mandag 9. juli 2012

Er det mulig?

Det er fantastisk å vandre rundt i hagen og plukke inn favnen full av vakre og svære pioner. Tenk at det faktisk er mulig å høste noe så slående oppfriskende fra egen hage! Jeg synes det er utrolig herlig å kunne komme inn fra hagen og sette frem en slik bløtkakebukett som resultat fra hagerunden. I disse dager kan jeg klippe av pioner med god samvittighet. Det har jo regnet i bøtter og spann, og de store, tunge pionhodene har veltet og lagt seg mot bakken, til tross for forsøk på å støtte dem. Her synes pionene Sarah Bernard, Raspberry Sunday, men den mørkeste vet jeg ikke. Det er en gammel pion jeg var så heldig å få av en lærer til min mellomste sønn.


På lørdag var jeg med moren min på en liten handletur, og kom hjem med litt pastellfarget smågodt fra blant annet Green Gate. En liten duk med det skjønneste mønster og farger, og et par sommerlige kopper fra Udesen Danmark som jeg synes var lekre til. Med et par-tre pioner i koppene, ble det plutselig litt nytt og koselig på langbordet. Det er jo ikke så mye som skal til, før man kjenner at det blir litt forandring, og de herlige rosa- og blåtoner gir en god sommerfølelse på kjøkkent.
For meg er sommeren den desidert fineste tiden på året - selv med kragebeinsbrudd. Jeg har stort sett rolige og gode dager. Jeg pusler og stuller litt ute og inne, koser meg med gutta mine, blomster, lesestoff om hage og interiør, og leser bøker. Et kjempekoselig kafèbesøk på Skafferiet på Helgøya har det blitt de siste dagene, et par små handleturer i interiørbutikker og en båttur med familien på bølgan blå (vi har kjøpt oss en liten båt til hyggelige båtturer på Mjøsa. At vi fikk motorstopp der ute snakker vi ikke om...nybegynnerproblemer... ).   :-)

Takk for gode og hyggelige hilsner dere skriver til meg på bloggen min. Jeg setter veldig pris på alle kommentarene jeg får fra dere.
Håper du har det bra der du er, i sol eller regn.

Sommerklem fra Trine

8 kommentarer:

Hulda sa...

Det var noen fantastiske peoner. SÅ nydelig med ulike farger på dem. De passet jo helt perfekt i muggen din. :)

lavendel mio sa...

Wow, snakk om peonbløtkake!!
Heldig du som kan plukke favnen full:)
Jeg har 3 sorter som skal blomstre snart, gleder meg:)
Og så ditt kjempekoselig kjøkken da. Slike kopper har jeg også:)
Ønsker deg en fin uke, klem Hanne

liven sa...

Hei Trine

Nydelige peoner !!
Og så sommerlig og skjønt hos deg....disse koppene ville jeg gjerne hatt.
Må se om der finnes noen som forhandler i nærheten her.....
Ønsker deg fine dager og håper du er frisk og rask igjen snart

Klem fra meg!

Vigdis sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg! Det bugner flott i bedene dine. Akkurat riktige stauder til et koselig sveitserhus. Huset mitt er et kjedelig funkishus, så jeg er litt misunnelig.

merethe sa...

Hallo Trine. Så vakre peoner du har i hagen din. Det er jo en drøm å gå i egen hage å plukke en så flott bukett. Her har jeg plukket roser og andre blomster etter regnet. Det lukter nydelig inne ,både på stua og kjøkkenet. Peonene mine var et sørgelig syn etter våte dager. Men det kommer andre :) så da venter jeg tålmodig på de. I går hadde vi kos besøk og vi fikk tatt en lang hagevandring også. Alltid koselig med folk med samme interesse. :)

Lisbeth sa...

Kære Trine
Hvor er der smukt i din have i denne tid. Pæonerne er så skønne, her er de færdige med blomstringen for i år - tænk så skal vi vente et år igen.
Det var uheldigt med dit brækkede kraveben, men det lyder som om du får det bedste ud af det når nu det er sådan:)

Monica fra Koseleg sa...

Nå ble jeg veldig misunnelig! Neida- men det er vel lov å drømme om selv å kunne gå ut å plukke en lignende bukett?! Nydelig!!!
Håper du er på bedringens veg :-)
Mvh Monica

Catje sa...

Hei! Du som er så flink med blomster: Jeg har tre peon-busker på hytta som blomstret første året, men de tre siste årene har det ikke kommet blomster/knopper på dem i det hele tatt. Noen sier at de står for dypt, men det kan jeg ikke helt skjønne, jeg føler at "rota" stikker opp. Kan det være mangel på gjødsel eller kan det være dårlig vanning (siden de er på hytta og jeg ikke får passet så godt på dem?) Eller har du noen andre forklaringer? Jeg har jo så veldig lyst på flotte peoner! :)