tirsdag 24. april 2012

Hyggelige og gamle skatter

En av vårens absolutte kjennetegn er at loppemarkedene har startet, og for min del var jeg på de første markedene i helga som var. Det er alltid spennende å dra på loppis, og det er alltid spennende å se hva loppemarkedet har å by på og hva man ender opp med.
For meg bød helgens jakt på flere ting, og jeg tenkte å vise dere noen av dem. Denne sjarmerende krukka i nydelige, duse blåfarger ble mitt første funn. Jeg puttet en pelargonium i krukka og fremover får den fungere som blomsterpotte i allrommet vårt. De sarte blåfargene i krukka står så fint til blåfargene i bildet av gutta mine da de var mindre, og også til den blåmalte døra inn til kjølerommet.Denne osteklokka ble jeg skikkelig glad for. Det er en fransk osteklokke med fine riller på toppen og helt nederst. Størrelsen på denne osteklokka er så fin, for den passer så godt til de fleste av fatene mine. Den satt perfekt på det nye stettfatet jeg kjøpte for noen uker siden. Osteklokka er praktisk å legge over et kakefat for å hindre både at baksten tørker ut og uønskede insekter å slippe til, men ikke minst er det utrolig dekorativt og kakefatet ser ekstra lekkert og innbydende ut!


Som mange av dere kanskje vet er jeg veldig svak for gamle og sjarmrende kjøkkengjenstander, kopper og kar i blått og hvitt til kjøkkenet vårt. De herlige engelske koppene, de skjøre porselenskoppene med blå dekor og den søte, prikkete mugga har jeg vært så heldig og funnet på loppis de siste årene. O, lykke!
Min kjære, gromme mann gav meg vakre roser en dag i forrige uke. Så koselig å bli satt pris på! Det passet også veldig bra å få blomster, for på søndag feiret vi 11 årsdagen til den mellomste sønnen vår. Jeg liker så godt å finne frem mine sjarmerende, gamle skatter som jeg har samlet gjennom årene, og bruke dem når vi serverer familien vår nytrukket kaffe og hjemmelaget bløtekake.
En av mine Mårbacka-pelargoner som står i blomst akkurat nå. Det gir en herlig vår- og sommerfølelse å se de velkjente, rosa blomstene igjen. Den står i et gammelt fløtespann og pynter i vinduet. Ute i hagen synes den hvite leksestua og et av hagens gamle epletrær. Snart står de også i blomst.

For en herlig tid! Naturen våkner til liv, mer og mer for hver en dag. Blomstringen har begynt, både litt inne og litt ute. Det er vel flere enn meg som venter på noen flere varmegrader for å kunnenyte livet utendørs, men det kommer nok!
Ha en riktig fin dag!
Klem Trine

10 kommentarer:

Carina sa...

En koselig og inspirerende blogg du har :-) Er så imponert over de pelargoniaene dine! Og fatter ikke hvordan du får det til. Her oppe i nord er det to år siden slike sist var å finne i butikkene :-( Har du erfaring med å så frø av disse selv, eller tar du avleggere av de gamle? Hvordan får du de til å overleve vinteren?

Klem fra Narvik

lavendel mio sa...

Så mange fine skatter du har funnet!
Elsker slike blå gamle ting, ønsker meg mange slike gamle blå kopper:)
Grattis med overstått dag til 11 åringen:)
Herlig å se pellitsene dine som vokser seg store og fine.
Har 20 stk jeg også som står under lys i hageboden, gleder meg til de blomstrer:)
Ønsker deg en fin dag, klem Hanne

Jatte sa...

Nydelige bilder.. masse fint!

Ha en fin Tirsdag,
Klem jatte♥♥

Trädgårds/Hage-intresserad sa...

Hei oj så mye inspirasjon og fine bilder du har i din blogg!
Kikket litt lengre ned åsså nemlig... jeg er imponert!
Kjempefine pelargoner åsså! Jeg fikk tak i en pelargon som dufter sitron igår.
Ha det så bra denne solige dag!

Carina sa...

Tusen takk for raskt og hyggelig svar på kommentaren min :-) Jeg skal prøve å få tak i pelargoniaer som jeg kan ta stiklinger fra :-) Ha det fint så lenge! Klem

Villaveien nr 1 sa...

Hei :) Så koselig å titte onn til deg her. Jeg ser du har masse fine ting og servicer.

Vi har visst samme blå og hvite service. Jeg har arvet fra min mormor. Er så utrolig glad i det.

Og så har vi samme bloggbakrunn. ;)

Jeg legger meg til som følger her hos deg. Kommer gjerne igjen.


Klemmer fra Margareth

liven sa...

Nyydelige bilder hos deg Trine :)
Blir jo bare aldri lei av å se disse vakre blå og hvite tingene...og så fint som det er med rosa pelargonium til :)
Fikk handlet meg en blå og hvit tekanne idag...drikker ikke så mye te, men kjekk å ha til pynt :)
Tror kanskje denne krukken du fant er en Rørstrandkrukke ??
Ligner veldig på en jeg har!
Til helgen skal jeg til Stavanger...og håper på å få kikke....og handle mye fint :)

ønsker deg en fin aprilslutt...ufff....våren som vi har ventet på går jo altfor fort.

klem fra meg :)

hingva sa...

For en koselig og inspirerende blogg du har! Jeg falt også for pelargonene dine, har aldri sett dem i den nydelige rosa fargen du har, kun i rødt, og de har jeg av en eller anna grunn aldri likt. Men de rosa var nydelige! Og slik vil jeg har og,. har du noen tips til hvor man får tak i dem?

hingva sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
liven sa...

Heisann

Venter alltid på oppdatering fra deg vet du :)
Ønsker deg fine sommerdager i hagen...så får jeg kose meg med gamle innlegg hos deg så lenge :)

p.s. merkelig at du strever slik med å kommentere hos meg da....hva som skjer ??

Klem!!