fredag 21. januar 2011

Soveromsfryd

I disse bygge- og oppussingstider er det koselig å prøve å gjøre det litt hyggelig i huset der man har muligheten til det. Soverommet er en av få steder i huset som ikke er berørt av husforandringene, ingen pappesker stappfulle med ting, ingen midlertidig omplassering av møbler. Her er ting som det pleier, et hyggelig og svalt rom (og som kanskje har nok med sitt eget rot?) Jeg har nesten ingen steder og sette potteplantene mine om dagen, og det er nesten synd at jeg ikke tenkte på å sette ei plante på nattbordet mitt før. Men nå står den iallefall der, den søte grønne planta med de tykke, fine, marmorerte bladene, sikkert derav navnet Marmor Lanterne.Ute er det helt utrolig nydelig og vintervakkert og det inspirerer til lunhet. Ved å tilføre litt kontraster i brun- og grånyanser synes jeg nattbordet blir trivelig. Saueskinnsfellen på gulvet ble kjøpt i romjulen, og denne grå synes jeg gled godt inn her. På det lille skiltet som henger på skuffeknotten står det "Chambre" (soverom på fransk). Det ble kjøpt i Frankrike, Antibes da vi var i der for snart tre år siden.


Jeg har fått skikkelig sansen for å tilføre hjemmet lunhet og vinterstemning gjennom å bruke skinn, ull og (fuske)pels. Å forlate ei varm dyne tidlig om morgenen er ikke alltid like moro, men det første steget ut av senga når nakne føtter settes rett på saueskinnsfellen, er en myk og god måte å starte dagen på.

I helga var mannen min og jeg på kjærestetur i Tallinn, Estland. En vakker by fra Middelalderen hvor vi trivdes veldig godt. En av tingene jeg kjøpte med meg hjem var disse fine, håndstrikkede sokkene i lys saueull. Gode til kalde vinterføtter i januar!

Utsikten i dag tidlig fra soveromsvinduet. Den mellomste sønnen gikk så trøstig i vei på ski til skolen over jordet. Jeg stod i vinduet og så etter ham og smilte for meg selv. Han var så grom der han gikk. :-)
Ha ei riktig god helg alle sammen. Nyt vinterdagene med rim, frost, snø, kulde og sol i skjønn forening. Man må bare stoppe opp og nyte synet.
Klem Trine11 kommentarer:

Eli's lille rede sa...

Nydelige soveromsdetaljer! Likte godt det saueskinnet også. Ha en fin fredagskveld;)

merethe sa...

Det er vakkert her på hedmarken om dagen. SÅ koselig pynt på soverommet. Du har en utrolig vakker stil som er tiltalende for øyet. :) God helg. Hilsen Merethe

Fossestua sa...

Flotte detaljer på nattbordet ditt :) Lekkert med grønnplanten...trodde den het "Hjerteranke", så der lærte jeg noe nytt, hihi :)
Deilig å møblere med myke lune materialer som disse herlige skinnfellene :)
Klem fra Lise

liven sa...

Hei Trine!
Hos deg er det koselig vinterstemning både ute og inne ser jeg :o) Så fine detaljer på soverommet ditt....og tenker det er godt med et sted som ikke bærer preg av oppussingen :o)
Kjekt med kjærestetur også....sikkert velfortjent!
Her er snøen regnet bort nå....og det varierer melllom pluss og minusgrader slik at det blir gjerne isete og glatt nå. Ikke noe ønskevær m.a.o....

Ønsker deg en fin helg :o)
Klem!!

Linda sa...

Kjært barn flere navn, hjerteranke blir også denne kalt, og det er jo ikke så rart, da bladene ligner på hjerter:) Javisst er vinteren vakker, og jeg håper den holder noen uker til, for så blir våren enda vakrere:) Ha en god helg:)

lavendel mio sa...

Så vakkert og koselig soverom.
Nydelige ullsokker, disse varmer kalde føtter:)
God helg, klem Hanne

Catje sa...

Flott stemning! Takk for hilsen hos meg. Må nok innrømme at vi ikke har umiddelbare planer om å ta over huset. Flyttet inn i ny leilighet i Oslo for kun ett år siden og med en oslo-gutt som samboer, kan det bli vanskelig å få dratt han med til Hedmarken. Men jeg håper at vi kan sette i gang om en 5-års tid kanskje? Om vi ikke flytter dit, så skal jeg pusse opp det huset! Det er helt sikkert! :)

Catje

Monica fra Koseleg sa...

Hei Trine!
Håper det går greit med oppussingen - gleder meg til å forhåpentligvis få se bilder etterhvert... Det er et rot mens det står på så jeg regner med at det er godt å ha et "friareal". Nydelig vinterstemning hos dere- her har snøen regnet bort, nå veksler det mellom +og -, regn og vind. Surt og kaldt med andre ord- men satser på at det betyr en tidlig vår?! Det er jo lov å håpe!
Ønsker deg en fortsatt fin uke!
Ps:Jeg har laget meg en ny blogg: http://koseleg.blogspot.com
kommer til å legge ned den gamle etterhvert- håper du "finner meg"!
Mvh Monica

ANETTESHUS.COM sa...

Hei, Trine! Så koselig soverom!! Deilige detaljer:))

... leter etter en emailadr. jeg kan nå deg på?! Finner ingen her. Har du en?

KLEM KLEM
Anette:)

Anonym sa...

www.100datingwebsites.com

Anonym sa...

The information were very helpful for me, I've bookmarked this post, Please share more information about this
Thanks