onsdag 27. juni 2007

Min hage i juni - del 2

Det gjelder virkelig å nyte alt det flotte for tiden. Alt man har forberedt i hagen og ventet på. Her kommer en smakebit fra hagen min nå i slutten av juni.

Pionene Sarah Bernard er endelig her i full skrud!
Godt at de kom såpass tidlig i år. Husker i fjor synetes jeg nesten det var litt leit å reise fra dem da vi skulle på ferie. De er vel godt på hell i år når vi drar.
Jeg drasset med meg mye hjem fra Danmarksturen jeg hadde med venninner tidlig i juni. Denne blå postkassa er en av tingene som gjorde at bagasjen min var veldig tung! I fjor kjøpte jeg husnummer-skilt i samme butikk. For noen få dager siden fikk vi hengt opp begge deler. Det ble noe ganske annet enn den postkassa vi hadde, for den hadde forlengst gjort jobben sin. Min kjære har holdt på å sprøytemale stakitten vår i vår/sommer, så det passet bra å kunne henge opp ny postkasse når gjerdet ble så fint og nymalt.
Porten er laget av min gode mann. Han er så flink, synes jeg, og vi er veldig glad i denne porten som ønsker velkommen inn!
Her er et område i hagen som vi kaller roseringen. Her er laget en ring av brostein hvor det vokser roser rundt og ved siden. Bak er Fagerbusk i blomst. Rosen som såvidt har begynt å blomstre rundt brosteinringen er Albarosa Dronningen av Danmark. Den lukter helt nydelig!Roseringen er litt av et syn når alle rosene er i blomst. De gamle hagemøblene har jeg vært så heldig og fått (har skrevet om dette i eldre innlegg i mai).
I går hadde jeg besøk av ei venninne til lunsj. Da satt vi på roseringen og koste oss med salat og hjemmelagde rundstykker. Albarosa Maidens Blush sine knopper velter seg sjarmerende over bordet. Det er så mange knopper, at jeg forventer meg en skikkelig herlig blomstring!


Dette er yndlingsbedet mitt. Her føler jeg det meste stemmer liksom. Det er ulike rosanyanser som spiller på lag i dette bedet. De tre neste bildene er nærbilder fra yndlingsbedet.Revebjelle (Digitalis purpurea) ved siden av vårens innkjøpte wig wam. Venter på at erteblomstene skal innta stativet i større grad.
Jeg er veldig betatt av denne blodstorknebben (Geranium sangineum). Synes de lysrosa blomstene er så søte, veksten er dekkende og bladverket friskt. Den andre rosa er en alunrot (Heuchera), og den er jeg også veldig glad i. Synes de spiller godt på lag, disse to.


Det står en pion i dette bedet også. Den heter Bowl og beauty og da trenger man vel ikke si mer!


Denne dekkstolen er ny av året i min hage. Det er fint å kunne ha sitteplasser rundt i omkring for å kunne betrakte hagen fra ulike synsvinkler. Jeg koser meg iallefall når jeg får satt meg ned her, gjerne med en pute i ryggen, og høre biene summe i rosebusken ved siden av. Det er en doggrose (Rosa glauca). En kvist fra denne stakk opp fra plenen for en del år siden. Jeg tolket det som at det antakelig har vokst en slik rose her på bruket fra gammelt av og satte den på et mer egnet sted. I dag har den blitt en ganske stor busk med blågrønt bladverk og små, enkle rosa blomster i hopetall.


Her er også en av hagens gamle damer. Den er litt av et blikkfang i bedet, denne piontua. Fargen ser faktisk bedre ut på bildet enn jeg synes den er i virkligheten. Men likevel har denne planten stor verdi for meg. Den vitner jo om livet her fra gammelt av.
BEKLAGER at skrift og bilde ikke ble riktig på slutten av innlegget. Jeg har redigert og redigert, men det blir slik igjen når jeg publiserer innlegget.
Ønsker dere alle en riktig GOD DAG! Carpe Diem! Grip dagen!

5 kommentarer:

Tussaluso sa...

Her var den mange fine hagebilder. Roseringer er sikkert ett syn når rosene blømer for alvor. Håper du viser oss det. Den dekkstolen misunner eg deg. Har ønskt meg ein eller to slike lenge. Postkassa som du kjøpte i København passa perfekt på det nymala gjerdet. Ha ein fortsatt fin torsdag.

Kathrin sa...

Nydelig port! Vi skal lage hageport i år, er meningen hvertfall. En sånn skikkelig Astrid Lindgren-sak av en port. Denne inspirerer! Jeg har tenkt buen omvendt fra din, ikke nedover , men oppover. Men din port var utrolig lekker. Deilig for øyet!....(smask!)

Ida sa...

Flotte bilder! Alle rosene og Peonene.
Porten er fin. En fin velkomst inn.... inn til din skjønne hage.
Nyt det.

Mia sa...

Så herlige bilder fra hagen din! Vet ikke hvor jeg skal begynne... den hvite porten og stakittgjerdet var bare en drøm! Og så koselig med den postkassen fra København. Roseringen din er utrolig nydelig, og ikke bare rosene, men den herlige benken også. Som du så i innlgget mitt, så er jeg også veldig glad i Dronningen av Danmark. Jeg har to stk. plantet ifjor, men i år blomstrer de så vakkert allerede (de sturet litt ifjor...) Nydelig staudebed du også har, i alle de vakre rosa fargene.

Cassandra sa...

Vakre pioner! :)