lørdag 10. januar 2015

Starten på et nytt år

Godt nytt år!  Julen er for lengst ute av huset og det kjennes godt det også. Det er jo sååå stas å få jul i hus, men det er alltid godt når man har fått ryddet den ut også. Jeg koser meg med gledesfølelsen av å få pyntet tidlig i desember, men det er nesten like godt å få tilbake normalen i heimen etter nyttår.

Jeg hadde igjen en rød amaryllis i potte med en blomst som fremdeles var frisk og vakker. Jeg liker jo så godt gjenbruk, og vil nødig kaste en blomst som er fin, om det så bare er en igjen. Derfor havnet denne i et lite norgesglass og sammen med et par blader er den fremdeles til glede noen dager fremover. Det store sinkfatet fikk jeg av ei herlig venninne til bursdagen min i høst, og det er anvendelig til så mangt, både ute og inne. Boksen til sweets er også en presang fra henne. Hun kjøpte denne vakre sølvboksen fra Lene Bjerre til meg i julepresang.

Huset er nærmest rensket for blomster, og en bukett tulipaner til helgen er hyggelig å unne seg.


Vasen som tulipanbuketten ble satt i er en stor og ganske tung gammel vase, i sink den også. Den fikk jeg av ei snill dame i høst som skulle kvitte seg med ting fordi huset skulle selges. Vasen stod i garasjen sammen med en del skrot, og dama synes nok det var ganske merkelig at jeg virkelig ville ha den greia der. Men vasen er da litt tøff, er den ikke?

Hjertelykt i bjørkenever er også en nykommer i huset. Den ble opprinnelig tenkt til hytta, men har ikke kommet lengre enn stuebordet hjemme. Så får vi se....kanskje blir det hyttekos av den etter hvert.
Jeg har faktisk enda flere nyheter og det er disse treballene. Hver jul kjøper jeg en liten julepresang til meg selv, og julen 2014 ble dette en julegave til Trine fra Fredrikke (jeg heter jo Trine Fredrikke). Tre baller av barkestrimler passer godt i den mørke årstiden. De er rustikke og gir en stemning av hygge og natur inn i stua.
Tulipaner og sink, og naturmaterialer som bark og never på et rustent matallfat med levende lys. Deilig med helg!  Tulipanene mine er nydelig rosa mot den vakre broderte puta fra svigermor. Utrolig nydelige farger!Takk til deg som kikker innom bloggen din. Ønsker deg ei
god helg!

Klem Trine

7 kommentarer:

Den lykkelige Hagen sa...

Godt nytt år og god helg:)

Liv i Hagen sa...

Smart måte å nyttigjøre en vakker Amaryllis. Det ble så dekorativt. Vasen du har fått ble også flott med nydelige tulipaner. Den broderte puten passer liksom godt inn i det hele. Virkelig fine "stilleben". Riktig god helg til deg.

Prinsesse Elin sa...

Hei og godt nyttår!
Julen ble tatt ut denne uken og det var litt vemodig men også litt deilig. Hadde ikke vært meg i mot å ha jul et par uker til. Her kjøpes det enda tulipaner og amaryllisene står så vakkert her så de får bli stående så lenge de holder seg fine. Etterpå skal jeg ta vare på løken å prøve å få de til å komme opp igjen. Så får vi se om ikke det dukker opp " egen" produserte amaryllis i november
Ha en fin uke. Klem

Parkvegens Hageglede sa...

Godt Nytt År til deg! Så koselig du har pyntet på nyåret. Må si at jeg er svak for den fine "stæsjen" du viser frem!

Jannibele sa...

Godt nytt år! Så lunt og koselig du har laget det til hjemme hos deg. Man får aldri nok av blomster i vaser her og der. De liver opp og bringer farge!

Merethe sa...

Godt nytt år Trine :) Flotte bilder fra ditt vakre hjem. Nå har virkelig vinteren kommet til oss :D flott med snøen som daler. klem Merethe

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Hei Trine og godt nytt år!
Nå var det lenge siden. Tusen takk for varm og god hilsen fra deg! Alltid like kjekt.
Så skjønne bilder fra ditt lune og koselige hjem. Likte godt den fine sinkvasen. Kan ikke begripe at hun ville kaste den. Smart tips med amaryllisen. Mine stod også lenge, men nå måtte de kastes. Flere juleblomster har møtt den sikre død:-) Derfor kjøpes det inn med løkplanter som liver opp fargene igjen.
Du så heldig du er som har to navn (to koselige navn)! Det kunne jeg også trengt i blant:-)

Ønsker deg en fortsatt fin helg!

Klemmer fra Hjørdis