tirsdag 3. juli 2007

Hagen min i juli - del 1

I går ettermiddag tok jeg en masse
bilder i hagen vår. Det var før regnet atter kom.... Nå om dagen er hagen et sted hvor roser atter står i flor. Gjett om jeg koser meg med synet! Her er roseringen vår med albarosa "Dronningen av Danmark" rundt sitteplassen. Det er hele seks stykker av denne og duften er skjønn!Her ser dere albarosa "Maidens Blush" som har begynt å blomstre på roseringen. Den busken er helt enorm, og hvis noen ikke har denne så anbefaler jeg den på det varmeste. De sart rosa blomstene er bare så nydelig og duftende. Hyggelig når rosene velter seg slik over bordet. Se på den skjønnheten på bildet under. Er det noe rart jeg er begeistret for den?

Den gamle trillebåra er etter min mormor og morfar og er et lite, hyggelig innslag i hagen.
Bilde tatt fra roseringen og opp mot huset.
Blomstring foran uthuset. Her finnes blant annet tjæreblomst i skarp rosa, hvit løyntnanthjerte bak, moskuskattost foran, en rosa rose damaskrosen Aimable Aime synes såvidt, lammeøre og rosa moskuskattost.
Litt uvanlige farger til å være meg. Har svært lite rødt i hagen, men kan heller ikke kvitte meg med disse H. C. Andersen klaseroser, synes jeg. Til selskap har de bergmynte og herlige Astrid Lindgren klaseroser. Den mørkerøde kløverplanten vokser vill her i hagen. Den sprer seg veldig, men jeg napper dem opp der jeg ikke synes dem passer.Nå i begynnelsen av juli begynner det å bli ganske frodig foran terasssen også. Liker så godt når plantene vever seg inn i hverandre og inntrykket blir litt sånn "cottage garden" som jeg streber etter. Her finnes foruten klaserosene Bonica (som har bare såvidt har kommet med på bildet) campanula, bergmynte, rosa moskuskattost, lammeøre og stjerneskjerm.

Etter min smak er disse fargene ganske fine sammen.

Campanula "cottage garden" og lammeøre er et ganske kledelig par.

Det er første året mitt med slike vakre revebjeller i hagen. Jeg er veldig begeistret for dem, og håper de sprer seg godt rundt i hagen til neste år. Disse er svært giftige , hvis noen har barn som kan finne på å spise blomster, bør disse plantene kanskje drøye en stund. Inni denne lys rosa skjønnheten får man se et glimt av et fantastisk skaperverk.


Vi reiser på ferie til Danmark om to dager. Ønsker alle der ute riktig gode sommerdager. Tusen tusen takk også for alle gode ord dere legger igjen på bloggen min!!! Det er utrolig hyggelig lesning og man blir glad og stolt og inspirert av tilbakemeldingene.
Klem Trine

17 kommentarer:

Kathrin sa...

Jeg dåner!!!! Utrolig fine kombinasjoner i dine bed! Ahh. Du er suveren på hage, helt klart. =)
God tur til Danmark. Får håpe dere får masse sol der nede.

Interiørhuset sa...

For en nydelig hage og et fantastisk flott hjem du har=) Jeg reklamerte og linket deg i gårdagens innlegg

elin1976 sa...

Så flott en hage dere har.
Dere må ha en flott tur til Danmark, vi kommer etter. Reiser uke 30. Får håpe været er bedre der nede for her er det til å grine av. Ha en fin dag. Klem:O)

Mia sa...

Å, vilka underbara trädgårdsbilder!! Så synd att sommaren regnar bort nu bara..

Lynetmor sa...

Å, så kjempe fine blomster og hage du har :-)
God tur til Danmark :-)

Mor Grethe sa...

Nydelige hagebilder igjen. God tur til Danmark. Håper været blir bra for dere. Så bilder fra Roskilde på nettet nå, der var det gjørme. Klem klem.

moderncountry sa...

Å nei, nå missa jeg deg akkurat, jaja..Ville ønske deg skikkelig flott ferie i Danmark da og håper været blir bra og at dere koser dere masse!! Hagen din er himmelsk!! Så mange flotte farger med de nydeligste blomster og planter! Sukk...hehe..ja, jeg drømmer om en slik fin hage jeg og, så landelig og idyllisk,
Ha det godt!! Klemmer fra Aina ;)

Ellie sa...

Liker hagestilen din! Cottage Garden-stilen er så koselig. Den mørke kløverplanten har jeg også, tror den må ha fulgt med noen andre planter, for jeg kan ikke huske å ha kjøpt en slik. Nydelige bilder fra en utrolig vakker hage!

Olstad sa...

Jeg er stum av beundring du har det fantastisk i hagen deres. Du må være veldig flink.

God tur til danmark. Vi drar også til danmark neste uke. Gleder meg.

min sin lille tue sa...

Hei igjen. Går det an å leie inn deg som sånn hagekonsulent tror du? Kan hende jeg spør om noen gode råd når jeg skal mer til pers hos meg. Jeg har ikke så mange stauder ennå. Utrolig flotte bed du har, og det er så fint med sånne sarte farger:) Jeg har visst lett for å velge sterkere farger når jeg ser meg rundt.
Ønsker deg en god tur til Danmark, og håper været blir topp. Det har regnet nok nå synes jeg. Klem

åsemor sa...

Nydelige bilder av hagen din, og alt hva du kan, blir så imponert.
Kos deg på ferie i Danmark, ha en fortsatt fin sommer:)

Mia sa...

Åååh, så vakkert, alt sammen! Den roseringen din er bare et syn! Jeg har også Maidens Blush, min min er langt fra sååå stor som din (men om noen år kanskje...) Samme gjelder Dronningen av Danmark, forøvrig. Og så Astrid Lindgren, mine flomstrer ikke enda, men har store knopper. Jeg synes du har fått flott til det med cottage garden-look´n. Jeg streber jo etter den, jeg også, og planter i vei, nokså tett (ønsker jo ikke å se bar jord...) Spesielt utfordrende (og moro) er det å få til roser med stauder, synes jeg... Har forresten kjøpt flere Felicité Parmentier, og så har jeg endelig fått tak i Tuscany Superb, som jeg har vært på jakt etter lenge. Og så falt jeg for Henri Martin.

Håper du har det fint i Danmark (misunner deg litt nå i all regnet her...) Men det er vel bedre for hagen å få regn enn å tørke bort, spesielt når du er borte.

Ida sa...

Nydelige blomsterbilder fra din hage.
Vakkert, vakkert og atter vakkert! :)
Fortsatt god sommer til deg.
Klem fra Ida.

HildeS. sa...

Oj, for ein flott hage du har.Eg blir reint misunnleg:o)
Nydelege fargar og samansetningar av planter,utsøkt:o)

Villa Utsikten sa...

For en nydelig port! Og for et vakkert hjem! Ble rett og slett missunnelig...:)
Denne bloggen kommer jeg til å følge med på.
Ha en fin dag!

Mia sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Marie sa...

Første gong eg er inne på bloggen din, eg kjem gjerne igjen. Nydeleg hage og hus. Vakre bilete. Eg vil gjerne linke til deg om det er greit. Link til meg om du har lyst. Velkommen på min blogg!