søndag 12. februar 2012

Vinterinspirert - ute og inne

Jeg kjenner meg inspierert av vintervakkert vær vi har hatt hele denne uken. Jeg har flere ganger kjent på følelsen at vinter er en virkelig flott årstid det også, i hvertfall når den fortoner seg slik som den har gjort på hedemarken i det siste. Februar måned har bydd på sol, gnistrende snøkrystaller og behagelig vintervær å være ute i.


Vi har fått såpass med snø at skiløyper er kjørt opp på jordene utenfor eiendommen vår, slik at vi bare kan spenne på oss skiene på gårdsplassen og legge ut på skitur. Vi skal ut en liten tur alle sammen etterpå. Sola skinner helt fantastisk i dag (disse bildene ble tatt en dag tidligere i uka) og det er bare herlig, herlig, herlig å merke hvordan solstrålene har begynt å varme igjen. Jeg føler jeg bare MÅ ut på en dag som denne, og vi planlegger å komme inn med roser i kinna og krølle oss i sofaen etterpå med en film på morsdagen.


Innendørs lar jeg også vinterstemningen råde fremdeles. Tepper, feller, naturmaterialer som kongler og kvister er med å skape det lunt, rustikt og trivelig. Det grå ullpleddet som ligger over den hvitmalte stolen er et pledd som betyr noe ekstra for oss. Det er et gammelt pledd etter min manns kjære bestemor i Østerdalen, og jeg synes det er et flott stykke håndverk. Det har et nydelig blomstrende mønster og fine farger i naturtoner. Om man vender pleddet andre veien blir fargene motsatt med lys bunn og mørkere grå blomster.
Ull er et materiale jeg bruker mye om vinteren når det kommer til klær også. Jeg er vel ikke akkurat den varmblodige typen, og liker godt varme og gode vinterplagg denne årstiden. For leeeenge siden begynte jeg å strikke min egen kjole. Det er liksom slik at jeg må ha et strikkeprosjekt på vinterstid, men så fort våren melder sin ankomst har jeg ikke og inspirasjon til denslags. Strikkekjoleprosjektet har dermed strukket seg over et par vintersesonger. Å strikke bolen gikk fint, men da jeg ville ha kjole med lange ermer fikk jeg utfordringer. Jeg fikk mildt sagt testet tålmodigheten min i flere omganger da jeg holdt på å strikke egendesignede armer, som også som helst skulle være to like. Tilslutt sa jeg meg endelig fonøyd og her henger det ferdige produktet på rundovnen i stua. Flettestrikk liker jeg godt og kjolen er ordentlig varm og god. Jeg bruker den med brune ullstrømpebukser, brune ullstrømper og brune støvletter til.
Og jo, jeg må innrømme at det er moro å ha laget sitt eget plagg - et som ingen har helt makent til også.

I glassverandaen møter vinter vår. Der strømmer vintersola inn på overvintrede pelargonier som såvidt har begynt å skyte nye spede skudd mot en ny blomstersesong.


Lys i lykt på en nydelig blåmalt stol mot den rå murveggen gir vinterstemning for meg akkurat nå.Også pusen vår liker å krype sammen på myke feller og kjenne lune og varme tekstiler rundt seg. Tenk å være katt og ligge slik foran en knitrende ovn så lenge man ønsker....deilig!Vel, på tide å spenne på seg skiene og komme seg ut og nyte samvær i sol og snø.

Ønsker alle der ute en helt fantastisk morsdag!!!

Klem Trine

4 kommentarer:

lavendel mio sa...

Du og du for et vakkert vinterlandskap!!
Her er det så vidt litt snø, alt for lite til å gå på ski.
Og så nydelig kjole du har strikket, helt utrolig!
Pusen der til slutt koser seg innendørs han ser jeg:)
Ønsker deg en fin morsdag, klem Hanne

Anonym sa...

Flotte bilder som vanlig, lett å kjenne på stemningen når jeg ser bildene.. :)

Hadde vært moro å sett huset deres fra andre siden enn der glassverandaen står! Har sett gjennom bloggen mange ganger for å bli inspirert til min egen utbygging av huset, men har ikke sett den siden av huset. :)

Hilsen Kate

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Så koselig bilde med huset, stakittgjerdet og den fine hvite snøen!!

Guri malla for en fin kjole du har strikket!!! For en glede det må føles å ha på seg den!! Flinke deg!

Det er så koselig hos deg. Kan nesten kjenne varmen helt hit:-)

Ønsker deg en fin torsdagsettermiddag/kveld!

Klem fra Hjørdis

liven sa...

Heisann Trine

Her har jeg jammen gått glipp av et innlegg jeg...og så jeg som er så glad når du kommer med nye!!
Må skylde på travle tider :)
Nydelige vinterbilder hos deg, et vakkert teppe som jeg skjønner betyr noe spesielt....og jammen er du flink å strikke!!
Blir helt imponert jeg.....
Selv holder jeg på med et teppe....men jeg er redd mitt barnebarn må få det til dukkene sine...for ting tar tid :)

Og du....bordet sal få stå litt i stuen, slik at jeg kan veie for å imot en stund :)

Ha en fin helg min venn!
Stor klem :)