mandag 28. mai 2007

Velkommen inn

I forbindelse med 17. mai, la jeg ut bilder av inngangspartiet vårt. Tenkte jeg kunne fortsette litt derfra og vise videre inn i entrègangen vår. Den ble ordentlig ferdig i vinter og er det seneste ferdigstilte rommet i hjemmet vårt.Her ser dere inngangsdøra med et litt artig vindu som vi fant på en låve hos en bonde som kjøpte noen møbler fra. Vinduet skulle vi få hvis vi lovte å bruke det! Vi fikk fortalt av dette vinduet fra gammelt av sto i et lite hus i en kolonihage i Oslo. Døra er opprinnelig ei gammel dør som hørte til på et bedhus i Ringsaker.
Velkommen inn!!


Det er en temmelig lys entè vi har. Min kjære mann veldig flink til å snekre (skryt, skryt), og gjør alt av snekkerarbeid selv. Vi er ganske så opptatt av den gamle stilen, og en slik høy brystning var vanlig i sveitserhus. Denne glassdøra er også fra samme bedhus som utgangsdøra vår. Den andre hvite døra er døra inn til et skoskap (utrolig kjekt!), og er ei gammel dør som vi kjøpte på en uteauksjon for kr 50 for en del år tilbake. De tre kortene oppe på brystningen er det kanskje en del som kjenner igjen.... De kom sammen med bladet Vakre hjem og interiører og er fra Jeanne d`Arc.Knaggene er blant alle tingene vi har hatt liggende i årevis til entreen vår ble ferdig. Min kjære og jeg hadde barnevakt noen timer og var på shoppingtur i Oslo. Vi var hos HC shop og kjøpte med oss disse to knaggene hjem med tanke om den fremtidige entreen. Det var ordentlig koselig å få hengt dem opp!Sammen med knaggene fra HC shop, er disse knaggene også ment for yttertøy til besøkende.Vi kjøper ofte ting til hjemmet når vi er ute på tur. Denne lampa kjøpte vi for et par år siden i Lillesand i en antikkforretning, i forbindelse med en sørlandsferie (i ei knøttlita campingvogn!). Det lange messinghåndtaket på døra til skoskapet, kjøpte vi høsten 2002 på et marked i Glasgow, Scotland. Kan nevne at på samme turen fra Glasgow, dro vi med oss ei ganske tung og gammel gardingstang i messing på flyet! Den henger på soverommet vårt. Rundt i hele huset har vi små (!) ting som minner oss om turer vi har vært på. Ganske hyggelig faktisk!

Tapeten er vi veldig fornøyd med. Også den kjøpt på tur! Vi var på kjæresteweekend i London i 2003 og gikk innom Laura Asley i Oxford Street. Der kom vi over denne tapeten og tenkte den ville være fin til entreen. Det som var så morsomt for oss var at de hadde bare noen få ruller igjen, og de skulle vi få til 90% avslag! Derfor fikk vi denne nostalgiske tapeten til en slikk og ingenting! Som et siste ferieminne nevner jeg de to søte bamsene. De kjøpte vi i Smøgen i Sverige. Har faktisk ikke tenkt over at vi har så mange hyggelige minner fra steder vi har vært samlet i vår lille enrè, før nå!


20 kommentarer:

min sin lille tue sa...

Hei:) Syns det ser veldig fint ut både ute og inne hos deg jeg. Jeg er også veldig glad i lyst. Koselig med sånne turminner da, nyttige ting også. Har det lyst hos meg også, men har planer om å male stua enda lysere i sommer.

åsemor sa...

Så fiiiiin en entre, å den tapeten er virkelig prikken over i. Koselig med alle "minnetingene" å, (går det ann å skrive det).
Så fint at dere er tro mot stilen:)
Ha ei fin uke!

Ellie sa...

Så flott det vinduet var, og entreen var jo bare kjempekoselig! Veldig smart å kjøpe med seg innredningstingsaker på turer! Det er hyggelige minner å ha.

Karna sa...

Dååån så mye fint! Nydelige dører og fantastisk fint vindu! Kjempe fint med høy brystning og fantastisk fin tapet! Nydelige var også knaggene deres, ALT var fint!

Klart du kan linke til meg, bare koselig det!

Ser gjerne mer fra huset deres ;0)

Pulsatilla sa...

Så trivelig og lyst det var i entreen deres! Og så hyggelig når ting har en historie. Vi bor også i et gammelt sveitserhus, men jeg har en mann som ikke er så opptatt av å bevare gamle ting, så da huset måtte totalrenoveres før vi flyttet inn ble det meste som kom inn igjen nytt, om enn i gammel stil. Det eneste jeg grein meg til å beholde var kulene på trappestolpene...

min sin lille tue sa...

Hi hi gamle-kollega:) Nei gamle er vi definitivt ikke, jeg er 75-modell jeg altså:) Bare barnet, kremt. Klem

Emmeline sa...

Sååå utrolig fint. Jeg er helt målløs...
Dere har den ene nydelige detaljen etter den andre. Utrolig fint vindu, lekre dører og hvilken nydelig tapet!!! Dere er heldige og har vært kjempeflinke også.
I tillegg har dere alle disse perfekte og koselige små detaljene med hver sin historie. Det var så kjekt å se. Du må ha en fin uke..

elin1976 sa...

Så Flott du har det både ute og inne. Likte tapeten deres veldig godt. Jeg har og en snekker mann og er veldig fornøyd med det. Hvis ikke han gidder så har svigerfar jobba i dette faget i over 30 år. Brystningspanel er et ønske jeg har for min gang også. Vi har ikke sveiter hus men jeg har lyst til å ha den stilen i gangen. Vi må male der alike vel og da er jo det en god anledning til å sette opp dette( håper mannen er med på den planen) Ha en fin dag. Klem fra Elin:O)

RedRobin sa...

Så koselig, tusen takk for titten - kommer snart igjen! :o)


Ha en super dag!

Mor Grethe sa...

Så fin enteen din ble Trine. Dere hadde begynt å ordne den da jeg var hos deg sist (på et eller annet party:-)). Nydelig var det, og for et lykketreff å få det vinduet. Alt er så flott.

mona sa...

For en nydelig dør,tenk og bli "møtt" av denne hver gang du kommer hjem !! Og den tapeten.......helt utrolig pen !! Ser ut som du har et meget koselig hjem :)

Mia sa...

Oi oi, sååå vakkert, Trine! Det var bare så lekkert med alt det gamle, og alle de tingene med historie. Det er det, som skaper et personlig hjem. Og så likte jeg den Laura Ashley-tapeten din veeeldig godt.

Takk for hyggelig kommentar i bloggen min. Jeg er ikke helt sikker på hva slags type valmuer jeg har...? De er oransje i fargen (med svart i midten, hvis jeg husker riktig...) Blomstene var (av de få) som var her på småbruket før vi overtok. Jeg har bare flyttet blomstene til det bedet de er i nå. Jeg hadde også orientvalmuer tidligere (kjøpt på gartneri) men de ble "kvelt" av andre mer ivrige stauder, dessverre...

Ida sa...

Vakkert og delikat, alt sammen. (:

Kathrin sa...

Jeg dååååååner! =)))) Kjempelekkert, Trine!!! Smask!

Olstad sa...

For en fantastisk entre. Tapeten var så flott og apropo flott må nevnes vinduet. Hvilken drøm og ha slikt i sitt eget hus.

Du må ha en flink mann når han gjort alt arbeidet selv.

Ha en fin dag/uke

HildeS. sa...

Så nydeleg inngangsparti, og DET fantastiska vinduet.
Koseleg og lyst videre innover var det også:o)

Milly sa...

Såå lekkert, jeg er imponert!
Og så moro det må må være å komme over sånne små skatter rundtomkring som bidrar til å bevare husets sjel; så flinke dere er!

Mor Grethe sa...

Har utfordret deg. *smil* Se bloggen min.

Emmeline sa...

Hei igjen Trine.

Dette begynner å bli en tradisjon så nå har jeg utfordret deg igjen. Sjekk bloggen min, håper du vil vise oss tre ting du setter pris på i hjemmet ditt??

Sol sa...

Hei, jeg er ny her på bloggen din, og ville bare si at du har fått det til så fint hjemme hos deg. Nydelig entre,det er jo bare moro å komme inn der ;-}
Ønsker deg en fin uke.