søndag 25. oktober 2009

Strikkemodus

Det er vel årstiden som gjør det, men nå om dagen er jeg i skikkelig strikkemodus. Har jeg litt tid til overs om dagen så kaster jeg meg over strikkekurven, og denne helgen har jeg virkelig vært inspirert, slik man gjerne er når man starter med et nytt prosjekt.
Når det gjelder strikking har jeg strikket litt til ungene de siste 10 årene, men aldri noe særlig til meg selv. Det var da ei god venninne strikket så fine sjal, at jeg også fikk lyst til det. Noen husker kanskje dette bildet fra tidligere i år, men det kom aldri noen ferdigstillelse av mine små prosjekter. Det er da virkelig på tide.



Bildet over begynner å bli lenge siden, og sjalet er heldigvis for lengst ferdig og allerede brukt en del. Fargen er dus syrinlilla og garnet Fairytale er veldig mykt og god. Et godt, ganske stort sjal (litt for stort ble det kanskje) å tulle rundt seg.








Så utpå vårparten ville jeg i gang med et nytt prosjekt. Det skulle være et sjal som jeg kunne like å bruke om våren også, og ikke et rent ullgarn som gjerne minner en om kaldere årstider. Jeg kjøpte et garn som heter Fiesta fra Sandes og gikk igang med et rektangulært sjal etter eget hode. Hele sjalet ble etterhvert rukket opp igjen fordi det ble bare ikke slik som jeg ville ha det, og jeg startet med et nytt i trekantfasong. Jeg fant ut at jeg ville blande Fiestagarnet med Alpacagarnet. En noe utradisjonell miks kanskje å blande et såpass tykt garn med det tynne ullgarnet. Jeg lagde striper med Alpaca helt tilfeldig og synes det gav en litt spennende effekt.




Min nyervervede pute kom i posten her om dagen. Den var bestilt gjennom H&M home, og jeg ble kjempefornøyd med den. Grovt linstoff med skrift passet godt i sofaen blant alle søte puter med blomster og volanger. Apropos volanger, så liker jeg det godt og da sjalet mitt var ferdig ble jeg ikke helt 100 % fornøyd med det. Kantene var ikke helt pene og løsningen ble å strikke på en volang i Alpaca.




Det ble egentlig et helårssjal som like godt kan kastes over skuldrene på sene sommerkvelder utendørs som vinterstid.




På fredag var jeg igjen i garnbutikken, og nå har jeg tatt sjansen på å strikke et ordentlig plagg til meg selv. Jeg skulle egentlig strikke en kjole, men så falt jeg for en tøff vest i Dropskatalogen strikket med Puddel (nr 29- 115 i katalogen for den som er interessert). Garnet skal strikkes med dobbel tråd og på pinne nr. 15! Det går forrykende fort!
Jeg sitter og koser meg innendørs i dag med fyr på vedovnen og lys på bordet. Veldig koselig en slik ruskete og regnvåt søndag som i dag.




Skikkelig morsomt garn dette sauelignende garnet. Det kunne sikkert vært fint å strikke pute av dette garnet tenkte jeg plutselig på. Det ville blitt ei skikkelig vinterpute for de som forandrer tesktiler etter årstid. Vesten min vokser på rekordfart med slikt tykt garn og tykke pinner, og jeg har ikke mye igjen før montering. Skikkelig artig å nesten bli ferdig på ei helg! Den drevne strikker kan gjerne strikke den på en dag for den del! Håper og tror at vesten blir kul, og blir den det så kan det godt hende den dukker opp i et blogginnlegg.....



Ha ei fortsatt god helg da!!! Klem Trine

søndag 11. oktober 2009

Epleinnhøsting

Minstegutten og jeg har tatt med oss kurv ut et par ganger den siste tiden og plukket epler fra epletrærne våre i hagen. En kjempekoselig aktivitet å gjøre sammen for en liten tass på 4 1/2 år og en mamma.
Det er særlig et av epletrærne våre som jeg favoriserer når det gjelder eplesorten, og dette treet gir ekstra god avling i år med mengder av gode epler og lite sykdom og mark. Dessverre er jeg ikke helt sikker på hva eplesorten heter, men mannen min tror det er Lobo.





Disse eplene smaker godt synes jeg. De er ganske faste i kjøttet, samtidig saftige og har litt syrlig smak.




Etter innhøstingen skulle det jo såklart bakes eplekake.







Deilig med nybakt lun eplekake med vanliljeis til!



I går måtte poden og jeg ut i hagen igjen og sanke mer epler. De forrige eplene var spist og treet stod fremdeles med klaser av fristende frukt i krona. Gardintrappa jeg kjøpte på loppis i vår var god å ha for å rekke opp til herlighetene. Jeg plukket og veslegutten la eplene forskiktig ned i kurven.




Epler i en kurv er både stemingsfullt og dekorativt etter min mening. Og jeg liker epler så godt så godt at jeg bruker det som pynt utendørs ellers også.


Bislaget med epler og planter, kurv og hvitmalt treverk.




Med ønske om gode høstdager!!! Klem fra Trine






lørdag 3. oktober 2009

Bursdagsfeiring

For en liten stund siden fylte jeg 37 år og det måtte jo feires (selv om jeg egentlig synes årene går vel fort nå, og skulle ønske det var 29 år som skulle feires...)! I venninnegjengen min er vi flinke til å feire det som feires kan, og som regel inviteres det til jenteparty når noen har bursdag. Vi tar på oss finstasen og spiser god mat, skravler og koser oss på ekte jentevis. En utrolig koselig kveld!!!




Jeg synes det er kjempekoselig å kunne invitere gode venninner hjemme hos seg selv. I en travel hverdag er det ikke såååå ofte man har selskap, og bursdagen min på høsten er en fin anledning til å samles. Når jeg har kommet så langt i forberedelsene at jeg kan begynne å pynte bordet, så storkoser jeg meg (føler det nok ikke helt på samme måten når jeg rydder, vasker og holder på med en del andre ting. Men godt når det er gjort da....) Herlig er det å kunne gå ut i hagen og hente inn av det vakre som vokser der ute, sette det i vaser og glass og la det pryde et festbord!







Her er et litt større overblikk over bordet der ni flotte jenter satt til bords denne kvelden. Levende lys, friske blomster, glass, prismer og porselen er absolutt med og settter en hyggelig stemning på festen, men det viktigste er selvfølgelig den gode stemningen som oppstår når man er sammen med gode venner. Jeg er så glad for disse venninnene mine. (ja, jeg vet jeg har sagt det før også - opptil flere ganger til og med). Kan ikke få fullrost hvor godt det er å ha slike ekte og trofaste venner å dele opplevelser med og som stiller opp om det skulle trengs. Det er virkelig med og beriker livet.





Den rustikke urna som jeg kjøpte i Frankrike i fjor sommer, gir en herlig kontrast mot friske rosa roser og de tynne, delikate stettglassene fra Laura Asley. Disse glassene har jeg vist flere ganger tidligere også, og er så begeistret for dem. De ble kjøpt i London for en del år siden da mannen min og jeg hadde ei fin helg der.






Det lille anretningsbordet er pyntet høstlig med epler, plommer og okoberbergknapp i sausnebb.





Jeg fikk jo mange koselige pakker. Forseggjorte pakker, pakker med omtanke og nydelige kort med gode ord som gjør en glad. Slikt setter jeg så pris på!


Denne skjønne hortensiaen ble satt i ei nydelig mugge med lyseblå dekor og var absolutt med og tilførte bordet noe vakkert å hvile øynene på.
Hortensia holder lenge i vase. Jeg hadde faktisk glede av den i tre ukers tid.



Dette bildet tok jeg like før gjestene ankommer. Stua er noenlunde ren og ryddig og venter på å bli fylt av masse glade jentestemmer!



Se på denne nydelige buketten! Tre gode venninner hadde tenkt like tanker og vært ute i hagene sine og plukket blomster som de laget til hver sin skjønne bukett og hadde med til meg. De tre søte jentene stod side om side i gangen vår da de ankom med hver sine lille bukett som de rakte meg. Kjempekoselig!!! Jeg satte dem sammen til en helt skjønn bukett i ei hvit mugge på salongbordet.



Buketten(e) inneholder Austinroser som Mary og Bourbonrosen Louise Odier. Ellers pimpernellrosa Stanwell Perpetual og den moderne rosa Sneewitchen. Ellers har jentene brukt yndige stauder mellom rosene, som malurt, kattemynte, lavendel og krypsåpeurt,




Etter maten inntar vi kakebordet med kaker, kaffe/te og annet søtt. Er det ikke rart med oss jenter at vi som regel er så glade i det som er søtt?


Det er høstferie over det ganske land, og jeg vil benytte sjansen til å ønske deg noen riktig fine dager. Jeg er selv så heldig å ha høstferie denne uka, og etter en del svært så travle uker synes jeg det blir godt å slappe av litt mer og kose seg litt mer enn det er muligheter til i hverdagen.
Ha det fint da!!! Klem fra Trine