fredag 1. juni 2012

Epletrær på sitt vakreste

Dagene og ukene har flydd fra meg, og det er dessverre altfor lenge siden forrige innlegg. I hagen har sesongen kommet godt i gang og jeg fryder meg virkelig over epletrærne som nå står i blomst. Det bergtar meg helt hvert eneste år å se de store, gamle trærne våre helt oversådd med hvite, nydelige blomster med rosa knopper. Skyfri  blå himmel mot epletrærnes greinmosaikk, hvite blomster på brunbarkete stamme, og det røde uthuset vårt i bakgrunnen med hvite vindskier. Det hele taler for seg selv...Årets møblering på (det jeg kaller) roseringen er turkise kafèmøbler, to stoler og et bord. Den gamle, hvitmalte benken har rett og slett gjort sitt og var ikke til å redde. Men handymannen skal lage ny benk etter mal fra den gamle, men foreløpig er det ikke tid til slikt. De turkise møblene er dog en fin erstatning så lenge, der de står så fint til all forglem-meg-ei som blomster i hopetall rundt alle de grønne rosebuskene.

I nærheten av roseringen står lekestua. Her pynter et gammelt, rustent melkespann opp, en taburett i blåturkis med en emaljert balje som huser en nydelig, fylt petunia i rosanyanser. En vannkanne i sink er også med å danne et hyggelig stilleben utenfor lekestua.

Smijernsskoddene kjøpte vi på ferietur i Danmark for to år siden.
Jeg hadde en deilig lunsj i denne stolen i pinsen. En god sandwich, te, litt frukt og et blad som nytes her ute i dekkstolen med et blomstrende epletre over hodet og strålende solskinn og 30 graders varme....kan man ha det bedre da? For min del er slike stunder så verdifulle og gyldne.


Ønsker dere alle ei herlig, blomstrende helg! Her blir nok ikke været på sitt aller beste, med sur og kald vind. Men når ikke temperaturen ikke er så høy, holder jo epletreblomstringen seg iallefall litt bedre. Man får se det positive i det...  Ha det fint og god helg!


Klem Trine10 kommentarer:

liven sa...

Heisann

Nydelige bilder fra hagen!!
Liker turkis jeg...spesielt på sommerstid...så synest møblene var kjempefine!!
Koselig med lekehytten og de fine sakene du har der :)

Ønsker deg en fin helg Trine
klem fra meg!!

Monica fra Koseleg sa...

Hei igjen Trine!
Så flotte Bilder fra hagen din- jeg elsker stemningen i bildene/ hagen din!
Kjempekoselig med nytt innlegg fra deg- ja det har virkelig vert deilig med noen varme solfylte dager- men nå er det grått og vått en periode fremover- i alle fall her hos oss- håper solen og varmen kommer snart tilbake.
God Helg!
Mvh Monica

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan!

Ah, så fine og stemningsfulle bilder! Tenk nå er det juni igjen, på an igjen med hagearbeid igjen, aldri fred å få, haha!

Klem

liven sa...

Hei igjen Trine!
Denne boken er kjempefin...ellers er det lenge siden jeg har kjøpt noen bøker....
Kan anbefale Sanselig Sommer ja...og etterfølger kommer til vinteren.
Nå holdt jeg på å glemme "Sjarmerende uterom"....den er jo bare koselig!
Ellen Dyrop vet du....

ha en fin lørdagskveld
klem!!

Grip dagen sa...

Oj, her skulle jeg ha kommet på epleslang til høsten!
Jeg elsker nemlig å lage eple-gele, men har ikke mange epler selv...
Må alltid fly rundt i bygda på let etter epler.
Dette er ei flott tid. Og ingen ting er bedre enn å tilbringe den ute i hagen. Vi er også ute så mye vi kan. Helt topp å nyte alt som gror og som springer ut nå. Jeg føler meg rik!
Flott å se bilder fra hagen din. Det er mye lekkert du har laget til. Koselig med de gamle møblene som står rundt.
Blomsterhilsen fra Marit

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Hei Trine!
Du har så vakker hage. Du lager så fin stemning. Her måtte det være koselig å være! Hva er vel vakrere enn epletrær i full blomst. Flotte bilder!!
Nå venter vi alle på den gode varmen skal komme tilbake.

Ha en flott, ny uke!

Klem fra Hjørdis

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Nydelige blomster og bilder. Ønsker deg en god mandag !

Brunt sukker sa...

HER MÅTTE JEG BARE LEGGE MEG TIL MED EN GANG....SÅ FIN OG ISPIRERENDE BLOGG FOR MEG SOM BARE HAR HOLTPÅ I NOEN MÅNDER MVH ELI:))

liven sa...

Snart i juli måned Trine...ønsker deg gode sommerdager og en fin ferie :)
Klem fra meg!!

Hege Isabelle sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.