lørdag 27. juli 2013

Rose i godt selskap

Hei!!! Det er liv i meg, skjønner dere. Det ble lenge siden sist. Blogginteressen har liksom ikke vært der, merkelig nok når det er sommer og blomstring pleier jo jeg å ha min glansperiode på bloggen, men det har ikke vært slik i år, så langt. Men her er jeg, har jo holdt på med denne bloggen i hele seks år i vår, og denne pausen som har vært er på ingen måte slutten.
For et fantastisk sommervær i juli, for en herlig tid og for en nytelse å oppleve roseblomstring i hagen igjen. Denne rosebusken vet jeg ikke hva heter, jeg fikk en stikling av naboen for noen år tilbake, men jeg vet det er en gammel sort som har stått hos naboen i mange, mange år. Den har begynt å vokse seg stor her hos meg, og aldri har den vært så flott som i år.

 
Så vidt jeg husker, har jeg aldri hatt denne med på bloggen før (mulig jeg husker helt feil...), jeg har i alle fall ikke vært så begeistret for denne rosebusken som i år. På grunn av det stabile, gode været i juli viser den seg fra sin beste side, den går nemlig lett i ball og råtner om det kommer en del regn. I fjor var den med andre ord, ikke noe særlig å skryte av... Men NÅ, nå synes jeg denne lys rosa, litt frynsete og halvfylte rosa er skikkelig søt og sjarmerende. Den lukter godt også, og til tross for sitt yndige utseende, er den en skikkelig hardfør type.
 
 
 Det var blomstene i denne kombinasjonen som gjorde at jeg gikk og hentet kamerat mitt og ville forevige. Jeg synes min gamle, lysrosa sjarmør var så fin mot tjæreblomsten og den rødbladede blærespirea (jeg tror det er riktig navn, korriger meg om jeg tar feil). Herlige farger som utgjør et godt samspill er det uansett i mine øyne.

Her synes størrelsen på rosebusken, og som du ser er den temmelig stor, og ikke minst blomsterrik.
Her inne i bloggverdenen går livet sin vante gang, selv om sommer er en rolig tid for mange bloggere. Med det fine været vi har i Norge om dagen, må man passe på å nyte sol og sommersysler, og færre ønsker kanskje å sitte foran dataskjermen. Det kjennes i hvert fall bra å ha kommet på banen igjen, og jeg takker dere som trofast har kikket innom meg selv om det ikke har kommet noe nytt på en stund. Hyggelig er det også at flere har gitt uttrykk for at de savner litt hageliv og livstegn på bloggen fra min kant.

Ha en fortsatt fine sommerdager og nyt den deilige julisola.

Sommerklem fra
Trine

4 kommentarer:

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Så koselig med hilsen fra deg, Trine! Må innrømme at du har vært i tankene mine i løpet av sommeren. Har vært innom bloggen din flere ganger. Blogglysten er ikke så veldig stor her heller. Dessuten må jo været nytes.
Nydelig rosebusk! skal si den blomstrer rikt. Her har aldri rosene vært så fine som i år. Skyldes nok kombinasjon av flott vær og rikelig med kugjødsel.
Tenkte først på buskrosen "Dronningen av Danmark", men med nærmere ettersyn er det nok ikke den. Sikkert noen andre som vet.
Takk for titten hos deg!:)
Nyt sommerdagene, Trine.

god klem fra Hjørdis

liven sa...

Heisann
Kjekt å "se" deg Trine :)
En nydelig rosebusk du har der, og så svær da....
Men så har du nok en hage hvor det er god plass!
Tjæreblomsten leter jeg etter hvert år, men har ikke hatt hellet med meg.
Har kjøpt et par nye roser i år, nå står de i blomst. Her er det ordentlig ruskevær nå, og vi er dratt hjem!
Men en fantastisk uke har det vært her vest :)
Blogglysten kommer nok tilbake når været innbyr til mer inneliv....og nå har vi jo instagram også da Trine :)
Skal passe lille gullet mitt denne uken, men på torsdag skal hun starte i barnehagen, så da blir det ikke så mye fremover!Jeg tar ferie i august og en tur til København blir det i midten av måneden :)
Ønsker deg fine sommerdager videre, så sees vi både her og der!
Stor klem fra meg :)

Rannveig Urdahl sa...

Hei!
Du har så fin hage, med mange gamle stauder.
Vil ønske deg og dine følgere spesielt velkommen til staudebyttedag på Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad i Follebu i Gausdal i september.
Mer info på: http://maihaugen.no/no/Aulestad/Hva-skjer/2013/Staudebyttedag/
Mvh,
Rannveig

Marit Helene Gåsland sa...

Ååå så flott, vakre roser og nydelig augusthage.
God lørdag fra Marit.