søndag 15. september 2013

Søndagskjøkken

Her er fortsettelsen fra min hyggestund med fotoapparatet på kjøkkenet forrige søndagsmorgen. 
Den store kjøkkenøya ville jeg ikke vært foruten i allrommet vårt, den er så god å ha både til baking, sette fra seg mat og kaker på når vi har gjester, og den er også hyggelig å dekorere. 
Både blomster og lys er med å sette en hyggelig stemning i rommet, sammen med nye og gamle kjøkkenting.  Den rosa Bourbonrosen, Louise Odier, var festet til den nydelige pakken som jeg fikk av ei kjær venninne forrige helg.


Blomstererter i lavendelnyanser er fin mot den blågrå malurten. Sammen med hvit nyseryllik blir det en søt liten bukett, plukket fra egen hage. De yndige blomstene gjør seg godt mot mer røffe kurvmaterialer. Trivelig kjøkkenstæsj samlet til et stilleben på øya. Jeg er veldig glad i den gamle kjøkkenvekta, den er tung, grov og solid. Den lille mugga til høyre er fra Engelske Burleigh og har en blåfarge jeg synes er helt fantastisk. Den grønne kaffeboksen huser telys og er av den gode gammeldagse typen. 
De avblomstrede valmuene er samlet i hopetall, og utgjør nå buketten alene i den store sinkkanna. Jeg har brukt valmuekapslene mye i buketter i sommer, da sammen med andre blomster, men nå står de slik og pryder alene. Jeg trenger ikke bruke vann i sinkkanna til tørre valmuekaplser, så slik blir de stående så lenge jeg har lyst til å ha dem der.  

Jeg trives utrolig godt i dette rommet, og er godt fornøyd med forvandlingen som skjedde da vi fikk nytt kjøkken for 2,5 år siden. Ovnen vår importerte vi fra England og liker den godt, både når det gjelder utseende og bruk. Ofte kjekt å ha tre mindre stekeovner, istedet for en stor, men innrømmer at noen ganger er det mer praktisk med en stor stekeovn, som når jeg lager knekkebrød. På komfyren står en nyervervet og sjarmerende gammel kaffekjele, nylig kjøpt på loppis. 

Ved siden av kaffemaskina er flere loppefunn.   Blomstrete kopper er også nye denne sommeren, fine til å bruke i kaffemaskina til kaffestunden. To legestokkroser i en glassvase, og ei osteklokke som beskytter en delikat pappkonvolutt fra Isabella Smith er koppenes kompanjonger. Nydelige rosanyanser finnes i både kopper, blomster og på kovnolutten i osteklokka.Koselig med hvitt stakittgjerde, gress og moden kornåker utenfor kjøkkenvinduet.Her er kjøkkenkroken som brukes aller mest; nemlig ved vasken. Her både står og henger nyttige bruksgjenstander og litt mer unyttige redskaper på kjøkkent side om side. 
Enda har jeg mer å dele for den som er glad i kjøkken. Så da blir det litt mer en annen dag. 
Takk for at du tok deg tid til å kikke innom bloggen min, så ønsker jeg deg en fortsatt fin søndag og fine dager til uka! 

Klem Trine

11 kommentarer:

Lantliv på Rosentorpet sa...

Vackra bilder!
Ha en trevlig söndag

Anonym sa...

Hei Trine!

Utrolig fint kjøkken dere har! Vakre, lyse og avstemte farger, helt nydelig. Ovnen er jo en drøm, og kaffemaskinen..., ja, vi har hermet og kjøpt likedan :) Ikke rart dere trives her! Takk for nydelige bilder!

Hilsen Tine S.

Hulda sa...

Det ser koselig ut på kjøkkenet hos deg! En god atmosfære. Fine ting du har satt sammen. :) Flott med stakittgjerdet som ses gjennom vinduet.

Underberget sa...

Kjempefint kjøkken dere har! Stort, lyst og landlig akkurat slik jeg selv drømmer om... Og den ovnen var jo virkelig flott!! Nydelig med valmuekapslene også. Ha en fin kveld og god ny uke!

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Du har drømmekjøkkenet!! Det er så gjennomført koselig!! Kjekt å få et gjensyn med den flotte komfyren deres. Godt dere er fornøyd med den. Her skjønner jeg godt dere koser dere. Og så har du vel den skjønneste samling av gamle og nostalgiske ting.
Ønsker deg en ny og fin uke, Trine!

Klemmer fra Hjørdis

Merethe sa...

Hei Trine. Ja kjøkkenet ditt er superflott med alle sine detaljer. Vakkert og smakfullt satt sammen. Forstår godt at du trives der inne. Du lurte på hestemøkk vannet mitt :)
Vi hentet fersk hestemøkk hos en kompis til mannen. Jeg smuldrer den faktisk opp i vann. Brukes så klart hansker ;) Den løser seg fint opp. Også har jeg hatt det stående i en balje ved drivhuset. Når jeg har brukt det så har jeg spedd det ut med mer vann så det ikke skulle bli for sterkt. Det virker kjempebra og alt av planter som har fått det har virkelig kviknet til og blomstret masse. Dette blir jeg å bruke til neste år også. :) Enkelt ,drøyt og helt gratis. Ja det var godt med litt regn for hagen. Veldig tørt her også. Ha det så fint. Klem Merethe

liven sa...

Hei Trine
Jammen fikk du deg et herlig kjøkken!
Rene drømmeplassen, og skjønner godt at du trives der!
Nydelige gamle nostalgiske saker, koselige nye saker og de fineste blomstene. Alt ligger til rette for god stemning :)
Takk for titten og vil gjerne se mer :)

Klem fra meg!

Guttemamma sa...

For et NYDELIG kjøkken du har, helt i min gate!! Skjønner godt du er fornøyd med øy og alt sammen!
Klem♥

Tante Titti sa...

Det er så koselig på kjøkkenet ditt.
Ønsker deg en fin ny uke!
Titti-klem

Maliva`s verden sa...

Åh det er alltid så koselig å titte innom bloggen din Trine. Du har sansen for det vakre, det er helt sikkert. Ønsker deg en fin novembermåned.
Klem fra Maliva

Anonym sa...

Hei! Vi har kjøpt et gammelt hus og er i såvidt i gang med å pusse opp. Satt og googlet kjøkken i gamle hus og kom inn på din koselige blogg! Dere har et veldig flott kjøkken :) kan vi spørre om hvor dere har kjøpt kjøkkeninnredningen?
Hilsen Siri