torsdag 17. juli 2014

Rosefryd på Roseringen!

Så ble det endelig et roseinnlegg som lovet. Finværet gjør at jeg lyster ikke å sitte med dataen, men heldigvis er det bare moro å gå rundt med kameraet og feste frydefull blomstring til kameralinsen. Derfor mangler det ikke på bilder, såpass mange at jeg bestemte meg for at dette innlegget ble kun fra Roseringen. Andre roser i hagen kommer senere.
Håper likevel titten i Roseringen blir et hyggelig besøk. :-)

Jeg har skrevet om Roseringen i hagen flere ganger denne våren og forsommeren, og dette området i hagen er alltid med i sommerens blogginnlegg. Men aldri har jeg hatt så glede av denne sitteplassen omgitt med roser som i år. Grunnen er at jeg har sittet og kost meg der mang en morgen med morgenkaffen - alene eller sammen med min bedre halvdel. En virkelig fin start på dagen!

Roseringen består av denne ringen med brostein, omkranset av roser og ei sittegruppe som innbyr til å nyte duft og vakker roseblomstring. Rundt steinringen plantet jeg for mange år siden seks eksemplarer av Albarosen Dronningen av Danmark. I tillegg ruver en stor Maidens Blush mot høyre, også den en Albarose.

Om du liker roser, skjønner du sikkert at det er veldig hyggelig å sitte her nede. Og den duften! Albaroser dufter helt himmelsk (unntatt Moelvenrosen/Hurdalsrosen)! Stikker du nesa i Dronningen av Danmark vil du kjenne den søte, fantastiske duften som minner om den gamle oldemorhagen! Dronningen av Danmark er jo også en god, gammel rosesort fra 1816. Alle mine Dronningen av Danmark har stått trofast på samme stedet uansett milde eller strenge vintre. Ikke trenger de mye gjødsel, og lite sykdom har den også. Den blomstrer bare en gang og remonterer altså ikke, men hvilket flor når blomstringen er i gang - hundrevis av blomster!

Tettfylt med silkemyke kronblader, mørkest i midten og lysere mot kanten. Yndig og vakker.
Det er koselig å sitte på Roseringen og kikke opp mot huset.

Fargespillet mellom roser, tusenfryd i emaljert fat og de middelhavsblå hagemøblene er ganske så sommerlig og til å bli glad av!Litt utøy på knoppene, men ellers ble jeg fornøyd med bildet. :-)
Dronninger mot en blå stol.Bildet ble tatt etter et lite kaffeselskap for to en sommermorgen... Sommerglede!


Roser er og blir noe av det vakreste som finnes, og jeg bare elsker frodig og vakker roseblomstring. Albarosen Dronningen i Danmark er en viktig rose i hagen min som jeg gjerne gir en hyllest tilbake - den som hver eneste sommer gir meg rosefryd på Roseringen!


Fortsatt gode julidager!
Husk å kjenne duften fra en rose hver dag!

Roseklem fra Trine

8 kommentarer:

Villmarkstausa sa...

Så flott blomstring. Den rosen må jeg notere meg. Middelhavs blått også :-)
Flott kombinasjon....

Underberget sa...

Så fantastisk å ha en slik rosering hvor dere kan sitte ned omsluttet av roser!! Veldig lekkert med de lyseblå hagemøblene også:-) Roseblomstringen er for meg blitt et av høydepunktene i sesongen og jeg har kjøpt flere nye roser i år:-) Utøy kommer man jo ikke helt unna, men pytt. Ønsker deg fortsatt mange fine hagedager framover!
Berit

Den lykkelige Hagen sa...

Utrolig romantisk og lekkert:) Skjønner godt at dere nyter å sitte der.

Inger Marie sa...

Fantastisk trine!
tenk en Rose-ring..og sitte her midt i roseduften må være helt nydelig:)
Nyt sommeren:)

silk flower arrangements sa...

Jeg liker dette blogginnlegget. Det var flott å lese den. Blogginnlegget er fabelaktig jeg må si

Mette sa...

Nydelig med roser !! Herlig kombinasjon med den blåfargen sammen med rosa roser !

Anonym sa...

It's amazing to pay a visit this site and reading
the views of all friends about this piece of writing, while I am also keen of getting knowledge.


My web page - buy instagram likes

Anonym sa...

Hi! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting
a new project in a community in the same niche. Your blog provided us
beneficial information to work on. You have done a marvellous job!


My webpage: wywóz śmieci Poznań