tirsdag 21. august 2012

Blomster i kanner og potter

 Sensommeren er absolutt over oss og man merker at høsten så smått har begynt å banke på døra. I hagen blomstrer noen roser og stauder ennå, men den absolutt fineste blomstringen hos meg er midtsommers. En plante som har holdt koken lenge, lenge nå er urten bergmynte. Det er jo en type oregano som jeg helt sikkert burde benytte meg av mer i matlagingen. Jeg dyrker den i hagen av estetiske grunner fordi jeg liker godt de søte lillarosa skjermblomstene.

Bergmynten er også en yndet blomst blant insekter, og humler og sommerfugler flyr fra blomst til blomst. I helga satte jeg bergmynte og kapsler fra ettårige valmuer sammen i ei sinkkanne, og jeg synes både formen og fargene står godt mot hverandre. De dekorative, grå kapslene kler også svært godt sink.
Den høye sinkkanna liker jeg så godt, den er fin til alt fra pioner, syriner, roser og stauder.

Sensommern byr på sterkere farger, og jeg synes også de dype fargene er flotte nå som vi er kommet såpass langt i sommersesongen. Det er akkurat som om smaken min går i takt med skiftningene i naturen; jeg liker best de sarte pastellene om våren og gjerne mer fargesterke blomster om høsten. Denne nydelige  buketten fikk jeg av ei kjær venninne i helgen. Hun har blant annet brukt cosmos, poppelroser, tvillingblomst, roser og oktoberbergknapp. En herlig gladbukett å sette på bordet! Jeg var så heldig å få to nydelige buketter i helga av forskjellige venninner. Den andre rosebuketten var også helt skjønn, og jeg burde selvfølgelig ha tatt bilde av den før. I dag hadde noen av rosene begynt å falle litt. Uansett er det utrolig koselig å motta hjemmelagde blomsterhilsner fra venninner når man har bedt inn gjester. Man vet jo med seg selv, at det ligger omtanke bak, så jeg setter så stor pris på det.
Jeg tenkte jeg også kunne vise dere pelargoniene mine som jeg lagde stiklinger av i vinterferien. De lever nå sitt gode liv i store krukker på terrassen, og blomstrer godt til tross for at de har vært utsatt for mye regn. Jeg må nok innrømme at jeg synes ikke de har vært på sitt beste i sommer, antagelig på grunn av alt regnet, men nå har de fått en del sol og varme i det siste, så nå kvitterer de med frodig blomstring.
 Jeg synes det er lurt å sette krukkene sammen i grupper, og dermedkan det nesten se ut som man har en pelargoniabusk på terrassen.
 Hverdagen har for lengst kommet i gang, men i dag har jeg fri og ute skinner sola og beviser at  den fremdeles har god varme å by på. Herlig!

Ha en fortsatt fin sensommer alle dere som kikker innom meg her.

Klem fra Trine

11 kommentarer:

Villmarkstausa sa...

Så vakre bilder;-))

Hulda sa...

Virkelig nydelig med blomstrende pelargonier, så store og fine. De blir utrolig store når de står ute slik. Store de jeg har ute her også. Nydelig sinkkanne. :)

A-H sa...

Så flotte blomster, og så store stiklingene dine har blitt!!

Vakre bilder fra ferieturen deres også;)

Klem

lavendel mio sa...

Så nydelige bilder!
Pelargoniene dine er sååå fine. Mine blomstrer også nå, så vi får bare nyte de så lenge som mulig:)
Jeg har denne organoen, jeg klippet de ned og hengte de til tørk...godt på pizza:) Men jaggu er de fine som staude og, så neste år skal de få stå litt lengre:)
Klem, Hanne

Trädgårds/Hage-intresserad sa...

Så koselige venninner du har som kom med så fine blomster!
Pelargonierne ble jo såå fine i gruppe sånn som du viser der!

Monica fra Koseleg sa...

Åh så vakkert Trine og så koselig med en hjemmelaget bukett ( eller to). Jeg forandrer også litt fargesmak etter årstidene- nå gleder jeg meg til høstlyng!
Pelargoniene dine er kjempefine!
Mvh Monica

Tua sa...

Flotte bilder. Bergmynte er jeg også glad i,... jeg og de runde koselige humlene. Sinkkanna er kjempefin både alene og med blomster i.

liven sa...

Hei Trine
så vakkert med zinkkannen og blomstene der!
Nydelig bukett har du også fått, så koselig å få slikt :)
Er også glad i mer fargesterkt nå på denne tiden av året!
Pellisene er jo bare så fine og jeg er imponert over hvor takknemlige de er for litt stell :)
Har ikke kjøpt nye i år, bare tatt stiklinger av de som jeg hadde i kjelleren. Og jammen vokser de og blomstrer i vei !
Nydelige bilder hos deg Trine, og jeg blir alltid så glad når det dukker opp et innlegg hos deg !

Ønsker deg en fin helg
Klem fra meg vestpå :)

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Du har så mange vakre blomster!!!

Og du for en flott båttur dere har vært på. Det er så kjekt, som du selv også sier, å se kysten fra sjøsiden. Så mange idylliske plasser det er!!
Neste år har dere også båt, og da seiler du til Ryfylke:-)

ha en flott helg, Trine!!

Klem fra Hjørdis

Merethe Frang sa...

Hei Trine. Så vakre bilder ...litt av noen pelargonia planter du har. Ja da er sommern straks over...denne har bare flydd avgårde.... og går snart over i høsten.. håper på mange solfylte dager!! :)
Hilsen Merethe

Vigdis sa...

Flotte buketter! Man må nyte hagen inne også!