosiasjoner til barndommens gyldne skjær der også...
 
 

I sinkkanna har de gyldne høstbladene som ble satt der i tidligere, blitt byttet ut med kvister av or. De har så søte små kongler som er både dekorative og sjarmerende å ta med inn. 

  
 
 
 
 
På langbordet i allrommet vårt står flere ting som spiller på lag, og som for meg er med å skape hyggelig stemning ved bordet. Kastanjenøtter på stettfat, plukket litt her og der som på Frogner og Bygdøy og de sist ankomne ble plukket nå i høst på kjærestetur til Paris (på selveste Champs-Elysees), levende lys og oktoberbergknapp hentet fra hagen. Ei nydelig bok som også ligger her er fra ei barndomsvenninne. I den har jeg begynt å skrive fine vers og gode ord jeg vil ta vare på.


 


 

 
 
 
 
 
Takk for inspirasjonen som jeg får av dere. Det er så mye koselig å se rundt omkring, og det oser jul og hygge på mang en blogg. Det er en glede å titte og kjenne forventningene til jul.
Jeg har også lyst til å si takk for gode ord jeg får i kommentarer fra dere. De blir satt pris på alle sammen.

Ønsker dere fortsatt fine dager i november.

Klem Trine


9 kommentarer:

Monica fra Koseleg sa...

Åh for et herlig innlegg Trine- kan nesten kjenne på stemningen! De gamle trelekene var kjempesjarmerende! Kjærestetur til Paris hørtes deilig ut!!! Det er en fin tid vi går inn i nå...
Ønsker deg en kjempefin uke!
Klem fra Monica

Inger Marie sa...

Åååja...dette ga så gode vibber!
Takk for de lune gode bilder og stemningen DU formidler:)
Då gler vi oss til julepuslerier fremmover...det er så mye hygge her i bloggland:))

lavendel mio sa...

Så stemningsfulle og lune bilder!
Kjempekoselig hos deg:)
Er ikke så verst høsten og mørketiden:)
Ønsker deg en fin kveld!
Klem Hanne

Tante Titti sa...

Så koselig og god stemning du skaper!
Ønsker deg en fortsatt fin november-uke!
Titti-klem!

Et hus i en hage sa...

Hallo:))
SÅ koselig blogg du har!!
Her la jeg meg til som følger med en gang!!
Flotte bilder!!
Ha en fin fin kveld:))!!
Vi "høres";))
Klem Tone-C

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Hei Trine

Tusen takk for koselige hilsener. Før jeg tar en titt på bildene dine, ville jeg bare lime inn linken til COLLAGE her;

http://pixlr.com/express

Det er lett som bare det å lage collage.

Når du kommer inn på denne siden er det 5 (tror jeg) firkanter med symboler. Den ene som det står collage på, trykker du på. Så kommer du inn og kan velge hvilken utforming collaget skal være ved å trykke på pilene. På krysset inni der som bildene skal være trykker du og der blir du bedt om å finne filen med det bildet du vil ha. Jeg er helt sikker på at du vil kunne finne ut av det.
Ikke vær redde for å spørre meg dersom du lurer på noe.

Nå kan jeg gå inn på bloggen og kose meg med dine to siste innlegg:-)Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Såå koseligt og stemninsfullt du lager det!! Koselige og kjære ting i vinduskarmen. Hos meg har jeg avblomstrete pelargonier. Når juleblomster inntar deres plasser, blir de nok glemt i løpet av vinteren. Har aldri klart å la dem overvintre.
Så kjekt det måtte være på kjærestetur til Paris. Koselige minner du har derfra. Lampen du fant i Provence på en tidligere tur, er også så vakker.

Takk for at du blogger, Trine! Du har nemlig en veldig inspirerende blogg!!!


Lykke til med collaget:-)

Klem fra Hjørdis

liven sa...

Så koselig og stemningsfullt hos deg Trine!
Høres ut som du nyter de mørke kveldene :) Nydelige gamle leker hos deg.

Ønsker deg en fin ny uke ...og i morgen er det jobb på meg igjen også...
Klem fra meg!

Anonym sa...

Så lun og koselig stemning det er hos deg,herlige bilder. :)
Klem Mette