mandag 9. april 2012

Vårlig og vakker glassveranda

Våren byr stadig på overraskelser. Vi har hatt marsdager som er så varme at man tror sommeren nærmest er her allerede, og dager og netter nå i april hvor gradestokken går ned mot -5 grader og en sur vind har vært på besøk daglig i det siste. Slik er jo våren, lunefull, overraskende, håpefull og herlig. I glassverandaen her hos oss på Godager er klimaet mer stabilt, selv om det absolutt merkes her inne også om sola skinner mot glassrutene eller om vinden er sur og kald. Uansett er det alltid så lyst og deilig her inne på denne tiden av året, og både planter og mennesker trives godt i denne delen av huset...
.... og det er vel også derfor jeg i skrivende stund sitter i den rødbrune stolen med dataen min. Kikker innimellom litt tankefullt på plantene, før øynene igjen søker skjermen og det skrives litt til...Broketbladet pelargonium som takker for god pleie med rosa, nydelige blomster. Den blomstrer slettes ikke overdådig enda, så de fire små blomsterklasene som finnes blir satt ekstra pris på. Og mange knopper er på vei... Bladverket på denne pelargoniumen har nydelig lysegrønt og kremfarget bladverk og rosafargen på blomstene har en sterkere rosatone enn de to andre pelargoniumene jeg dyrker her inne; nemlig Mårbaca og den sart, sart rosa Mary.
Denne gamle, sjarmerende planten er en type Oxalis og stammer fra bestemora til en venninne. Jeg har delt knollene mine, så jeg har tre ganske store eksemplarer nå. De er noen skikkelige hardhauser, tåler godt tørke og starter blomstringen allerede i februar. Livlige og søte små blomster i hopetall.
Planten på bildet står i et gammelt fløtespann i sink på en sjarmerende grønnmalt krakk. Jeg er så glad i denne søte, gamle krakken. Den har en nydelig, dus grønnfarge og er kjøpt for flere år siden på antikk- og bruktmesse i Vikingskipet.


Ønsker alle som titter innom en fortsatt fin dag!
Klem fra Trine

10 kommentarer:

Pauline sa...

Så koselig stemningsrapport fra glassverandaen!! <3

Parkvegens Hageglede sa...

Heldige deg som har en slik vakker glassveranda.Og så stemningsfullt pyntet med romantiske blomster og antikke møbler. De oxalisene er helt skjønne.. Den broketblada Pelargoniumen tror jeg er en Chelsea Gem, villig og med flott bladverk.

Hulda sa...

Koselig i glassverandaen hos dere. Flotte og deilige stoler du har å sitte i der. :) Vakkert! Hos oss har vi også laget glassveranda, ble fint. Tusen takk for koselig hilsen fra deg!

liven sa...

Så koselige bilder fra glassverandaeb din Trine!!
Nydelige planter...og jeg likte så godt denne på det nederste bildet:)
Håper du har hatt en fin påske...og ønsker deg fortsatt fine vårdager :)

klem!!

Vivi sa...

En glassveranda må jo være toppen av drømmen. Slik som været har vært nå, så er det fint å ha et slik sted!

Håper det blir bedre vær snart og at våren kommer tilbake!

Inger Marie sa...

Kjempeflott glassveranda :)
Nydelige pelargoniaer og oxalis er virkelig en flott plante:)
Ønsker deg en fin kveld:))

Tante Titti sa...

For en deilig hagestue du har!!
Ønsker meg veldig en sånn, og savner veldig det gamle drivhuset/hagestuen min...
Ønsker deg en fantastisk uke, og nyt stundene i deilige omgivelser!
Titti-klæmm!!

merethe sa...

Så vakkert du har det på glassverandaen. Forstår godt at du koser deg der. Og den grønne krakken var hel skjønn. Skulle ønske jeg viste navnet på den fargen ja :) Her borte i vegen spretter spirer av tulipaner og andre løkvekster opp i bedene, men tenker det er ganske likt borte hos deg. Deilig med våren...tross skiftende vær og temperatur. Her koser vi oss i hagen. Hilsen Merethe

liven sa...

Heisann Trine

Takk for koselig hilsen :)
Ja denne gangen skal Lyngby besøkes....husker du har tipset meg før.
Vi har jo fire hele dager....
Snakket med en selger på Antikk-messen i helgen og hun anbefalte den lille byen på det varmeste...og så var det visstnok loppis der om søndagen :)

ha en fin torsdag
Klem fra meg!

lavendel mio sa...

Herlig stemning fra din glassveranda:)
Så koselig med pellitsene som vokser og trives, ingenting slår den. Så flink du er med navn, der er jeg helt grønn:)
I disse dager har det vert helt utrolig, sol, blå himmel og veldig varmt, dvs: opp til 15 varmegrader og det er varmt for meg.
Vi skal ha kalas i nyvasket hagestue i dag:)
Endelig er våren slik jeg drømmer om hele vinteren:)
Ønsker deg en fantastisk fin dag, klem Hanne