søndag 6. februar 2011

Vinterlun pause

En herlig søndag formiddag, sola skinner på senvinteren og naturen stråler. Kjenner jeg skal prioritere en liten tur ut på ski med ungene i dag. Jeg er glad for at vi skriver februar, sola begynner såvidt å varme i fjeset, og vi har hatt dagesvis med nydelig vintervær igjen.
Innendørs her på Godager bygges det og ordens det massevis hele tiden, men jeg har noen hjørner her og der som jeg av og til rusker litt opp i og prøver å lage behagelige og trivelige, midt i alt byggerotet. I stuekroken er det lunt og vinterlig, og akkurat som på soverommet liker jeg å bruke saueskinn her også.
Innimellom jobbing i huset, er det godt å ta seg små pauser. Sette frem noen av mine hjemmelagde coockies, tenne noen telys og ta seg en kopp med te.Glassflasker, fattigmannssølv, smijern og lerkekongler på et gammelt, arvet fat er for tiden bordets blikkfang.
Linputa i sofaen var julegave til meg selv i år. Jeg gjør det hvert år, kjøper en liten ting til Trine fra Fredrikke (navnet mitt er jo Trine Fredrikke). Puta er kjempesøt med ei yndig lita jente med en kurv full av blomster. Den blomstrete puta ved siden av har samme nydelige lillanyanser og de to passer godt sammen. Den har jeg fått av ei venninne til bursdagen min, kjøpt i New York. Koselig!

Over sofaen henger hylla med kongler, hjemmelagd hjerte av kvister og telysglass.

Et nytt og mykt fuskepledd fant også veien hit til jul og myker opp puffen (men jeg innrømme at det ble fjernet fort igjen, jeg vil vente til det meste av støvjobbene er gjort).

En av mine store, gode tekopper har kommet på bordet og nå skal det bli godt med en kopp med chaite. I den gamle rundovnen i stua spraker ilden og varmer godt. Alt ligger til rette for litt kos før man gyver på igjen.
Vel, slik var det iallefall da jeg tok disse bildene for et par uker siden. Nå, ser ting litt annerledes ut.....


I mellomtiden har vi kommet lengre med gulvene i huset. Parketten har blitt revet av, slanger til vannbåren varme har blitt lagt i gulvene og flunka nytt furugulv har blitt lagt. Og så det aller verste; malingen av bengalakk! Det lukter helt forferdelig, river i halsen! Vi har flyttet ut hele fire ganger til svigermor mens vi har malt gulv etter gulv. Men nå er alle sammen malt fire strøk, og vi kan bo hjemme igjen. Hardere og blankere en oxan gulvmaling blir bengalakk på gulv. Vi er så fornøyde med resultatene. Og hvordan det ser ut i stua i skrivende stund, ser du på bildet under. Over helga kommer listene, og så skal møblene og rundovnen på plass igjen. Det begynner å gå seg til for oss her nå, både på stue og kjøkken, og jeg skal nok komme med flere bilder etterhvert. :-)
Strålende vinterklem fra Trine

6 kommentarer:

Monica fra Koseleg sa...

Oj oj oj! Ja her skjer det ting! Tenk så store forskjeller det er på værforholdene her i vårt langstrakte land!
Hos oss har det ikke vært snø på flere uker nå (med unntak av forbigående sludd og snøbyger- som ikke blir liggende). Søndagsværet er grått med regn og vind. Vi har likevel vert ute på tur så nå er det godt å slappe av litt i sofakroken!
Sol og skitur hørtes deilig ut det og. Beundrer deg som finner tid og lyst til å lage det koselig rundt deg mitt i "oppussingskaoset". Stuen ser lekker ut- gleder meg til å få se mer etterhvert!
Ønsker deg en Fortsatt fin søndag!
Mvh MOnica!

Mitt hvite hus sa...

Oj så mye det skjer hjemme hos deg da Trine... kjekt når man ser fremgangen...

og kjekt at man kan lage seg små koseplasser midt i oppussingen...og ikke minst nyte livet litt også..

ser dere har masse snø enda... her regner det etter snøfallet i går..

Men sånn er februar været her..

ønsker deg en fin søndag =)

klemme r

liven sa...

Hei Trine!
Du er flink som lager små kosesteder i all oppussingen :o)Koselige puter og liker det med å gi seg selv en gave :o)
Tenker det blir flott og gulvet her ser jo så fint ut!!
Godt du har familie i nærheten når det blir ubeboelig da :o
Her har det ikke vært noe fint vintervær...snø og regn om hverandre!
slik har det igrunn vært siden jul....men for hver dag er vi nærmere vår :o)

Ha en fin kveld og ny uke

Klem fra meg!

Helen sa...

Så flott det blir. Og jeg er sikker på at dere blir glad i gulvene. Høres veldig behagelig ut med varme gulv i gammelt hus.

Catje sa...

Fint tips med bengalakk på gulvet. Det skal noteres i bakhodet!

Catje

Maritha Adele sa...

Så fint det blir :-)