tirsdag 22. mai 2007

Min hage i mai - del 2

Jeg har jo lagt ut bilder av hagen min i mai, men jeg hadde litt mer på lur så her kommer det litt mer... Dette er bedet ved innkjøringen vår, det første jeg laget, men det har etterhvert blitt utvidet en del. Jeg er veldig glad i blomster og hage, og bruker hver ledige stund ute i sommerhalvåret. Denne hagen er jo en gammel eplehage, men det var ellers lite å ta vare på da vi overtok for 11 år siden. En plante jeg fremdeles har, er pionen på bildet (ved lykten). Den har stått der lenge, lenge og er en skikkelig fin og stor "tue".

Lekestua begynte vi på i fjor, men er ikke helt ferdig enda. Skal males innvendig i sommer, og jeg gleder meg til å "innrede" den. Har kjøpt litt ting og tang i bla. sink som ungene skal kunne leke med uten at det knuses. De hvite møblene står i roseringen, som jeg kaller det området i hagen. Der har jeg en del roser, både historiske albaroser (Maidens Blush og Dronningen av Danmark ) og Austinrosene Mary Rose, Heritage og Redoute og Bourbonrosen Louise Odier. Synes roseringen er et syn når den blomster, dere skal nok få se! Den gamle krakken og bordet fikk jeg da jeg hadde sommerjobb på et sykehjem for ganske mange år siden. Det var min første dag på jobb og møblene skulle kastes!Jeg har ikke plantet ut noen sommerblomster enda. Holder litt igjen, det var jo frost her natt til 17. mai. Men i dag har jeg funnet frem noen av pottene mine, og de skal fylles med selvlagde stiklinger av Mårbacka-pelargoniene mine først og fremst.Imidlertid har jeg plantet denne planten som står på trappa til verandaen vår. Noen som ser hva det er? Det er faktisk skvalderkål! Dette forferdelige ugraset som nesten ikke går ann å bli kvitt! Dette her er broket skvalderkål, en litt edlere type som ikke er riktig så aggresiv, og det egner seg veldig godt i potter. Jeg liker planter som er broketbladet. Det er andre året jeg har plantet denne planten i en slik gammel sinkbøtte. Blir ganske så frodig etterhvert!
Ved inngangspartiet vårt vokser denne klematisen. Vet ikke riktig hva den heter, men at det er en småblomstret er sikkert. Noen som vet kanskje? Denne er temmelig takknemlig. Ikke får den så mye vann, husker på den av og til, og ikke får den mye sol. Men den gir likevel masse tilbake akkurat nå!

Nærbilde av klematisen. Har veldig sansen for disse rosanyansene.


Jeg tok bilde av prydepletreet mitt i forrige innlegg om hagen, men blomstene syntes ikke på det bildet. Her ser dere! Mer rosa blomster i hopetall! Synes selv de er en fryd for øyet (det er vel lov å si det selv om de står i min hage?)


Jeg har en klematis Hagely Hybrid som klatrer i dette treet. Når treet har fått prydepler på sensommeren, er de så fargeavstemt til blomstene på klematisen. Men først skal vi nyte resten av mai! Føler det gjelder å nyte hver en dag nå. Tiden går jo så fort!


16 kommentarer:

sunshinegirl sa...

Helt fantastiske bilder av hagen din. Ser ut som du har en god del hage å kose deg med:)
Jeg har aldri hatt grønne fingre men de begynner vel å bli litt lysegrønne etterhvert. Hagegleden vokser med årene tror jeg:)
Ha en fortsatt fin mai:)

HildeS. sa...

Så flotte bilder av hagen din, nydeleg.
Klematisen var skikkeleg flott:)
Eg trur eg må plante ein sånn.
Ha ei god natt.

Ida sa...

Nydelige bilder fra hagen din! (:
En flott hage.

Mor Grethe sa...

Det er bare ett ord: NYDELIG. Kan klematisen hete alpeklematis... mor har en som ligner.

åsemor sa...

Du har all grunn til å være stolt av hagen din, kjempefin er den!
Ha ei fortsatt fin uke.

min sin lille tue sa...

Jeg er veldig imponert. Vel er jeg glad i blomster, men jeg kommer ikke i nærheten av det her. Du må virkelig bruke masse tid. Nydelig, nydelig.

posidriv sa...

Koselege hagebilete! Klematisen din er nydeleg!

Ellie sa...

Sååå koselig hage du har! Lekestua så jo utrolig idyllisk ut også da!

Petunia sa...

Så vakkert du har det! Blir helt inspirert og helt tafatt samtidig. Får så lyst til å sette i gang i min egen hage, men samtidig ser jeg hvor langt vei det er å gå.... Akk, ja. Rom ble heller ikke bygget på en dag.

Pulsatilla sa...

Så herlig hage du har! Masse fint å titte på her, jeg fant bloggen din via Mias Landliv og kommer helt sikkert tilbake! Hilsen Pulsatilla

karu sa...

så spenende og nydlig hage du har. lykke til. det er godt å ha noe å sette fingra i. og noe av det beste er å kose seg med varm myk jord

Emmeline sa...

Ja jeg skjønner godt at du har behov for å nyte denne hagen, den er jo bare helt nydelig. Skjønne blomster på prydepletreet...og fantastisk klematis. Du er flink. Jeg leser og forsøker å lære, gode tips for meg dette. Du må ha en riktig deilig pinsehelg!

Pulsatilla sa...

Hei igjen, Trine! Bare hyggelig om du linker meg! God pinsehelg! :-)

Olstad sa...

Hei så flott denne bloggen var. jeg søkte på sveitserhus og da kom denne bloggen opp, så hyggelig blogg du har.

Vi driver å renoverer gammelt hus så morsomt å se hvor vakkert hus du hadde og for ikke å snakke om hage.

Jeg ble også bergtatt av boken Hagevandring. Jeg bor jo på Toten så syntes jeg måtte ha den boken go det var det verdt:-)

God pinsehelg, (Håper jeg kan linke til bloggen din for den var så hyggelig)

Kathrin sa...

Å! Nydelig blogg! Takk for besøket og hilsen i min blogg, koselig med nye bloggervenner=) Jeg legger deg til i mine favoritter, om det er OK.

Mia sa...

Så koselige maibilder fra hagen din. Det gamle epletreet i det forrige innlegget var bare nyyyydelig. Artig også å høre om dine roser. Du spurte meg om jeg har flere albaroser. Ja, jeg har også Hurdalsrose og Dronningen av Danmark (men den "sliter" litt av en eller annen grunn...) Ellers så har jeg to kanadiske roser William Baffin og Terese Bugnet. Har også Luise Odier, Rosa Mundi, Mme Plantier (og en til jeg ikke husker navnet på, tror det er noe sånt som Comte de Chambord, eller noe i den duren...) Ellers så har jeg også New Dawn og Raubritter. Men som jeg har sagt tidligere, rosebedet er ikke så modent enda, men håper på mer blomstring til sommeren.