tirsdag 25. september 2012

Epleinnhøsting og høststemning

 Det er tid for epleinnhøsting, og i går var det en strålende dag for slikt. Sola både skinte og varmet, og det var en helt nydelig høstdag. Som jeg har sagt mange ganger før, er vi jo så glad i disse gamle, knuderete epletrærne vi har i hagen. De gir liv og karakter til hagen vår, er vakre sommer som vinter, og ikke minst om våren når de står i blomst og om høsten når de bugner av epler.   
 
 
 Det gir en god følelese å kunne høste frukt fra egen hage og fylle kurver med saftige, gode epler. Denne kurven er fylt med eplesorten Sefstadholm som er en gammel eplesort i Norge. Vi er så heldige å ha hyggelige naboer som er interessert i epledyrking og anvendelse av disse. De har utstyret som trengs til å lage den herligste epledrikk. Eplene fra hagen vår blir derfor til den deiligste epleråsaft som smaker helt fortreffelig. I epleråsaften tilsettes ingenting, og saften er dermed 100 % naturlig. Det er utolig fint å kunne få brukt epleavlingen på denne måten, og slippe å la dem råtne på trærne.

 
 
 
 
Uthusveggen er for lengst kledt i høstskrud i form av eføyen som viser seg på sitt aller vakreste.Plantebordet på uthusveggen har byttet ut stemorsblomstene (som forøvrig har gjort en fantastisk jobb i hele sommer) med sedum i den hvite trekassen og terracottapotten. En hortensia ruver i sinkbøtta og fungerer som den mest iøyefallende blomsten på bordet for tiden.

 
 
Rustikke trekasser, terracottapotter, sink, blomster og glass preger plantebordet mitt.Høsten er her med vakre farger, modne åkrer og skarpere luft. Skurtrøskeren som jobber med innhøstingen på jordene i nærheten, biene som surrer over plantene i bedet og sola som gløder gjennom et gyllent bladverk på trærne. Jeg fanger inn noen øyeblikk nå og da, tar meg tid til å se, lukte og sanse den nydelige, skiftende naturen. Hverdagen krever en til det fulle, og det er viktig å stoppe opp av og til og være tilstede. De gyldne hverdagsøyeblikkene er med å gi ny energi og mening i tilværelsen.

Ønsker alle som leser bloggen min gode høstdager fremover.
Klem Trine

3 kommentarer:

Mariann sa...

Flott eplehøst hos deg! Det er veldig tilfredstillende å få nyttet avlingen på en bra måte.
Nydelig villvin! Den rosa pelargonien med de variegerte bladene var også veldig lekker!

liven sa...

Nydelige bilder fra hagen....så fint det ser ut og så fine farger som det er hos deg. Villvinen er jo bare vakker!
Kjekt å få laget saft av eplene.....det er jo måte på hvor mange eplekaker og paier man kan lage da :)
Koselige saker langs veggen din også.
Takk for inspirasjonen Trine!

Her har det blåst noen voldsomt idag, så her ligger det strødd ute....fikk heldigvis reddet et gammelt vindu i siste liten :)

Klem fra meg!

Emmas hvite borg sa...

Herlige bilder av hagen!
Og såå masse epler da, det er høst for meg :)
Vil du vinne et års-abonnement på BoligPluss
kan du prøve lykken inne hos meg nå :)
Klem Anette ♥