onsdag 5. januar 2011

Knotter og kjøkkenhåndtak

Jippi, i dag har jeg vært og hentet ei spennende pakke på posten. Pakka inneholdt knotter og håndtak til det nye kjøkkenet vårt, og spenningen var derfor stor da jeg sprettet opp pakken og fikk ta de nye knottene og håndtakene i nærmere øyesyn.
Det er ikke hverdagskost å bytte kjøkken akkurat, vi har faktisk ventet i 15 år. Helt fra vi kjøpte det gamle sveitserhuset vårt har vi visst at vi skulle bytte ut det eldre Noremakjøkkenet med et mer tidsriktig heltrekjøkken. Og nå gjør vi ting ordentlig, så ordentlig vi kan.


Vi hadde lyst på såkalte skålhåndtak til alle skuffene våre, og knotter til skapdørene. Og vi ville at de skulle være av et skikkelig materiale, som støpejern. De måtte være ekstra forseggjorte, og ikke helt slike som man ser i de tusen hjem. Vi startet med å søke på nettet og besøke byggevarekjedene i distriktet vårt. Jeg fant et par fine håndtak, men de var dyre og jeg fant ingen knotter som passet til. Ganske fort startet nettsøkene våre å bevege seg utenfor landets grenser. Resultatet fikk vi altså i dag! Disse kjøkkenhåndtakene og knottene likte både husbonden og jeg godt, og jeg gleder meg til de skal monteres på skapdører og skuffer!

De minner om gode gamle nostalgiske skålhåndtak, nesten helt like noen som sitter på en gammel skuff som vi bruker ute på terrassen om sommeren.

Hele veien fra USA kommer de....Det jobbes for tiden med å ferdigstille kjøkkenet og det blir litt mer ferdig dag for dag. Nå om dagen håndmales innredningen, og skuffefronter er i ferd med å komme på plass. På bildet ser du deler av konfyromrammingen. De smale skapene får snart glassdører med sprosser, og i bakgrunnen skimtes husets opprinnelige faspanel.Kjøkkenklem fra Trine8 kommentarer:

liven sa...

Hei Trine!!
Så flotte håndtak du har kjøpt...og disse var helt spesielle!
Så kjekt med noe som ingen andre har!!
Ser så fint ut på kjøkkenet ditt....og så kjekt at du deler litt med oss underveis!
Skjønner at dere vil at det skal være ordentlig gjennomtenkt siden dere har ventet så lenge med å få byttet kjøkken!
Ingen store prosjekt på gang her...men tenker å male spisestuen min....blir ikke fortrolig med den...en mellombrun farge!
Så har jeg et rom på loftet som venter :o) Kanskje jeg skal begynne så smått i helgen! Her kom også frosten så tidlig....i slutten av oktober så jeg som hadde planer om å sette ned nye løker da!
Ønsker deg en fin januarmåned Trine
klem!!

Mitt hvite hus sa...

Heisan Trine..

så spennende med kjøkken fornyelse..

og for noen flotte håndtak.. disse var virleig nydelige.. og fargen på skapene er hvit..lekkert blir det..

Jammen litt av en jobb dere gjør..

klemmer =))

Anonym sa...

Heia Trine, nå har dere kommet langt på vei for å få kjøkkenet ferdigstilt. Mye arbeid sikkert, men også verdt strevet til slutt. Fine håndtak du viser bilde av :-)

Her i Rindal er vi ennå¨ikke ferdig med oppussing av huset vårt. I mellomtiden bor vi i en kommunal leilighet som krever MYE oppvarming. den er også liten, men egentlig er vi heldige som har et sted å være under oppussingen.

Lykke til videre med kjøkkenet.

Britt

Trines Hus og Hage sa...

Hei Britt, så koselig å høre fra deg. Dere holder på med huset deres i Rindal enda, og det blir sikkert kjempebra! Mye jobb er det når man skal renovere et helt hus (ja, vi har ihvertfall holdt på kjempelenge - faktisk siden 95), og dere får sikkert intensivert arbeidet ytterligere når man slipper å bo midt oppe i alt.
Ønsker deg et herlig og godt nytt år, Britt, og lykke, lykke til med huset deres.
Klem Trine

Solveig sa...

Disse var bare nydelige, Trine! Knotter og beslag har mye å si for resultatet - kjekt når en finner noe spesielt. Det er jo detaljene som teller, ikke sant?:o)
Så smart å mikse sin egen malingskode - i allefall når man har funnet noe man blir fornøyd med!
Ønsker deg en flott helg og lykke til med det nye kjøkkenet!
Klem fra Solveig

Monica fra Koseleg sa...

Så spennende Trine- gleder meg til å se kjøkkenet ferdig. Det blir helt sikkert kjempeflott! Knottene var kjempefine!

Claus Dalby sa...

Kære Trine, det er i detaljen, man ser helheden. Flotte håndtag.

Må også sige, at det er et ualmindeligt smukt hus og en dejlig have, I har.

Rigig godt nytår.

Catje sa...

Hei

Flotte knotter og håndtak. Gleder meg til å se kjøkkenet ferdig! Ser ut til å være i en slik stil som jeg skal ha i mitt drømmehus også, når jeg kommer så langt (sånn litt borti vegen for der du holder til!)

(http://catjesblogg.blogspot.com/2010/05/bergsten.html)

Catje