søndag 21. august 2011

Greengate og blåbær på kjøkkenet

Greengate har vært populært i mange år, men selv har jeg aldri hatt noe av det. Men i løpet av sommeren har det kommet Greengate snikende inn, også på mitt kjøkken.
På sommerens ferietur falt jeg for en av Greengate sin sommerkolleksjon, nemlig ei søt kjøkkenmugge. Fin til blant annet vaniljesaus og såklart til blomster. Disse hvite nyseryllikene står lenge som snitt, og er ei skikkelig fin plante. Visst er den søt, både i hagen og innendørs. I hagen har jeg flere tuer, de har alle blitt store og hundrevis av slike små hvite rosetter har blomstret siden juni. Om jeg er flink til å knipe de som blir brune og visne, har jeg de nok gående i blomst ei stund til også. Ikke mange blomster står i blomst like lenge som denne, og det gjelder i høyseste grad som snittblomst også. Herved varmt anbefalt!
Legg også merke til det kjempesøte kjøkkenhåndklet fra Greengate, i samme serie som mugga.Jeg ble så glad, for dette delikate kjøkkenhåndklet fikk jeg av ei kjær venninne i sommer. Hun har vært i Praha, og tenkte på meg da hun så dette kjøkkenhåndklet fra Greengate. Hun visste jo at jeg hadde anskaffet meg den blåhvite mugga. Så utrolig koselig og omtenksomt gjort, må jo bli glad av slikt da!


I dag har jeg og minstegutten vært på en liten blåbærtur. Det var ikke overveldende mye bær i skogen, men utrolig hyggelig var det likevel. Vi hadde med oss hjemmebakte boller og noe varmt i koppen, og da pleier det å bli bra. Bollen som bærene ligger i hører til i et Figgio flint bollesett som jeg kjøpte på loppemarked i vår. Søt synes jeg, og veldig kjekt med mange like boller i forskjellige størrelser.
I morgen er det skolestart, og vår yngste edelsten skal bli ordentlig skolegutt! Det blir spennende, fint og litt vedmodig også. Barnehagetiden er definitivt slutt og jeg vet jo hvor fort årene går når de først har begynt på skolen. Det gjelder å henge med så godt en kan og prøve å være bevisst på dagen i dag, tenker jeg. Dette skoleåret har vi tre gutter på samme skole, blir nok bra.

Ha ei flott uke dere!


Klem Trine


10 kommentarer:

Hulda sa...

Så fint denne blåhvite serien ble hos deg. Lekker mugge og håndkle. Likte godt tavla også. Flott interiør! Her er det også skolestart i morgen.

Lisbeth sa...

Der er så meget sødt Greengate, men det kan også blive for meget af det gode hvis ALT er samme stil. Dir sommerstel er virkelig sødt og det passer godt sammen med den fine porselænsskål med blåbærrene (uhm)Jeg har nogle forskellige Cafe-latte kopper i Greengate og jeg bliver så glad når jeg udvælger mig dagens kop:)

I mitt hjerterom sa...

Koselig med en liten blåbærtur.
Lykke til med den første skoledagen :)

~Natalie~

liven sa...

Hei Trine

Så koselig med bærtur....og nyt denne tiden med barna, plutselig er de store!!
Min yngste begynte på Vg 2 denne uken. Vet ikke hvor det ble av årene....

Liker også godt dette mønsteret i greengate serien. Har fått tre latte kopper i dette nå, alle gaver :o)
Kjempefint håndkle også!

Koselige bilder hos deg og dise gamle sakene blir jo fort favoritter på kjøkkenet :o)
Ønsker dere lykke til med skolestart!
Stor klem fra meg!

Grip dagen sa...

Greengate har ikke kommet til mitt kjøkken, men det har blåbærne!!!
Husbonden og jeg var på fjelltur forrige helg. På vei ned kom vi over masse blåbær! Det er så deilig å fylle fryseren full av antioksidanter og sommerminner!
Det blir nok en ny hverdag med 3 skolegutter i hus.
Tiden går altfor fort! Jeg har nå begge mine jenter på ungdomsskolen! Det er da ikke lenge siden de bare lubne og små. Nå er de høye og fjonge som bare det!
Klem Marit

Josefine sa...

Heisan..

Lenge siden jeg har vært innom her nå, alltid så koselig hos deg.
Fine kopper du har fått deg!

Flink dere som har vært på bærtur. Jeg hadde så lyst å dra på fjellet i dag og lete etter multer, men det ble med tanken. Regnet skremte meg bort, og symaskinen lokket:)

Stor stas med skolegutt i huset, lykke til!! Klem fra meg

Mitt hvite hus sa...

Og blå bær... så godt...green gate har mye fint nå syns jeg...

Så koselig med blåbær tur... de smaker ekstra godt da..

Ønsker deg en fin uke 0))

klemmer

lavendel mio sa...

Blåbærtur med barna er så koselig:) Vi prøvde oss på tur, men det ble bare 2 dl, det er vist ikke så mye bær i skogen i år.
Den blå Greengateserien er så nydelig, alt er så gjennomført og lekkert på ditt koselige kjøkken:)
Ønsker deg en fin uke,klem Hanne

Myke minutter sa...

Jeg har også falt helt for Green Gates Fay White! Fay Blue er også kjempefin. Farlig, farlig :) Har ingenting ennå fra Green Gate, men har lagt en del Fay ting i handlekurven på en nettbutikk, så da er det bare å trykke på knappen ;) Har du sett Green Gates høst- og vinterkatalog på nettet? Der er det enda mer Fay servise, puter, pledd etc. Ellers graulerer så mye med skolegutt! Min eldste begynner neste år, men hun er allerede såå klar :) Ha en fortsatt fabelaktig augustonsdag!

liven sa...

Hei Trine

Tusen takk for hilsen :o)
Ja tenk jeg skal bli mormor....og denne uken får vi vite hva det blir også :o)
Ønsker deg en fin septembermåned....og håper dere har fine dager østpå!

Klem!