lørdag 18. januar 2014

En fornøyelig vinterdag

Det har snødd og snødd de siste dagene. Herlig å endelig få skikkelig vinter! Dagen i dag opprant med noen få kuldegrader, og det kjentes godt å komme inn i varmen etter å ha gått en lengre tur med ei venninne. Så deilig med slike dager da man kan kose seg og fyre i vedovnen inne, mens ungene leker fornøyd ute i snøen!
Bildet nedenfor er fra det største vinduet i stua vår. Møbelet er en gammel kjøkkenbenk som ble brukt for omkring 150 år siden, og vi er utrolig glad i dette gamle møbelet.

Jeg liker godt å tenne lys denne årstiden, selv om det er midt på dagen. Akkurat nå ønsker jeg å skape en lun vinterstemning inne, og bruker naturmaterialer for å få frem kontraster, råhet og dempede farger. I vindu og på den hvite kjøkkenbenken brukes blant annet kontraster som hvite tekstiler, glass, sølvbrett, lysestaker i både blankt, hvitt og sølv og prismer mot svarte metaller på den gamle Singer symaskinen, rustikke terracottakrukker i nettingkurv og forskjellige trematerialermh, hvite og brune. I tillegg til en grønn plante brukes kanskje noen av det viktigste akkurat nå; nemlig naturens kvist og kvast .

Kvistene er plukket fra en gåtur i romjulen, og er fra et ospetre. Jeg synes disse kvistene i en vase gjør den lille forskjellen i vinduskarmen med sine dekorative, store, hengende rakler. Så lite som skal til, noen hyggelige kvister fra et tre, og jeg føler at litt av naturen tas med innomhus.
Se forøvring ut av vinduet, hvor mye snø som har lagt seg over terrassegelenderet utenfor.


Skulle likt å vite på hvilket kjøkken denne gamle benken har tjent sine år, og fått sett den i sin opprinnelige kjøkkentilværelse. Kanskje på et lite småbruk som dette, eller en liten husmannsplass? Tenk så mye mat som har ligget der lysestaker, lampe, symaskin og osteklokke nå står. Brød har blitt bakt og kjøtt og fisk har blitt skjært, hender har vispet, rørt og eltet... Av hvem, hvor og eksakt når? Det skulle jammen vært artig å vite..

Håper du også har hatt en god dag. Ønsker deg en flott lørdagskveld og fin helg videre!!!


Tusen takk for at du tok deg tid til å kikke innom bloggen min. Jeg har tatt flere bilder fra stua mi denne vinterdagen. Følg gjerne med - de kommer i neste innlegg om noen dager. :-)

Hilsen fra Trine

4 kommentarer:

stallnilsen sa...

Så koselig kjøkkenbenk, skjønner godt dere er glad i den, bildene er kjempefine.
Her hos mæ e det grønne marker, vi fikk litt sne i oktober, og den forsvant etter en ukes tid, merkelig vinter.

Ha ei fin helg.

Lisbeth :0))

Lin sa...

Veldig koselig du har det hos deg!
Liker særlig godt den fine lille lampen!

Good søndag!

Silkeline sa...

Så varmt og hyggelig du har det! Ikke så farlig om det snør og er hustri ute når en kan tenne lys og kose seg inne :-)

liven sa...

Hei Trine
Koselig vinterstemning hos deg, og så fint med den gamle kjøkkenbenken!
Tenk om den kunne fortelle sin historie ja....
Kjekt å pynte med kvister og duse farger.
I min stue er der "vinterfarger" også...
det er fordi vi arvet et gammelt brunt skap, og dermed var det finest med beige og hvitt sammen :)
Ser ut som dere har skikkelig østlandsvinter, her er det meste borte og tørre veier ute :)
Fint når det er skikkelig vinter, men her vest er det sjelden lenge slik :)
Ønsker deg fine januardager.
Klem klem