mandag 4. juni 2007

3 ting jeg er glad i!

Jeg har fått i utfordring av Emmeline og MorGrethe å fortelle om tre ting i hjemmet mitt jeg setter høyt. Bare hyggelig å bli utfordret jenter, og her kommer det:

Det første jeg tenkte på var denne rundovnen fra Bærums verk. Da vi kjøpte stedet vårt i 95, var det en ganskel stusselig kamin som sørget for oppvarmingen i huset. Like etterpå fikk vi tilbud fra en av min manns onkler om å få denne rundovnen. Den hadde stått en tid under vann i kjelleren hos onkelen, etter flommen i Østerdalen i 94. Vi tok selvfølgelig i mot den rustne og medtatte ovnen med glede, og min kjære brukte de tre neste ukene på å demontere ovnen og pusse og kitte, sveise og sverte. Etter en del timers arbeid, fremstod ovnen omtrent som vi ser den i dag.

Jeg er veldig glad i denne rundovnen. Synes den er et smykke i stua vår, også så godt som den varmer!!!


Det neste jeg setter veldig pris på, er dette gamle engelske porselens-settet etter min mormor og morfar. De er begge døde, og jeg synes det er så koselig å kunne forvalte disse hyggelige tingene etter dem. Jeg er veldig glad i mugger, og har heldigvis flere, for denne mugga er det bare vi voksne som får håndtere! De små dessertskålene brukes til alt fra skåler til taco, til godteri eller til desserter. Den større bollen brukes flittig til salater eller snacks. Disse tingene er i bruk til daglig og det synes jeg også er hyggelig og et poeng.
Synes det er herlige farger i porselenet og jeg er også svak for dette engelske cottage-mønsteret . For de som har greie på slikt: Under delene står det "Happy England made in England by Johnsonbros. Ironstone". Noen som vet hvor gammelt det kan være?Det var litt vanskelig å velge ut den siste tingen. Det er så mye i huset vårt jeg er glad i. Vi har mye gammelt, både møbler og annet husgeråd. Både mannen min og jeg er veldig interesserte i gamle gjenstander, gamle møbler og gamle hus. Vi har derfor skaffet oss en del gamle ting gjennom auksjoner, loppemarkeder, samlemesser osv. de siste 12 årene. Det er derfor så mye jeg ville ha blitt veldig lei meg over å miste, men falt ned på at det er ekstra spesielt det som jeg har arvet av familie. Det som mine forfedre har håndtert og tatt godt vare på.

Min siste ting er derfor også gammelt poselen etter mormor og morfar. Dette Porsgrunnservise har vi i både kaffe og middag med fat og terrin og det som hører til. Jeg synes både fasong, farger og mønster er vakkert på dette servise.Her er bilde av sukkerskål,fløtemugge og fat som er tatt innefra vitrineskapet. Jeg lar bildet tale for seg selv..., men kan si at det passer meg godt med rosemønster.....
8 kommentarer:

åsemor sa...

Kjemrfine ting du viser, og den ovnen varmer godt kan jeg tenke meg. Her er det et nydelig sommervær , så tiden brukes ute, bloggingen lider nok under det.
Ha ei fin uke :)

Mor Grethe sa...

Hallo Trine. Fint du tok utfordringen. Så fine ting du viser:o) Har lignende suppeskåler i slik engelsk servise, kjmpefine, men desverre spiser vi sjelden suppe. Håper du hadde det supert i Sandefjord. Jeg har fortsatt ikke fått skrevet mail til deg.... det kommer det kommer.... Ha en fin solrik dag i hagen, ja... for det er vel der du er om dagen:o)

Ida sa...

Den ovnen er ett smykke i stua, ja. (:
Flotte serviser du har også. Kjekt når de er arvet. Bringer ofte gode minner med seg også da... (:

Mia sa...

Den ovnen deres er virkelig et smykke! Det er så utrolig flott med slike gamle ovner, vakre er de og varme godt gjør de også. Det engelske blåhvite serviset etter besteforeldrene dine var nydelig også. Koselig med slike arvede ting.

Solstad sa...

Heisann! Her var det masse fint:)Veldig flott blogg du har....fant deg via en annen blogger. Ta deg gjerne en titt innom min blogg:) Klem.

HildeS. sa...

Kjempefin ovn:)
Servisa dine var nydelege, og så kjekt når det er slikt som ein har fått av besteforeldre.

Emmeline sa...

Ja dette var det verdt å vente på, hehe. Imponert over ovnen din, det er jo virkelig et smykke og må jo ha vært et grundig arbeid. De fine servisene dine var også helt lekre, så kjekt at arvegodset blir tatt vare på og brukt ogå..

Du må ha en fin dag i solen.

Hulda sa...

Så flotte ting du viser, nydelig gammel ovn du har! Flott porselen også. Ekstra artig for meg var det å se det serviset med brune blomster, vi har det i hytta. Det er jo bare så fint, og minner meg om da jeg var lita. :)