lørdag 3. oktober 2009

Bursdagsfeiring

For en liten stund siden fylte jeg 37 år og det måtte jo feires (selv om jeg egentlig synes årene går vel fort nå, og skulle ønske det var 29 år som skulle feires...)! I venninnegjengen min er vi flinke til å feire det som feires kan, og som regel inviteres det til jenteparty når noen har bursdag. Vi tar på oss finstasen og spiser god mat, skravler og koser oss på ekte jentevis. En utrolig koselig kveld!!!
Jeg synes det er kjempekoselig å kunne invitere gode venninner hjemme hos seg selv. I en travel hverdag er det ikke såååå ofte man har selskap, og bursdagen min på høsten er en fin anledning til å samles. Når jeg har kommet så langt i forberedelsene at jeg kan begynne å pynte bordet, så storkoser jeg meg (føler det nok ikke helt på samme måten når jeg rydder, vasker og holder på med en del andre ting. Men godt når det er gjort da....) Herlig er det å kunne gå ut i hagen og hente inn av det vakre som vokser der ute, sette det i vaser og glass og la det pryde et festbord!Her er et litt større overblikk over bordet der ni flotte jenter satt til bords denne kvelden. Levende lys, friske blomster, glass, prismer og porselen er absolutt med og settter en hyggelig stemning på festen, men det viktigste er selvfølgelig den gode stemningen som oppstår når man er sammen med gode venner. Jeg er så glad for disse venninnene mine. (ja, jeg vet jeg har sagt det før også - opptil flere ganger til og med). Kan ikke få fullrost hvor godt det er å ha slike ekte og trofaste venner å dele opplevelser med og som stiller opp om det skulle trengs. Det er virkelig med og beriker livet.

Den rustikke urna som jeg kjøpte i Frankrike i fjor sommer, gir en herlig kontrast mot friske rosa roser og de tynne, delikate stettglassene fra Laura Asley. Disse glassene har jeg vist flere ganger tidligere også, og er så begeistret for dem. De ble kjøpt i London for en del år siden da mannen min og jeg hadde ei fin helg der.


Det lille anretningsbordet er pyntet høstlig med epler, plommer og okoberbergknapp i sausnebb.

Jeg fikk jo mange koselige pakker. Forseggjorte pakker, pakker med omtanke og nydelige kort med gode ord som gjør en glad. Slikt setter jeg så pris på!


Denne skjønne hortensiaen ble satt i ei nydelig mugge med lyseblå dekor og var absolutt med og tilførte bordet noe vakkert å hvile øynene på.
Hortensia holder lenge i vase. Jeg hadde faktisk glede av den i tre ukers tid.Dette bildet tok jeg like før gjestene ankommer. Stua er noenlunde ren og ryddig og venter på å bli fylt av masse glade jentestemmer!Se på denne nydelige buketten! Tre gode venninner hadde tenkt like tanker og vært ute i hagene sine og plukket blomster som de laget til hver sin skjønne bukett og hadde med til meg. De tre søte jentene stod side om side i gangen vår da de ankom med hver sine lille bukett som de rakte meg. Kjempekoselig!!! Jeg satte dem sammen til en helt skjønn bukett i ei hvit mugge på salongbordet.Buketten(e) inneholder Austinroser som Mary og Bourbonrosen Louise Odier. Ellers pimpernellrosa Stanwell Perpetual og den moderne rosa Sneewitchen. Ellers har jentene brukt yndige stauder mellom rosene, som malurt, kattemynte, lavendel og krypsåpeurt,
Etter maten inntar vi kakebordet med kaker, kaffe/te og annet søtt. Er det ikke rart med oss jenter at vi som regel er så glade i det som er søtt?


Det er høstferie over det ganske land, og jeg vil benytte sjansen til å ønske deg noen riktig fine dager. Jeg er selv så heldig å ha høstferie denne uka, og etter en del svært så travle uker synes jeg det blir godt å slappe av litt mer og kose seg litt mer enn det er muligheter til i hverdagen.
Ha det fint da!!! Klem fra Trine

4 kommentarer:

liven sa...

Åh så fint her hos deg!!
Et nydelig dekket bord med masse skjønne blomster!!
Grattis med bursdagen og så kjekt å feire med gode venninner!
Det gjør jeg avogtil også...men jeg har om sommeren!
Hortensia blir fort slapp i vase hos eg den...vet ikke hva jeg gjør galt??
Men nydelig er de og jeg har kjøpt meg en ny potteplante av den!!
Ha en fin dag og ny uke....håper du koser deg!!
P:S: Tror du ligger inne med feil dato ??

Lisemoren sa...

Ja her må det være en lykke å være gjest, nydelig laget til som det var. Jeg liker så godt alle de små detaljene, man oppdager jo noe nytt hele tiden også. Gratulerer med bursdagen.

Klem fra Lisemoren

Ruths datter sa...

Så koselig kveld dere må ha hatt. nydelig oppdekket bord. Fin blogg
Klem

anywhere_Smile sa...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.