søndag 25. oktober 2009

Strikkemodus

Det er vel årstiden som gjør det, men nå om dagen er jeg i skikkelig strikkemodus. Har jeg litt tid til overs om dagen så kaster jeg meg over strikkekurven, og denne helgen har jeg virkelig vært inspirert, slik man gjerne er når man starter med et nytt prosjekt.
Når det gjelder strikking har jeg strikket litt til ungene de siste 10 årene, men aldri noe særlig til meg selv. Det var da ei god venninne strikket så fine sjal, at jeg også fikk lyst til det. Noen husker kanskje dette bildet fra tidligere i år, men det kom aldri noen ferdigstillelse av mine små prosjekter. Det er da virkelig på tide.Bildet over begynner å bli lenge siden, og sjalet er heldigvis for lengst ferdig og allerede brukt en del. Fargen er dus syrinlilla og garnet Fairytale er veldig mykt og god. Et godt, ganske stort sjal (litt for stort ble det kanskje) å tulle rundt seg.
Så utpå vårparten ville jeg i gang med et nytt prosjekt. Det skulle være et sjal som jeg kunne like å bruke om våren også, og ikke et rent ullgarn som gjerne minner en om kaldere årstider. Jeg kjøpte et garn som heter Fiesta fra Sandes og gikk igang med et rektangulært sjal etter eget hode. Hele sjalet ble etterhvert rukket opp igjen fordi det ble bare ikke slik som jeg ville ha det, og jeg startet med et nytt i trekantfasong. Jeg fant ut at jeg ville blande Fiestagarnet med Alpacagarnet. En noe utradisjonell miks kanskje å blande et såpass tykt garn med det tynne ullgarnet. Jeg lagde striper med Alpaca helt tilfeldig og synes det gav en litt spennende effekt.
Min nyervervede pute kom i posten her om dagen. Den var bestilt gjennom H&M home, og jeg ble kjempefornøyd med den. Grovt linstoff med skrift passet godt i sofaen blant alle søte puter med blomster og volanger. Apropos volanger, så liker jeg det godt og da sjalet mitt var ferdig ble jeg ikke helt 100 % fornøyd med det. Kantene var ikke helt pene og løsningen ble å strikke på en volang i Alpaca.
Det ble egentlig et helårssjal som like godt kan kastes over skuldrene på sene sommerkvelder utendørs som vinterstid.
På fredag var jeg igjen i garnbutikken, og nå har jeg tatt sjansen på å strikke et ordentlig plagg til meg selv. Jeg skulle egentlig strikke en kjole, men så falt jeg for en tøff vest i Dropskatalogen strikket med Puddel (nr 29- 115 i katalogen for den som er interessert). Garnet skal strikkes med dobbel tråd og på pinne nr. 15! Det går forrykende fort!
Jeg sitter og koser meg innendørs i dag med fyr på vedovnen og lys på bordet. Veldig koselig en slik ruskete og regnvåt søndag som i dag.
Skikkelig morsomt garn dette sauelignende garnet. Det kunne sikkert vært fint å strikke pute av dette garnet tenkte jeg plutselig på. Det ville blitt ei skikkelig vinterpute for de som forandrer tesktiler etter årstid. Vesten min vokser på rekordfart med slikt tykt garn og tykke pinner, og jeg har ikke mye igjen før montering. Skikkelig artig å nesten bli ferdig på ei helg! Den drevne strikker kan gjerne strikke den på en dag for den del! Håper og tror at vesten blir kul, og blir den det så kan det godt hende den dukker opp i et blogginnlegg.....Ha ei fortsatt god helg da!!! Klem Trine

12 kommentarer:

Jannes lille sted sa...

Hei og god søndag :)
Hos meg går det også i håndarbeid for tida. Jeg har akkurat lært meg å hekle og min snille mor har oppfrisket strikkekunnskapene mine så nå er det diverse prosjekter på tapetet her hjemme. Så gøy:)
Så utrolig flotte sjal du har strikket deg. Virkelig fine, også så de jo supergode ut også.

Ha en fortsatt fin søndag
Klem Janne Merethe

Akkurat passe Frø sa...

Skikkelig kosesøndag hos deg!
Så fine sjal du har laga!
Gler meg til å sjå vesten ferdig! Eg er på jakt etter inspirasjon til vest, så eg kjem til å følge med *hi,hi*
:O) FrueFrøet

Margrethes hus og hage sa...

Så mye fint du lager :) Det puddelgarnet så veldig flott ut. Lekre sjal også.

Ønkser deg en fin søndagskveld. Hilsen Margrethe

Elin H. sa...

Hei Trine!
Første gang jeg er innom bloggen din. Så nydelig, deilige sjal du har strikket. Og det puddelgarnet virker veldig godt. God idè å strikke putetrekk som du skriver :)

Ha en fin søndagskveld :) Må kikke gjennom resten av bloggen din også.

Lyst på livet sa...

Herlig Trine!
Superflott sjal .-). Her går det også i strikking og hekling om dagen. Småprosjekter vel og merke. Sliter litt med å få ferdig ting jeg også se....

Klem

Nooria sa...

Nydelig sjal! Jeg hekler daglig, men jeg finner ikke inspirasjon til å strikke.

Jeg skulle gjerne strikket masse fine saker til meg selv, men det spørs om det blir noe av med det første.

Hege sa...

Hei
For et fint sjal du har strikket.Så mykt og tynt og en lekker farge. Hos meg går det i strikking og hekling.
Strikker endel selv. Nå går det i pulsvarmere som skal gis bort til jul.
Ha en fin dag.

liven sa...

Hei!!
så fine sjal du har strikket da!!
Er så mye flott garn og få kjøpt nå!
Er i strikkemodus jeg også.....men får ikke strikket så veldig mye!
Strikketøyet kommer frem på kvelden!
Blir spennende å se hvordan vesten din blir da!!

ha en fin dag Trine :o)

Grip dagen sa...

Blir spennende å se puddelvesten din. Og for noen tykke pinner! Det er jo rene gjerdestolpene!
Det er gøy når det går fort. Må se resultater og se at ting blir ferdig til bruk.

Jeg elsker slike strikkede småplagg. Jeg bruker dem daglig; pulsvarmere, sjal, leggvarmere, vester osv. Og med litt stæsj på, så blir det så flott atte...

Ha ei flott helg med strikkepinnene. Høres koselig ut.
Klem Marit

June sa...

Hei!
Jeg er ny i bloggverdenen, og har akkurat oppdaget bloggen din.
Flott blogg og for et nydelig hjem du har! :)
Jeg kommer nok til å kikke inn til deg senere også, og registrerer meg som følger av bloggen.

Som sagt er jeg relativt fersk som blogger, og tar mer enn gjerne i mot tips fra en med erfaring på feltet! :)
Kikk gjerne inn til meg også:
Nostalgi & Skriverier http://nostalgiskriverier.blogspot.com/

Klem fra June

Helen sa...

Så fine sjal du har laget! Ja, er det ikke koselig med håndarbeider nå som kveldene blir lengre.

anywhere_Smile sa...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.