tirsdag 27. august 2013

Sensommerhagen med innendørs

For lengst på tide med et livstegn fra Trines hus og hage igjen. :-)
Jeg har flere ganger denne sensommeren tatt med meg kurven min ut og plukket den full av blomster til å lage rause buketter til kjøkkenøya inne. Som jeg har nevnt flere ganger før her på bloggen min, er det å  kunne gå ut i hagen med en kurv på armen og beskjæringssaks i hånda og klippe blomster til å lage buketter av, en av mine store gleder ved å ha en forholdsvis innholdsrik hage. Jeg har absolutt ingen sensommerhage, heller en forsommer- og midtsommerhage, men ønsker å ha nok blomster i hagen hele sesongen slik at jeg med god samvittighet kan klippe litt her og der og legge i kurven.
 
 
 Her har jeg satt frøkapslene til avblomstrede valmuer, eplemynte, stormarikåpe, kattehale og rosespirea i sinkkanna mi på kjøkkenøya. Denne buketten holder seg temmelig godt og står like fin i dagesvis.Jeg har latt meg fascinere av blomstenes vakre form og farger og mot den snart 100 år gamle murveggen vi har i kjøkkenkroken.
Frøkapslene til valmuene er utrolig dekorative å bruke i buketter. De blir jo værende slik når de er avmodnet, og kan gjerne brukes alene i ei mugge eller lignende uten vann. Da står de så lenge du vil ha dem der. Lurt å drysse av frøne før du bruker dem i buketter, ellers kaster de frøene sine på bordet.

Den gamle blå stolen har en så skjønn blåfarge, og jeg elsker den mot murveggen og som en herlig fargeklatt i kjøkkenet vårt.
 
 Hagesesongen er heldigvis ikke over enda, og det er bare å gå ut og plukke, nyte, stelle og la seg inspirere av alt det vakre som finnes der ute akkurat nå.

Ønsker deg en herlig augustdag!
Klem Trine

7 kommentarer:

Villrose sa...

Ååå, så fin den buketten var mot murveggen! Stolen også.

Nå ble jeg inspirert til å plukke inn litt :-)

Catje sa...

Nydelige blomster. Plukkeblomster står på ønskelista mi over hva jeg vil ha i hagen når vi for alvor begynner med beplantning neste år. I tillegg til at jeg har lyst på litt gammeldagse blomster. Noen tips til noe av de mindre vanlige? Peoner, ridderspore, løvemunn, revebjeller, hortensia og syriner og selvsagt roser står allerede på ønskelista, men det er sikker mange jeg ikke har hørt om en gang, som hører til i en gammel hage.

liven sa...

Kjempefine bilder Trine!
Nydelig fargerik bukett, og så fint med murveggen i bakgrunnen :)
Stolen trenger jeg vel ikke kommentere engang...hihi...
Har ikke så rikt flor, men roser plukker jeg nå :)
Ønsker deg fine sensommerdager... synest det er vemodig at sommeren nå går mot slutt!
Burde vel egentlig bo i sydlige strøk fra oktober til mars jeg!
Klem fra meg

Monica fra Koseleg sa...

Eg likar så godt muren din og den koselege blå stolen. Flotte fargar!
Eg kosar meg også veldig med å plukke inn blomster frå eigen hage. I år har det vore mykje revebjeller med diverse tilbehør.
Klem

MODERN COUNTRY sa...

Hei Trine !

Jeg var jo nettopp inne hos deg. Jeg tenkte mens jeg leste, at så glad blir jeg også av plantene rundt meg. At man bare kan plukke med når en har lyst. Vi har ikke så mange blomster i hagen og det er heller ikke så fargerikt som i kanna di, men jeg blir glad av de få plantene jeg har allikevel :) Avblomstra Valmuer synes jeg er kjempefine, en enkel i en vase blir jo bare ett flott stilleben. Veldig nydelige bilder og en herlig mur i bakgrunnen.

Du må ha en fin uke du også. Synes vi er så heldige med sommeren i år. Takknemlig hjerte :)

~ Aina ~

Jannibele sa...

For en lekker bukett som pryder så fint mot murveggen din. Stolen gjør seg virkelig godt mot veggen også. Det er herlig å la litt av hagens skjønnheter pryde inne. Dobbel nytelse:)

Kine sa...

Så fantastiske blomster du omgir deg med!