onsdag 1. mai 2013

I en grønn fase

Ah, det er så godt at det er vår!!! I glassverandaen min begyynner det å bli ordentlig frodig og ordentlig grønt. Forrige helg satte jeg inn et nytt grønt bord som jeg nylig kjøpte på loppis. Jeg er rett og slett inne i en grønn periode for tiden, både klær og interiør har blitt grønnere i det siste. Så dette bordet synes jeg derfor var ganske så fint, og det var dessuten koselig å få litt forandring inn i glassverandaen.
 
 
Pelargoniumstiklingene jeg tok i vinterferien, har blitt pottet om, og begynner virkelig å vokse til. På det nye bordet mitt står pelargonium i forskjellige potter og kasser. Det første året vi bodde på det lille småbruket vårt, malte jeg terracottapottene i grønt og blått. Faktisk husker jeg at jeg satt utenfor huset og malte akkurat på 1. mai for 17 år siden. Pottene har stått oppbevart i uthuset i åresvis, men denne våren har de plutselig fått audiens innomhus. Jeg kjenner jeg er mer åpen for litt farger nå enn tidligere, og synes plutselig at pottene er litt tøffe og rustikke med sin avskallede maling.
Det er herlig å se hvordan plantene vokser og trives i den solfylte glassverandaen.
Jeg sår litt hvert år, og i år er intet unntak. Jeg bruker bare minidrivhus i vinduskarmen, og det går greit, selv om jeg absolutt kan drømme om et lite, engelskinnspirert drivhus. Et grønnmalt et skulle det bli, i dus grønnyanse på tegelsteinsmur og rutete vinduer.... Snart må disse små prikles, og da begynner det å bli trangt om plassen i glassverandaen.....


Takk for at du tittet innom her! Så får vi håpe på en herlig maimåned med masse sol, vekst, blomstring  og gode stunder! :-)

Klem Trine

11 kommentarer:

liven sa...

Et nydelig grønt innlegg!
Bordet ditt var kjempefint...et godt funn Trine!
som det vokser og gror hos deg også...mine pelliser er ikke så verst heller. Gjødsler du de mye? Gjødsler ikke hver gang for tenker at det da blir så mye bladverk...eller er jeg på villspor ?
Nå kom jeg på erteblomstene igjen også..har ennå ikke kjøpt. Håper det ikke er for sent.
Veldig kjekt at du er på Insta nå. Synest det er greit selv om det ikke er like koselig som blogging :)
Sees
God klem!

Jannibele sa...

Ja, nå er virkelig våren kommet. Så frodig og fint du har det hos deg. Nå er det bare å glede seg til dagene som kommer og alt som vokser og blomstrer rundt oss. Helt herlig! Ha en fin kveld. PS. Har lagt deg i bloggrullen min. Liker bloggen din så godt:)

RitaLita sa...

Og der fant jeg en veldig fin blogg jeg vil følge :-)
Har lagt deg til og gleder meg til å leser mer, spesielt om pelargoniene dine. Flotte bilder!
mvh Rita

Anonym sa...

Beautiful! Slávka

Monica fra Koseleg sa...

Hei Trine! Den glassveranden må virkelig vere ein herlig plass å oppholde seg! Eg dyrkar også mine små i minidrivhus i vinduskarmen- fekk ei ladning med gamle leirkrukker med mamma som ho hadde tenkt å kaste- så no er eg berga ei stund til-det vert fort trangt om plassen! Drivhus hadde verkeleg vore tingen! :-)
Klem

Lisbeth sa...

Det ser dejligt og frodigt ud. Bordet er rigtig fint:)

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Hei Trine. Så fint det vokser hos deg. Skulle gjerne hatt den flotte glassverandaen din:) Ellers går vi med samme ønskedrøm når det gjelder veksthus (eller orangeri hvis vi holder oss til den mer fornemme sjargongen:-)) Småruter, grønnt treverk, gammel dør og teglstein. Plass til langbord:) åhh - drømme, drømme:)
Og for et koselig bord du har funnet! Jeg har også kjøpt inn grønnmaling klart til å male om bord og krakker.

Ha en flott helg, Trine!

Klemmer fra Hjørdis

Merethe sa...

Så koselig det er i glassverandaen din. Her holder jeg på med å få plantene ut i drivhuset. Blir mange turer :) Godt nå når det blir varmere.Stilig bord du fant deg på loppis. :)

Grip dagen sa...

Grønt er skjønt, heter det.
Jeg er også inne i en grønn periode. Mosegrønn genser er strikket, militærgrønne klær er blitt kjøpt. Og best av alt, ute i hagen er det mange grønne vekster som nå er klar til å plukkes og spises! Lykke!
Ramsløk, gressløk, løpstikke og -IKKE i hagen: skvalderkål. Nam-nam!
I morgen skal jeg lage årets første rabarbrasuppe! Da er det vår!
Klem fra Marit

Maria Christensen sa...

Hej
Sikke en fin blog! Jeg har tilmeldt mig som fast læser, og glæder mig til at følge den.

Maria - den eksperimenterende have

Maria Christensen sa...

Hej
Sikke en fin blog! Jeg har tilmeldt mig som fast læser, og glæder mig til at følge den.

Maria - den eksperimenterende have