torsdag 11. august 2011

Dagens blomstergleder og sysler

Vi har kommet godt ut i august, og jammen er det utrolig nok et kaldt høstdrag i lufta om dagen. I hagen min er det aller meste blomstret fra seg, men det er likevel mye fint, grønt bladverk å se. Noen av hagens roser er remonterende, så jeg kan fremdeles nyte noen roser, men de fleste har blomstret av og trenger litt tid for å komme med nye knopper. Min filosofi er at jeg vil ha glede av mine blomster innendørs også, og jeg tar meg derfor råd til å klippe av mine dyrebare skjønnheter og har satt i en kopp på kjøkkenbenken. Rosa heter Winchester Cathedral, og er en Austin rose. Det er er ei utrolig vakker rose og de små svevende brudeslørblomstene er med på å understreke rosens delikate fremtoning.

Den blå og hvite kaffekoppen har stått fremme på kjøkkenbenken ved lykta siden i vår, nesten alltid med en søt blomst i. Jeg liker den så godt, er jo svak for engelsk blått og hvitt porselen, det er utrolig sjarmerende. Ti fine asjetter og tre kopper med skål fant jeg på loppemarked i vår, så utover høsten nå blir det å jakte på dette serviset og prøve å skaffe noen flere kopper, eller noen tilsvarende. Under skålen står det Wood & sons England - gleder meg til loppejakten begynner .

Jeg kunne godt like å omgi meg med mer planter i blomst i hagen akkurat nå, så da jeg kom over en klematis med masse blomster og knopper til halv pris, måtte den bare bli passasjer i bilen hjem. I dag har jeg hatt noen gode timer i hagen klippet en masse avblomstrede blomstrer og plantet min nye Warzawska Nike klematis. Den tilhører Jackmanii gruppen og jeg har hatt den i hagen før, men prøver nå alstå igjen og gir ikke opp. Utrolig fin farge på den, og om den vil være så snill å overleve vinteren greit, skal jeg love den å være påpasselig med nok vann og næring. Så håper jeg vi to har felles interesser; nemlig opp og frem i rosehagtorntreet jeg har satt den ved.
En klematis jeg faktisk har hatt hell med, er denne hvite Summer Snow. Den er allerede langt opp i det ene prydepletreet og er nå i sin tredje sesong i hagen min.
Det finnes utrolig mange vakre klematis, og denne er kanskje ikke den man lettest mister pusten av, men jeg har blitt så glad i min Summer Snow, voksevillig og frodig som den er. Og jeg liker også godt den fine sommersnøen som legger seg over kvister og greier i treet, og som står så fint til prydeplene i treet.
Da er det på tide å nyte kveldens film sammen med husbonden. Vi har nemlig kjøpt en dvd samling av serien Mot alle vindar som vi har kost oss med i sommer. Sikkert en del som husker den Australske serien fra den gikk på TV tidlig på 80-tallet. Utrolig fin!


Klem Trine4 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Herlige bilder... jeg har faktisk en hage som er på det fineste nå.. så jeg må jobbe litt med midt på sommeren...

Er så glad i høst floksen som står i blomst akkurat nå.. men det er en del prosjekter hjemme hos meg som står på halv åtte... håper det blir ferdig til neste sesong..

ha en fin helg
klemmer Kerstin

lavendel mio sa...

Nydelige bilder!!
Blå kopp og hvit rose var vakkert du:)
Og for en frodig hage du har, hagen er i grunnen på sitt fineste nå syns jeg:)
Ønsker deg en fin helg, klem Hanne

liven sa...

Hei Trine

Et kjempefint servise...skjønner godt at du vil lete etter flere deler!
Blir litt matt i knærne av slikt jeg :o)
fin blomstring er det hos deg også....er ikke helt fornøyd selv i år...men men....det er vel slik at det ikke blir like bra hver sommer!
Noe har jo blomstret godt da....

Husker godt den australske serien....den var så fin! Har nettopp avsluttet en trioligi...bøker som handlet om engelske gruvearbeidere som utvandret til australia på 1800- tallet :o)

ønsker deg en fin høstuke

Inger Marie sa...

Austin rosen din var fantastisk flott!...og nydelig til blå kopp:)
Klematis "sommer snow" hstår på ønskelisten min...Takk for titten:)