tirsdag 26. juli 2011

Goder fra hagen

Dagene har vært preget av det forferdelige som skjedde på fredag, hele landet vårt er i sorg. Min dypeste medfølelse til de som er direkte rammet.
Blomstring i hagen innbyr til små hagevandringer, noe som også er godt for å få litt avstand til det man stadig ser og hører gjennom media. Hagen får tankene over på andre ting, og jeg velger nå å se fremover og prøve å normalisere livet.

Jeg har vendelrot (valeriana) rundt omkring i hele hagen, og de fleste er nå avblomstret og klippet ned for at de ikke skal frøformere seg ukontrollert. Men denne staute og høyreiste planten ved terrassetrappen står på sitt vakreste fremdeles. Hver enekelt blomst består av massevis av bittesmå blomster og danner fine blomsterskjermer. Slike som mang en gang har sagt at jeg liker så godt.

Vi har endelig fått på plass terassekrokene på hver side av glassverandaen etter omveltningene her i høst. Jeg har savnet sitteplassene i sommer, å kunne sitte i le for vinden. Det var da vi skulle ha bursdag for eldstegutten i midten av måneden at husbonden innså at vi måtte jo kunne tilby gjestene våre et sted å sitte utendørs om sola skulle skinne den dagen. Det gjorde den imidlertid ikke, men sittekrokene våre har vi fått bruk for og vil få bruk for resten av sommeren. For meg er det iallefall veldig greit å slippe å se terassedeler utover plenen, og en glede å se at de nå er på plass der de skal være, og rekkverket likeså. Til husbondens lille hyllest skal det siest at han var så vis da han bygde terassen vår for 11 år siden, at han lagde disse terassekrokene våre i hele deler, slik at både gulvet og rekkverket enkelt kunne demonteres. Ingenting ble ødelagt og delene kunne settes på plass like hele året etter.
Her en kveld gikk jeg atter en liten rundtur i hagen og kikket litt. Minstegutten ville være med, og selv om det kanskje var i seneste laget for ham, han burde vel strengt tatt ligget med nesetippen under dyna på den tiden, måtte jeg jo la ham få være med mammaen sin og gå og se og lukte på blomstene. Kan synet av fine blomster og de deilige dufter gi ham gode øyeblikk og gyldne barndomsminner, så er vel ingenting bedre.
En av skjærsminbuskene i hagen blomstrer fremdeles med en del blomster i toppen. Da jeg bøyde en kvist for at gutten min skulle få kjenne den herlige duften, knakk kvisten likesågodt. Dermed ble den satt i et lite melkespann og plassert på bislaget. Et hyggelig syn som møter oss på vei inn og ut av huset.
Austinrosen Eglantyne måtte jeg også vise den lille på hagevandringen vår. Er den ikke helt skjønn?

Blomster er for meg alltid godt og gir meg noe positivt. Og spesielt når man kan gå med ei lita barnehånd i sin for å nyte dem. Det gir mening. Man kjenner seg rik.


Beste hilsner og alt godt ønskes dere fra Trine

5 kommentarer:

liven sa...

Hei Trine!
så koselig med en liten hagevandring med gutten sin!
Viktig å få barna til å bli glad i det som vokser og gror !!
Min interesse for hagen er arvet fra min far og han hjalp meg mye da jeg skulle anlegge hage .....
Nå er det mange år siden han gikk bort og tenker ofte på at det er så mye jeg hadde trengt råd til i hagen min.
Så fint det er hos deg....og tenker det er godt å få tilbake uteplassene :o)
Koselig med sjærsminen i melkespannet der!

Ønsker deg en fin helg :o)
Klem fra meg!!

liven sa...

Hei igjen!
Trine : blæklokker er mine absolutte yndlingsblomster :o)
og klart du skal få se bilder fra kjøkkenet mitt.....snart klart for litt koselige saker der!
synest du er tøff som har badet....men Mjøsa er vel litt varmere enn sjøen kanskje....hihi.....eller så er det jeg som er pysete :o)

Kos deg
Klem klem!!

Min Verden sa...

Så deilige bilder! Vendelrot og Eglantyne - kan ikke tenke meg noe bedre :) Ja, det er flott hos Helen i år også! Hanne

loftkroken sa...

Så utrolig koselig med deg ,flott hus og flott hage !
Likte kjøkkenet godt ,ble det snekra på stedet ?
Velkommen inn på bloggen min ,er helt ny i dette blogg livet !
Har også prøvd å få til to og to bilder , men får det vel til slutt til.

God helg til deg :)

Magdalena sa...

hei på deg... du har ikke bare en vakker blomstring rundt deg, men også det vakreste hus har du...
selv er eg my eå landet i simmeren dermed blir ikke hagen hjemme holdt, så pent, og vi er mye plaget med snegler!
sjasminen er bare vakker, lurer på om vi kliper den ned feil tid å året, den er så svær nå men hadde bare 2 blomster.. sukk...
klemklem og takk for titten!