onsdag 25. juni 2014

Pioner i min hage

Tenke seg til, skoleferien har begynt og med det også roligere dager for meg! Jeg er så glad for endelig ha fått mer tid til å nyte sommerlivet! Og for en tid!!! Pioner, roser og riddersporer har begynt å ta over etter forsommerblomstringen, og jeg kjenner lykkefølelse i hele meg av å gå å se på alt det vakre som springer ut i blomst! Dette er jo den tiden som er selveste høydepunktet for meg i hele hageåret, når mine skjønne pioner blomstrer, og de duftende rosene bryter knoppene sine! Det er rett og slett lykke!!!
 
 Jeg har gått rundt og knipset en del i hagen de siste dagene, men det jeg byr på i dette innlegg dreier seg om pioner.
For 12 år siden laget jeg dette bedet med fire pionplanter, og siden den gang har jeg gledet meg stort over de nydelige lyse rosa blomstene til pionen Sarah Bernard.Her kom busken med svarthyll med i forkant av bildet. De flate, store skjermblomstene er fin kontrast til de runde, fylte pionene i bakgrunnen.
 
 


Sarah Bernard med huset vårt i bakgrunnen. Gode gammeldagse planter som ser sarte ut, men som i virkeligheten er hardføre, robuste og svært trofaste. Disse plantene hører hjemme i en gammel hage, og passer godt mot et hvitmalt sveitserhus. 
 
 
 
 
 
 
Jeg har flere tuer med pioner i hagen. Ikke alle er med i dette innlegget, men om du kikker ned mot lekestua står et par pioner ved hushjørnet.
 
 

Da mellomste sønnen min begynte på skolen, skulle to av lærerne hans grave opp pioner i hagene sine og tilbød meg noen knoller. Jeg satte begge "lærerpionene" ved siden av hverandre, og de begynner å bli et herlig og bugnende syn (jeg vet dessverre ikke navnene).  Det må jo sies at det er ekstra hyggelig å sitte i den hvite dekkstolen om dagen. :-)


En tredje pion som jeg viser i denne omgang er den hvite silkepionen Duchesse de Nemourus. Den er temmelig høy og trenger sårt støtte, men de deilige bløtekakeblomstene er ikke mindre fine for det.Duchesse de Nemourus står ved terrassen vår sammen med blant andre kattemynte og vendelrot.


Jeg har masse mer bilder fra hagen, og tenker å få lagt ut et nytt innlegg om ikke så lenge. Det er moro å gå rundt med kameraet om dagen, for hagen bugner av motiver og blomsteglede.
                      Lykkelig er den som eier en hage!

Nyt midtsommerblomstringen!
Klemmer fra Trine

3 kommentarer:

Merete - Lys lilla sa...

Flott peonreportasje :-) for meg er det den vakreste planten jeg vet om. Merete-smil :-)

Prinsesse Elin sa...

Hei Trine

Så utrolig deilig hage dere har. Peoner er så vakkert at jeg kjenner det kribler i magen bare ved synet av dem. Nå jeg kommer hjem ( er på en liten ferietur) skal jeg kjøpe meg en deilig stor bukett å pynte med. Ha en nydelig fin torsdag. Klem:)

Underberget sa...

Nydelig - og misunnelsesverdig pionblomstring hos deg! For en lykke å ha så mange pioner i hagen, jeg kjenner at jeg blir glad bare av å se på dem:-)