onsdag 20. februar 2013

Mot lysere tider

Sola skinner fra skyfri himmel om dagen, og det er så vakkert vintervær at jeg blir helt henført! Det kjennes så utrolig godt når sola står på og man kjenner den gode varmen i fjeset.
Jeg har småpuslet litt, og pelargoniene mine har fått komme tilbake i stue og glassveranda. De tørre bladene er fjernet og noen har blitt klippet. Det er noe optimistisk og vårlig med å både lyset og planter inn i stua igjen, og jeg må si jeg liker det skikkelig godt.
I en årerekke nå har vinterferien vært startskuddet for pelargoniene mine. Da pusses de, vannes godt, tas ned i varmen og da lages det stiklinger for nye, store planter som pryder glassveranda og terrasse sommerstid. Stiklinger av pelargonium kan absolutt anbefales, det er en enkel og billig måte å få mengder med planter på. I fjor laget jeg et innlegg på bloggen min,"Vinterferitid er stiklingtid", og er du interessert i å se bilder av vakre pelargonier og hvordan lage dine egne stiklinger, kan du se innlegget her.


 

Jeg kjøpte en raus bukett med tulipaner da vi kom hjem etter ei fin helg på fjellet. Her ser du en fargerik tulipanbukett mot glassverandaen, som nettopp har fått flere pelargonier på plass i vinduskarmen. 
 


Den nærmeste blomsterforhandler der jeg bor, dyrker tulipaner i egne drivhus og disse er derfor knasende sprø og ferske blomster. Jeg prøver å være flink og huske å sette tulipanene i kjølerommet om natta og om dagen når vi er på jobb, og pleier jeg å ha tulipanene mine omtrent i to uker. Litt snitting av stilker og skifte av vann av og til, vet jeg også de er takknemlige for.


Fint fargespill mellom puta i glassverandaen og nyinnkjøpte tulipaner. Ah, jeg får herlige vårfornemmelser!Ønsker deg som titter innom noen fine dager - om du har vinterferie eller ei!   
Herlig er det iallefall at vi går mot lysere tider!!!

Klem Trine

8 kommentarer:

Hulda sa...

Dette var vårvakkert! Så fint å se pelargonier igjen. Skal ta mine opp fra kjelleren i starten av mars. Herlig bukett tulipaner du har kjøpt. Bildet av tulipanene og stolen i bakgrunnen var så fint. Flott stemning.

Vivi sa...

Ja, nå går det virkelig mot lysere og bedre tider. Koselige bilder du viser!

Klem Vivi

liven sa...

Hei Trine

Så nydelige bilder, nå fikk jeg vårfølelse! Grønt er skjønt!
Skal ta mine opp fra kjelleren, og håper på det beste :)
Kjekt å ha en skikkelig blomsterforhandler i nærheten...da kan jo ikke blomstene bli friskere :)
Tenker det er godt med vinterferie og deilig når solen skinner...både for små og store!
Mine barn er jo store og da får de jo ikke vinterferie lenger. Datteren min skal levere sin Bachelor-oppgave i dag....:) Godt for henne, og godt for meg , for da får jeg spisebordet mitt tilbake. Svære bunker med bøker har ligget der siden jul :)
Ønsker deg fine dager..siste rest av februar :)
Klem!

Underberget sa...

Jeg skal hente pellisene mine opp fra kjelleren i dag:-) Ønsker deg en glad og fin dag!

Mette sa...

Ett herlig og vårlig innlegg fra deg! Pelargonier er selve symbolet på vår, når de står i vinduskarmen og solen skinner inn!
Vakre bilder av herlige tulipaner! En av mine favorittblomster.
Ha en fin dag!
Mette

Inger Marie sa...

Hei Trine:)
Så fine bilder!..det å ta frem pelargoniene er første vårtegn for meg:))
Snart er vi der..i våren...gleder meg:))

Anonym sa...

Så koselige "lyse vårtegn".... dette blir jeg glad av å se :-)

Monica fra Koseleg sa...

Kjenner på vårfornemmelsen eg og! Granium og tulipanar, sola skin i vinduskarmen- herlig!
Ønsker deg ei flott ny veke!
Klem