mandag 6. august 2007

Sesongens nyeste prosjekter og stilleben

Det blir alltids litt forandringer og nye ideer i løpet av en sommersesong, som enda ikke er slutt på lenge heldigvis. Tenkte jeg kunne vise de småtingene jeg har gjort som er nytt for denne sommeren. Ideen til å lage dette lille "bordet" fikk jeg av ei venninne av meg. Skuffen har ligget i bryggerhuset i åresvis, og jeg har flere ganger tenkt at jeg ville bruke den til noe, men visste ikke helt hva. Det ble så jeg tok den opp og brukte den til å oppbevare hageredskaper og blikkboksen til hagesakser. Krakkene kjøpte jeg på et loppemarked i vår, seks i alt, de var alle sterkt rødmalte. De hadde jeg bestemt meg for å male hvite. Så kom en kreativ venninne og synes det var for galt å bruke denne skuffen til hageredskapsoppbevaring, og den gamle sinkboksen synes hun var skikkelig sjarmerende, og ville absolutt at jeg heller skulle ha blomster i den enn hagesakser. Jeg tente på ideen og her er resultatet. Et lite ekstra bord på terassen som er med og skaper hygge og stemning.Det som gjør at det er litt ekstra moro å ta i bruk denne gamle skuffen og sinkboksen med patina, er at de begge stammer fra en av båtene som min kjæres morfar hadde i sine yngre levedager.Håndtakene på skuffen er skikkelige fine og forseggjorte.


Dette plantebordet har jeg vist tidligere på bloggen min. Det satte jeg opp i mai, men tenkte jeg kunne ta det med nå også siden det er nytt for sesongen. Kjekt å på brukt noe av det man bare har stående og liggende i uthuset, og sette ting sammen til en helhet. Ide´og inspirasjon fikk jeg etter å ha kikket på noen blogger!Den malte teracottapotta husker jeg at jeg satt og malte på plenen en solfylt 1. mai for 9-10 år siden. Jeg brukte rester av interiørmaling, og malte flere slike potter til en fargerik samling. I mange år har pottene bare ligget ubruk, men i år synes jeg denne kunne passe i trehyllene. Nå som den har begynt å bli avskallet er den plutselig blitt passe shabby og tøff! De små teracottapottene kan vi takke naboen for. Da de hørte at jeg likte slike, kom de med en hel trekasse full! Jeg synes såklart det var helt topp og dette var jo også en fin måte å få vist frem noen.


Denne lille krakken kjøpte vi i Danmark i fjor, men den ble bare liggende umontert i uthuset (!). Nå står den ved inngangspartiet med søte lysrosa fylte flittig lise og ei sinkbalje som jeg liker godt. Den gamle riva fant jeg også i uthuset da jeg skulle rake sammen litt høy fra enga vår. Moro å kunne finne frem og ta i bruk slike ting som har fulgt eiendommen, og som kan fortelle litt om svunnen tid her på bruket.

På baljen står det påskrevet 9.75 . Antakelig prisen, tenker jeg. Måtte gi 30 ganger så mye for den i Vikingskipet i vår. Men faller man, så faller man...

Temmelig sukkersøtt, men jeg elsker det!

Hver eneste sommer har vi hatt en del prosjekter som trenger å bli utført i forbindelse med hus og eiendom. I år har vi sålangt gjort litt mindre enn vi pleier, men vi har iallefall fått malt 100 meter stakittgjerde. Etter 11 år med konstant restaurering føler min gode mann for å kunne ta det litt mer med ro, og det er vel ganske forståelig. Derfor har ferien vår kun inneholdt dette lille trappe-prosjektet i år. Veldig deilig å få bestemt seg for hva vi ville bruke som trapp og få gjennomført det! I flere år nå har vi bare brukt en liten pall med ei matte på som trapp opp mot bislaget, og det er vel ikke akkurat lekkert. Nå har vi ei koselig trapp av granittsteiner, og når jeg får med meg min bedre halvdel, skal vi legge skiferheller i forkant av trappa og rundt huset til en sitteplass på andre siden. Det skal dere nok også få se, men når det blir gjort er ikke godt å vite. I løpet av høsten er mitt mål.

Når man har gått opp den nye trappa og kommer opp på bislaget, har jeg et lite bord med to stoler til. I år har denne kassa prydet bordet, noe jeg synes ble ganske koselig. Liker kontrasten mellom det hvitmalte og det rustikke treverket. I det lille glasset har jeg skiftet ut blomster i takt med hva som kommer i hagen.


Dette var årets små forandringer og små gleder over å kunne utfolde seg litt og skape noe.
Ha en riktig fin dag! Klem Trine
20 kommentarer:

Ida sa...

Vakkert! Vakkert! Vakkert!
Mange herlige detaljer.
Ble helt satt ut her jeg, ved synet av de vakre bildene fra din hage.
Den skuffen med sinkboks og blomst i er bare lekker!
Ha en fin dag i de flotte omgivelsene dine. (:
Klem fra Ida.

Emmeline sa...

I dag viser du utrolig mye fint, jeg ser jo at jeg har tabbet meg ut med å hive de gamle skuffene i kjøkkenet fra 1910... med akkurat samme håndtak som dine skuffer! Jaja, sånn går det når kjøkken anno 1910 går ut og IKEA kommer inn ( huff og huff...grusomt å tenke på!) Bra at du nå viser skuffen frem med blikkboks og lekker blomst, det var en sånn utrolig tøff kombinasjon! Kjekt at en gammel skuff fra en bestefar kan få et nytt liv på denne måten!

Liker så godt detaljene hos deg. Trappen dere har laget er jo så forseggjort og stilig og disse tablåene er bare helt lekre. Skal si dere er ambisiøse og flinke som har planlagt hellelegging med skifer i løpet av høsten, det skal bli spennende å se...

Seks krakker må jo ha vært et røverkjøp, syns de var lekre som hvitmalte (uten å ha sett dem som røde selvfølgelig) Skjønner godt at du er fornøyd med disse forandringene, det er så kjekt å få ta del i disse små gledene dine! Takk for titten og inspirasjonen og gode ord du har sendt på bloggen min. Nyt de siste feriedagene, snart må du rulle igang ABC en igjen vet du...

Flower Power sa...

Så mange flotte bilder! Skikkelig inspirerende altså!:)
Den skuffen ble jo såå flott på terrassen din:)....lurt å vise den fram sånn:)Sjarm i massevis!
Skjønner at dere vil ta det mer med ro i sommer når dere har jobbet så mye med eiendommen tidligere år. Man må jo ta seg tid til å nyte litt også:)
Skikkelig flott trapp! Fint med litt hard sten i kontrast til myk romantikk:)

Anonym sa...

Så nydelege skuffer med innhold! Veldig dekorativt og oppfinnsomt:0)
He ein fin kveld!

elin1976 sa...

Kjempesmart med skuffen. Jeg hadde også mange planer for jeg tok jo som en selfølge at det skulle bli sommer. Men siden været her på sørvest landet er som det er har det blitt mange forandringer inne. Ha en fin kveld:O)

HildeS. sa...

Så nydelege og stemningsfulle bilder, og masse gode idear:o)

min sin lille tue sa...

Kjempefint, det er så moro å se og få inspirasjon.
Trappa ble flott, og det blir nok heller i høst også tenker jeg:)
Nå lakker det på siste feriedagene, men det skal bli godt å komme i gang igjen også.
Nyt de siste dagene. Klem

Lynetmor sa...

Så mye fint du viser fram. Likte godt den zink boksen med blomst i og zink spannet på krakken med blomst i. Og trappa ble kejmpe fin :-)

Hulda sa...

Så herlige kasser, sinksaker, hyller og bord. Virkelig flotte hageting! :)

Kathrin sa...

Hei du! Så utrolig fin trappa deres er. Nam-nam, sier jeg bare! Granitt og skifer er lekkert! Det kan sikkert bli fin kontrast mellom skiferheller som er ganske glatte og blanke i overflaten, mot den ru granitt- trappen. Oi, oi, oi....nydelig. =))))

Anki sa...

Så mye flott du har! Hvordan har du tid til å holde alt ved like? Ble kjempeimponert jeg, og kommer garanter tilbake. Savner ett bilde av huset ditt :-) Fortsatt god helg!

Elisabeth sa...

Så fantastisk mange flotte ting du har, og ikke minst så kreativ du er. Kjempeimponert!

Her har jeg fått mange gode ideer bare av å titte, tusen takk :)

molly's heaven sa...

Så mye flott du viser, og den trappen var virkelig flott! Der kan man sitte med kaffekoppen;)

åsemor sa...

Hei Trine, nå var det trivelig å kikke innom deg igjen, og så mye fint du viser oss. Er så imponert over hva du får til, og ikke minst hvordan du bruker de tingene du har.Liker så godt stilbene du lager, brettet,skuffen etter morfar og benken med sink. Kjempefin trapp har du/dere laget også, og om ikke lenge blir vel skiferhellene også lagt tenker jeg:)
Ellers må jeg takke for utmerkelsen Rockin Girl Blogger.
Ha ei fortsatt fin uke, og nyt dine siste dager av ferien :)

Mor Grethe sa...

Hallo Trine. Nå har jeg kommet hjem etter fire uker på farten. Du har det så fint rundt deg, det er så fint å se. Artig ide med den skuffen, spesielt artig siden den har sin historie som du kjenner. Forstår godt at din hendige mann ønsker en liten pause, siden dere har gjort så mye med hus og hage.

Klem

Emmeline sa...

Hei og hopp igjen Trine. Takk for så koselig kommentar på bloggen min. Synd at det ikke var deg som vant, men bedre lykke neste gang. Ville bare få ønske deg lykke til med jobbstarten...regner med at den må være like om hjørnet! Klem

Kjersti sa...

Kjempefin blogg!

Du, jeg skulle gjerne sendt deg en mail, men finner ikke mailadressen din på sidene.

Pulsatilla sa...

Er så trøtt at det blir bare en kort kommentar i kveld - men du så vakkert og så mange fine detaljer!

moderncountry sa...

Heisann Trine!
Der var jeg igjen ja :)
Gud så mye skjønt du viser i dag!! Å, jeg bare simpelthen elsker sånne gamle nostalgiske kasser. De er perfekte både ute og inne. Ser etter en selv, men da gjerne så gammel som mulig. Flott som du har det ute på ditt bord, ja veldig inspirerendes! Takk må jeg bare si, fordi vi er nettopp ferdig med å snekre sammen bord til meg, og nå har jeg jo bruk for slike nydelige bilder til inspirasjoner for egne utstillinger! Skuffen med sinkboks, super!!Ja, alle detaljer var supre :)
Klemmer fra Aina ;)

Ahmed Hamdy sa...

http://ahmed19969.bloguetechno.com/--19607730