tirsdag 15. januar 2013

Nyervervelse på kjøkkenet

I det forrige innlegget mitt, fortalte jeg at vi hadde kjøpt noe nytt på kjøkkenet, og nå skal du få vite hva det var. Like før jul kjøpte vi oss en fin, kremhvit kaffemaskin. Vi har lenge ønsket oss en kaffemaskin, og da vi kom over denne til en god pris, var det gjort. Nå har den fått plass på kjøkkenbenken vår, du ser den til venstre.
 
 
 
 
 
 
 Vi ønsket oss en kaffemaskin med nostalgisk utseende og likte veldig godt denne fra Nespresso. Den har fine runde former i retro stil, og jeg liker også den blanke cremfargede finishen.  Om man ønsker kaffeespresso setter man kaffekoppen på den på den øverste hylla eller man kan velge lungo med større kopp. Man kan også velge hvor sterk kaffe man ønsker på en skala fra 1 til 5. 
 Jeg er egentlig ingen skikkelig kaffejente, men etter at vi fikk maskinen i hus har jeg økt kaffedrikkingen min betraktelig. Denne kaffen er så god at jeg kan ta en kopp uten å måtte ha noe til, jeg har nemlig bestandig måttet ha en liten søtbit til kaffen tidligere. Man velger seg en kapsel og sekunder senere har man en rykende utsøkt kopp kaffe klar.
Koppene på bildene er Wedgewood serviset mitt, Edme, som jeg synes er utrolig fint. Det er tidløst, klassiskt og med gammet engelsk design, helt tilbake fra 1906.

 
 
 
 
 Det er kalde januardager om dagen, og når jeg er hjemme liker jeg å fyre med ved i den gamle rundovnen vår og tenne lys i huset. Det er deilig med lunt og varmt innendørs når kulda biter skikkelig i kinnene ute. Og selvfølgelig lage seg en god kopp kaffe foran en knitrende vedovn etter middagen, eller en kopp te som jeg også liker godt.
 
 
 
 
 
Ha fortsatt noen fine januardager! Kos deg med varm kaffe i kulda!

Klem Trine

17 kommentarer:

Bestefars Verksted. sa...

Så fiiiin den var !! Vi har en annen utgave,men samme merket. Og som deg,så er jeg også blitt hekta.......og jeg drakk aldri kaffe før !!! Nå blir det fort 5-6 pr dag......og da helst Indrya eller Rosabaya,som jeg tar uten melk. Vil jeg ha en med melk,-og bittelitt sukker...da tar jeg Ristretto eller Arpeggio !! Mmmmmm,snadder :)
Din var jo så fin design på,passet som støpt,i ditt nydelige,nostalgi-kjøkken !!! Ha en toppers dag :)

Nana, Drømmehaven sa...

Hej! Jeg har lige fundet din blog og synes at det er lidt sjovt at vi lige inden jul købte præcis samme kaffemaskine som jeres. - I har vel ikke også Kitchen Aids cremefarvede røremaskine? - Den har vi nemlig, og de klæder hinanden de to maskiner :-) Nå, men nu melder jeg mig som fast læser her hos dig og sætter din blog på min blogliste. Og så vender jeg tilbage og læser mere :-)

Winkel's Crazy Ideas sa...

Den var veldig fin! Liker kjempegodt det litt nostalgiske utseendet, passer veldig godt på kjøkkenet ditt. Pam :-)

lavendel mio sa...

Ja, den var bare så lekker:)
Jeg liker ikke de store svarte monstrene som skal stå på benken, men en slik kan jeg godt ha stående:) Takk for tipset, har bursdag snart:))
Koselig kjøkken du har.
Klem Hanne

Julie sa...

Ja, det var er fin kaffemaskin!
Ønsker deg en NydeligFlott kveld!
Klem fra Julie :-)

Ingvild-Christin sa...

Så koselig kjøkken du har :)
Jeg må se meg rundt på denne bloggen og legge meg til som følger.
Ønsker deg en flott kveld :)

liven sa...

Hei Trine
Ja tenk...nå er vi kommet halvveis i vintermånedene....
været her er nydelig men iiiskaldt!!
En kjempefin kaffemaskin, delikat er den og glir fint inn i interiøret hos deg !
Så koselig på kjøkkenet ditt....kommer gjerne å tar en kopp kaffe sammen med deg der :)
Edme er så koselig synest jeg. Tenker å tipse min eldste datter om dette serviset, hun ville begynne å samle på noe.
27 år...så hun begynner å bli voksen da :)
Ønsker deg en fin vinteruke Trine
Klem fra meg!

Monica fra Koseleg sa...

Hei Trine!
Den kaffimaskinen var fin du- passer godt inn i det koselige kjøkkenet ditt!
Vi har serviset Queens Plain- det har samme farge som Edme, men med bølgete kanter og uten "riller" , men jeg har bestandig likt Edme veldig godt også.
Her har jeg og husbonden akkurat kommet inn igjen fra tur og jeg koser meg foran vedovnen i stua med en kopp Irish coffé :-) Godt det også :-)
Ha en fortsatt fin uke!
Klem fra Monica

Tante Titti sa...

Åååå så fin!!! Jeg som hadde bestemt meg for å stryke kaffemaskin av ønskelisten min må vist skrive den på igjen.. hehe... Denne var jo rålekker!!
Titti-klem!

Hespe sa...

Ja, dette var jo en lekker liten sak!! Skulle gjerne hatt en slik jeg også, men hos meg er det ikke benkeplass til overs - dessverre!!

Fin onsdagskveld til deg!

Klem fra Hildegunn

Anonym sa...

Takk for herlig blogg - og gratulerer med kaffemaskinen!! Jeg har - inntil nå - nektet å vurdere å bytte ut trakteren vår med en kaffemaskin; jeg har syntes at utseendet på disse maskinene har "krasjet" fullstendig med den landlige stilen vi har her i tømmerhuset vårt fra 1917 (ikke det at en trakter er særlig lekker heller, da). Men, din kaffemaskin er bare helt nydelig, så nå er jeg i ferd med å kapitulere, kjenner jeg. Og, som Nana, Drømmehaven, har vi også en cremefarget Kitchen Aid, og vi tror at denne kaffemaskinen ville passe supert inn hos oss. Nå har vi lett på nettet etter den creme-fargede varianten uten å finne den. Kunne du si noe om hva modellen heter, og evt. hvor den er kjøpt? Ville bli kjempeglad for det!
Hilsen Tine S, Elverum

Anonym sa...

Hei Trine!!

Jeg hadde ikke telefonnr ditt så sender deg en melding her:) Takk for sist! Det var veldig hyggelig å komme innom dere med Alfred! Huset deres er kjempekoselig! Ble veldig inspirert av å se din kreative sans for interiørstyling! Vi har åpnet atelieret mitt på Finsalsveen for malerier, kaffe og vafler og har åpent søndag fra 11-14:) Håper dere vil komme! Ta en titt på Facebooksiden min:
http://www.facebook.com/ArtByPiaHaugseth
Håper vi sees!! Send meg gjerne en sms på 98645298:)
Klem, Pia.

Trines Hus og Hage sa...

Hei Tine fra Elverum

Så hyggelig at du likte kaffemaskinen vår så godt! Den er kjøpt gjennom elkop.no og heter Nespresso Maestria.
Det hørtes ut som den passet perfekt inn i det gamle tømmerhuset deres. ;.)

Håper du finner den. Lykke til!

God helg og hilsner fra
Trine

Underberget sa...

Mmm, lekker maskin og kaffen smaker sikkert kjempegodt:-) Veldig fin blogg du har og jeg legger meg til som følger så jeg finner tilbake til deg igjen:-) Ser du blogger om hage også og ser fram til å følge deg videre!
Klem fra Berit

Anonym sa...

Hei Trine, og tusen takk for hyggelig svar! Nå skal det nok bli kjøkkenmaskin i heimen. Gleder meg til den kommer 'hjem' til kjøkkenbenken vår, og til å drikke god kaffe også, da, selfølgelig :)

Ha en god helg! Glad hilsen Tine S

Anonym sa...

Hei Trine, og tusen takk for hyggelig svar! Nå skal det nok bli kjøkkenmaskin i heimen. Gleder meg til den kommer 'hjem' til kjøkkenbenken vår, og til å drikke god kaffe også, da, selfølgelig :)

Ha en god helg! Glad hilsen Tine S

Anonym sa...

Hmmm... selVfølgelig, selvsagt :)Tine S.