tirsdag 9. oktober 2012

Høst i huset

Det er høstferie og aktivitetsnivået synker. Det kjennes deilig etter travle uker. Høsten er på sitt vakreste akkurat nå. Naturen gløder i fargesprakende farger og været har vært gnistrende flott i dagesvis. Jeg kjenner at naturen inspirerer meg til å skape mer lunhet og høststemning innendørs også. Jeg liker jo så godt å bruke naturmaterialer innendørs, og hadde lyst på å tilføre et mer høstlig og varmt preg i huset. 
 


Saueskinnsfellen er god og lun og jeg har fått så sansen for disse fellene, både i lyst og mer brunlige nyanser. De tilfører en deilig og myk lunhet i stua. I hagen har bourbonrosa Louise Odier fremdeles blomster å by på som er kjærkomment å putte i vasen.

 
 
 
Lønnetreet er jo blant de trærne som får de vakreste høstfarger, og med noen greiner fra ei viftelønn i sinkkanna ble det straks litt mer høstlig innomhus. 
 
 
Sommerlige tepper og quilter har blitt byttet ut med varme ullpledd i naturtoner. Pleddet over pallen er et gammelt pledd fra besteforeldre til mannen min, mens pleddet til høyre i sofaen er et helt nytt pledd som vi fikk av ei koselig venninne da vi feiret 40 årsdagen vår i sommer. Det er et ganske tynt, men veldig mykt pledd i alpaccaull, som blir deilig å bre over seg på kjølige høstkvelder. 

 
Rosen Louise Odier har nydelige farger i nyanser av rosa og lilla. Her står hun i vase sammen med et par små kvister av viftelønnen, og på fatet har jeg lagt noen kongler som ble plukket på fjellet i helga. 

Det lysner av dag utenfor stuevinduet.  Da minstegutten våknet i dag tidlig og kom ned i stua med tente lys og grålysning utenfor vinduet, fikk han skikkelig julestemning. En av de beste følelser jeg vet er akkurat den...julestemningen..... Litt tidlig, men jammen går det fort!
 


Kvist og kvast i stua. Brunlige og rustikke naturmaterialer møter finere materialer som prismer, glass og malt panel. Kontraster mellom røft og sart er med og skape stemningen jeg gjerne vil ha.


Lysekrona kjøpte vi på antikkmarked i Nice for fire år siden. Den er vi glade i, og synet av den minner om en opplevelsesrik og herlig ferietur til Provence. 
 
 
 
Morgenen er i ferd med å bli dag, og jeg vil til slutt ønske deg en fantastisk dag!!!
Jeg får noen gode venninner på besøk i kveld og gleder meg til det. :-)
 
 
Klem fra Trine
 
 


8 kommentarer:

Hulda sa...

Så koselig i stua hos deg. Innbydende og lunt. Flott med saueskinnene du har i stolen. Har to slike i stoler i lysthuset. Flott måte du har pynta med naturmaterialer. Ordentlig vakkert med gylne blader og kvister.

Det er sant, det er ikke lenge til advent nå. :)

katrine sa...

Hei! Kjempefinebilder! Utrolig stilig den sjenken din! Katrine

stallnilsen sa...

Så koselig du har det, skikkelig fint høst preg har du fått frem i stua di, varmt og koselig.

Høsten er bare fin med alle sine varme farger.

Jula nermer sæ fort, æ liker også godt den tia.

Ha en fin tirsdag, og kos dæ med venninne besøk.

Hilsen Lisbeth <:)

Tante Titti sa...

Så koselig en stue du har!! Virkelig lun og god stemning. Jeg er veldig glad i de samme fargekombinasjonene, og har også byttet ut sommerens tekstiler med pledd og skinn.
Ønsker deg mange flotte oktoberdager! Nyt høsten!
Titti-klem!

MarJE sa...

Hei,
Så koselig lun stove og fint pynta med haust tema i varme tonar.
Skikkelig kos å sitte der og nyte haust kveldane.
Ha det fint.

liven sa...

En aldeles nydelig stue du har Trine!
Lunt og koselig!
Fine tekstiler, og prismekronen er jo flott!
Jammen skal jeg å plukke viftelønn i hagen....takk for inspirasjon, den står jo på sitt vakreste nå!
Allerede langt i oktober, tiden suser...la oss nyte høsten en stund til :)
Klem!!

Monica fra Koseleg sa...

Herlig med naturfarger synest eg -spesielt no om hausten. Kjempekoseleg stove! Tida går fort- vi er i midten av oktober alt-Ikkje lenge igjen til advent- Gledar meg!
Klem frå Monica

Alvas hobby sa...

Utrolig høstkoselig i stua hos deg!
Så vakkert pyntet med naturmatrialer, du har fått frem den gode stemningen i bildene dine:))